nedeľa 26. mája 2013

Goodbye, The Body Shop! (+ mini HAUL)

Tak nám v Bratislave zatvorili jedinú predajňu The Body Shop. Štvrtok 23 máj bol posledným dňom prevádzky. Že obchod končí, som vedela asi týždeň. Keďže okolo neho celkom často chodím, neušiel mojej pozornosti oznam o tom, že sa obchod zatvára a ponúka zľavy až do 70%. V skutočnosti boli však zľavnené len darčekové kazety, ostatné položky boli za plnú cenu. V posledný deň som sa prostredníctvom Facebooku dozvedela, že celý sortiment ponúkajú s 50-percentnou zľavou a to už znelo zaujímavejšie. 

Samozrejme po šiestej hodine večernej už bola ponuka celkom preriedená, ale dalo sa vybrať. Z Body Butters mali len vône, ktoré ma nezaujímali a krém na ruky s obsahom konope už  nebol vôbec. Ale aj tak sa mi podarilo ukoristiť pár zaujímavých kúskov. 



streda 22. mája 2013

RECENZIA: Hojivý antibakteriálny krém Cicalfate od Avène


Tri predchádzajúce články boli zamerané na dekoratívnu kozmetiku, dnes sa vrátim k starostlivosti o pleť. Zdôrazňujem slovo starostlivosť, lebo produkt, o ktorom idem písať, síce nie je z kategórie „najviac glamour na svete“, ale už mi/nám par krát (doslova) zachránil kožu. Predmetom tejto recenzie bude hojivý antibakteriálny krém Cicalfate od AvèneUž ani neviem, kde som sa o ňom dozvedela (pravdepodobne na niektorom z francúzskych blogov, ktoré sledujem), ale prvý raz som ho kúpila pred dvoma rokmi, keď sme šli na dovolenku, že „keby niečo“. 


nedeľa 19. mája 2013

Lakotéka #2: When in doubt, wear red

Dnes pokračujem ďalším dielom lakotéky. Prvá časť bola zameraná na moje obľúbené jarné laky, mala by som teda logicky pokračovať s letnými. Ale dovolím si trochu anarchie (kde inde si ju človek môže dovoliť, ak nie na vlastnom blogu?) a dnes napíšem o farbe, ktorú nosím celoročne a nikdy nesklame. Hodí sa ku všetkému od little black dress až po jeansy. Reč bude samozrejme o červenej.

Predstavím tri odtiene červenej, ktoré mám vo svojej zbierke (o štvrtom som už písala). Podľa fotky to síce vyzerá, že sa mi tam votrel jeden ružový, ale je to len skreslenie na fotografii, v skutočnosti je to malinová červená. Ale pekne poporiadku.


streda 15. mája 2013

TAG: I Heart Drugstore Makeup

Tento TAG už má asi 100 rokov a pôvodne ma nejako osobitne nezaujal, pretože dekoratívna kozmetika z drogérie nie je zvyčajne mojou prvou voľbou a hovorila som si, že ani nebude o čom písať. Po krátkej úvahe som si však uvedomila, že až tak úplne málo jej nemám a dám tomu šancu. Navyše, lepšie urobiť stručný a výstižný TAG, ako vypisovať nejaké omáčky. Takže here we go, najprv otázka v pôvodnom znení, potom môj amatérsky preklad a odpoveď.  


nedeľa 12. mája 2013

Weekendový make-up

Dekoratívke som sa na blogu venovala zatiaľ okrajovo. Dnes budem písať o tom, ako sa líčim cez weekend, v prípade, že nemáme na pláne nič špeciálne (na druhej strane, nemám vôbec problém vybehnúť na týždenný nákup do hypermarketu in natura). Je to odľahčená verzia môjho každodenného make-upu. Volám ju "Better Me" čiže vylepšená ja. Nič nápadné, v hlavnej úlohe zjednotená pleť, mascara, (tónovaný) balzam na pery a trocha lícenky.

Používam najmä produkty, ktoré sa aplikujú prstami a zo štetcov len striktné minimum (v tomto prípade Make Up Forever Goupillon na prečesanie obočia, Real Techniques Deluxe Crease Brush na rozotretie korektora pod očami, Real Techniques Setting Brush na zafixovanie korektora púdrom a do tretice Real Techniques Blush Brush na prepúdrovanie tváre).
 

streda 8. mája 2013

Z kuloárov #1 - non beauty favourites

Rozhodla som sa pridať pár fotiek toho, čo ma zaujalo, alebo vecí, ktoré mám rada. Pretože môj život sa netočí len okolo kozmetických produktov.

JAR je konečne tu. Takto zakvitla čerešňa v záhrade mojich rodičov. A pohľad na jasnú oblohu je jeden z tých, ktoré ma nikdy neomrzia.





nedeľa 5. mája 2013

Starostlivosť o vlasy #2



Nielen v starostlivosti o pleť, ale aj vo vlasovej kozmetike nastali určité zmeny. Ponechala som si dve stálice - Schwarzkopf Professional OSiS+ Thrill Fibre Gum (ešte jej mám takmer polovicu, je to jeden z tých zázračných never ending products) a L´Oreal Professionnel Série Expert Instant Clear Shampoo proti lupinám.  

streda 1. mája 2013

Blushing


Anglický výraz to blush / blushing je mi oveľa bližší ako slovenské "červenanie sa", pretože nelimituje farbu v tvári len na jednu. Toľko k jazykovému okienku. Dnes budem písať o tom, čo nám pomáha k zdravej farbe na lícach, nech už je akákoľvek - o blushes alebo lícenkách. Pre mňa osobne je to typ produktu, na ktorom nijako zvlášť "neulietavam" ... mám ich len pár (resp. dva páry), sem-tam pozriem nejaké novinky alebo multilíčidlá, ale ostávam u svojich osvedčených.