štvrtok 7. apríla 2016

Wanderlust TAG

Napriek tomu, že balenie neznášam (o čom som sa už na blogu zdôverila), cestovanie milujem. A keďže ma v poslednom čase opäť zachvátila túžba vydať sa na cesty a zároveň sa mi priplietol pod ruku tento tag, rozhodla som sa, že dnes sa odkloním od beauty tématiky a trochu si aspoň virtuálne povandrujem. Otázky som čerpala (a preložila) odtiaľto.

Marlene Dietrich cestuje naľahko
1. Ktorú pečiatku v pase si najviac ceníš?
Nemám ich tam veľa (predsalen sa pohybujem predovšetkým vrámci schengenského priestoru), ale z toho mála je pre mňa tá naj asi pečiatka z Maroka. Do tej krajiny som sa chcela pozrieť od nepamäti a som rada, že sa mi to pred pár rokmi splnilo.

2. Vieš číslo svojho pasu naspamäť?
Nie, mala by som?

3. Preferovaný spôsob cestovania - lietadlo, vlak alebo auto?
Lietadlo, lebo to je pre mňa znamenie, že sa vydávam za hranice všedných dní. Ale uznávam, že aj taký roadtrip má niečo do seba.

4. Tri veci, ktoré musíš mať pri sebe, keď cestuješ?
Z tých praktických asi cestovný doklad, peniaze a telefón. A z beauty kategórie určite nevyrážam bez slnečnej ochrany, balzamu na pery a odličovača.

5. Hostel alebo hotel?
Hotel všetkými dvadsiatimi, ale celkom ma láka aj koncept Airbnb.

6. Vraciaš sa na už navštívené miesta alebo radšej spoznávaš nové?
Radšej spoznávam nové, ale je pár srdcoviek (napríklad Paríž alebo Praha), kde sa vždy rada vrátim.

7. Zisťuješ si vopred informácie o mieste kam cestuješ alebo improvizuješ?
Zisťujem, pýtam sa známych, browsujem, plánujem, kupujem bedeker a mapu... nemohla by som vycestovať bez základných znalostí. Keď už sa niekam vyberiem (a obzvlášť na nové miesto), chcem mať z toho čo najviac, preto nezanedbávam prípravu.

8. Obľúbené stránky o cestovaní?
Žiadne nemám, možno ak Tripadvisor. Chvíľu som pracovala v oblasti turizmu a sledovanie hodnotení rôznych ubytovacích či reštauračných zariadení je moja (bývalá) profesionálna deformácia.

9. Miesto, ktorého návštevu by si odporučila a prečo.
Asi ste čakali, že napíšem Paríž, ale pre jeden raz budem originálna a odporučím Normandiu. Tento kraj na severe Francúzska nie je úplne prvoplánovou turistickou destináciou, ale podľa mňa stojí za návštevu aj napriek tomu, že tam často prší, v lete je tam asi najchladnejšie z celého Francúzska a more je studené celoročne. Keď si však odmyslime tieto "drobnosti", je to pozoruhodný región s množstvom malebných miest a mestečiek, bohatou históriou, nádhernými plážami a v neposlednom rade skvelou kuchyňou.

10. Ak by si mala zajtra možnosť odcestovať kdekoľvek (s neobmedzeným rozpočtom), kam by to bolo?
Takto "z prvej" by som povedala, že Saint-Barthélemy, ale bolo by mi to v podstate jedno, ak by v danej destinácii bolo teplo, slnko a more.


2 komentáre:

  1. Tiež mám rada práve Prahu a Paríž. Tam by som sa vrátila znovu. Inak uprednostňujem nové destinácie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja vlastne este aj do Londyna a Rima. Hlavne ten Rim ma laka, lebo tam som bola este ako dieta a vela si nepamatam.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.