pondelok 30. mája 2016

Spotrebované produkty - máj 2016

Nepamätám sa, kedy mi pribudlo za jeden mesiac toľko novej kozmetiky ako teraz v máji. Hotové orgie. Mala som narodeniny, plus som doplnila nejaké zásoby lokálne a ešte som aj objednala kozmetiku zo zahraničia. No a novinkám bolo treba uvoľniť miesto, čím sa dostávame k dnešným spotrebovancom.


štvrtok 26. mája 2016

Nákupný tip: Easy parapharmacie

Jedna z (mnohých) vecí, ktoré by som sem z Francúzska okamžite preniesla, sú parapharmacies - lekárne s rozšíreným sortimentom kozmetiky a iného doplnkového tovaru. Hoci niektoré lekárne v nákupných centrách majú týmto smerom našliapnuté, výber našich a tých francúzskych sa nedá svojou rozmanitosťou porovnať. Nedávno som ale objavila jednu virtuálnu (keď neprší aspoň kvapká) s názvom Easy parapharmacie , ktorá zasiela aj na Slovensko a viac mi nebolo treba.


pondelok 23. mája 2016

Drogérka nemusí byť prekérka

Nadpis nie je úplne z mojej hlavy, požičala som si ho z jedného hashtagu (#drogerkaneniprekerka), ktorý začiatkom roka koloval po Instagrame, a ktorý tón dnešného článku pomerne dobre vystihuje. Pretože hoci môj vzťah k dekoratívnej kozmetike predávanej v drogérii by sa dal nazvať ako vlažný (mám tam síce "svoje" stojany, ktoré nezabudnem občas skontrolovať, ale málokedy hľadám mimo túto svoju komfortnú zónu), dnes budem (prevažne) chváliť.


štvrtok 19. mája 2016

Starostlivosť o pleť - jar 2016

Je toho nejako veľa.... presne toto bola moja prvá myšlienka, keď som si rovnala na fotku produkty tvoriace moju aktuálnu rutinu. Ale nepanikárme, novinky sú iba tri, o zvyšku som už slovko-dve (či viac) na blogu utrúsila (predchádzajúci článok na túto tému nájdete tu).


pondelok 16. mája 2016

Lip pencils - Artdeco, Clinique, Maybelline

Ceruzky alias kontúrky na pery sú produktom, ktoré nepovažujem za nevyhnutné mať v kozmetickej výbave. Čomu by zodpovedal aj počet, ktorý aktuálne vlastním - tri kusy. Kupované boli viac-menej zo zvedavosti a priznávam, že po nich nesiaham denne.


štvrtok 12. mája 2016

Masky od Dermacolu featuring špongia od Oleho

Masky nemôžu v mojej kozmetickej výbave chýbať. Minimálne jedna hydratačná je povinná a podľa potreby ju občas prestriedam s nejakou inou, podľa toho, aký efekt (čistiaci, harmonizačný) sa mi žiada. Od toho sa odvijal aj môj nedávny nákup v butiku Dermacol v bratislavskom Auparku.


pondelok 9. mája 2016

Non-beauty favourites: Jóga, vosk Durance a niečo pod zub

Boli tu také zvyky, že som občas pomedzi kozmetické záležitosti prepašovala aj článok na inú tému, a to o obľúbencoch nekozmetického charakteru. A s počudovaním zisťujem, že tento rok sa tak (zatiaľ) nestalo. Takže aby bol vesmír v rovnováhe, dnes prinášam správu o tom, čo ma od začiatku roka 2016 nekozmeticky tešilo.


štvrtok 5. mája 2016

Kancelárske potreby

Dnes to (napriek názvu) nebude o šanónoch, zošívačkách ani Post-it lepítkach. Rozhodla urobiť variáciu na starší TAG s názvom What`s in my bag a ukázať, koľko kozmetických vecí mám v kancelárii.

pondelok 2. mája 2016

Tri novinky z kúpeľne - Nivea, Medimix, Just

V dnešnom článku si urobíme opäť po nejakom čase exkurziu do kúpeľne a pozrieme sa na trojicu produktov telovej kozmetiky, ktoré aktuálne používam.