štvrtok 15. mája 2014

TAG: Pieseň, ktorá...

Tento mesiac mám náladu na nekozmetický TAG. Šmejdila som po blogoch a YouTube kanáloch a keď som narazila u Lexie Blush na tento, bolo rozhodnuté. Predstavím vám v ňom niekoľko piesní, ktoré sú môjmu srdcu blízke a/alebo ma k nim viažu rôzne spomienky a emócie. Vopred upozorňujem, že môj vkus je pomerne mainstreamový, takže ak očakávate, že v mojom výbere nájdete nejakú neobjavenú perlu, asi vás sklamem. Ale zároveň dúfam, že strávite príjemné hudobné momenty. Každú z piesní samozrejme nalinkujem na YouTube, stačí len kliknúť; celý playlist potom nájdete tu.

zdroj:
http://scienceillustrated.com.au/blog/wp-content/uploads/2012/06/music.jpg
Pieseň, ktorá ma rozosmeje:
Určite aj vďaka videoklipu - Muppets ft. Rita Moreno a ich verzia hitu Fever. Vždy sa na tom smejem, ako keby som to videla po prvý raz.

Pieseň, ktorá mi urobí dobrú náladu:
Colbie Caillat - I Do. Milá, veselá, optimistická, skrátka baví ma.

Pieseň, ktorú by som bola rada napísala (zložila):
Najlepšie nejaký megahit! Taký, ktorý by najmenej raz za päťročnicu niekto naspieval v ďalšej novej verzii a ja by som žila z tantiémov ... ako napríklad Can`t Take My Eyes Off You (najradšej ju mám v podaní Muse).

Pieseň, ktorá vo mne vyvolá nostalgiu:
Občas cítim nostalgiu za Parížom a pieseň, ktorá ju vyvolá asi najintenzívnejšie je Hung Up od Madonny. Vysvetlenie je jednoduché, v roku 2005, keď som tam prišla pracovať, to bol veľký hit a CD Confessions on the Dancefloor, z ktorého pochádza, mám dokonca doma.

Pieseň, ktorá mi pripomína moje dospievanie:
Hudobne bolo moje dospievanie z jedného extrému do druhého, ale Savage Garden a Truly Madly Deeply mi vždy bezpečne pripomenie moje stredoškolské časy.

Pieseň, ktorá sa mi páči od umelca, ktorého inak nemusím:
V originále dokonca táto otázka obsahuje formuláciu "od umelca, ktorého neznášam", ale na to by som nevedela odpovedať, lebo v tejto kategórii je ich málo a radšej sa im vyhýbam, preto ich tvorbu nepoznám. Koho napríklad nemusím, hoci nemám nič proti, je Mariah Carey. Ale song Say Somethin` beriem na milosť, jednak preto, že jej v ňom asistujú Pharrell a Snoop a druhak kvôli videoklipu (Paríž! LV! Aaaach!)

Pieseň, ktorá sa mi páči, hoci to priznávam s hanbou:
Boybandy a ich pohrobkovia... kto nad trinásť by sa k nim priznával. Jeden z nich, Justin Timberlake - detská tvár, tenký hlások, môj favorit to nikdy nebol. Ale pieseň Senorita má super atmosféru, Pharrella za bicími (áno, existoval aj pred "Happy" :D) a keď Justin povie "Gentlemen, good night. Ladies, good morning!", je jednoducho "k sežrání".

Pieseň, ktorej text sa mi páči:
Vonda Shepard - For Once in my Life. Náš prvý tanec na svadbe. Viac nemusím dodávať.

Pieseň, s ktorou sa rada zobúdzam:
Nezobúdzam sa so žiadnou, teda ak nerátame detský plač, ktorý má tiež svoju melódiu :-) No boli také časy, že som potrebovala budík a dosť dlhú dobu som ho mala v telefóne nastavený na pieseň Good Morning od Johna Legenda.

Pieseň, ktorá mi pripomína detstvo:
Moje vlastné detstvo si nespájam so žiadnou konkrétnou piesňou, ale keď som počula túto prerábku piesne z rozprávky Šílene smutná princezna od Cartonnage, vrátilo ma to do detských čias. A klip je podľa mňa úchvatný.

Pieseň, ktorá mi pripomína prázdniny:
Bezpečne Wham! Club Tropicana. Biele plavky Georgea Michaela ostanu v mojej mysli asi naveky.

Pieseň, ktorá mi pripomína moju najlepšiu priateľku:
Enrique Iglesias - Maybe. S mojou najlepšou kamarátkou som sa zoznámila na inzerát. Aby som to uviedla na pravú mieru, hľadali sme jeho prostredníctvom spolubývajúcu a keď sme ju našli, zistila som, že si s ňou veľmi dobre rozumiem a neskôr sa z nás stali super kamošky. V čom sme sa nezhodli, bola hudba, ale časom som si zvykla aj na Enrique Iglesiasa (dobre sa pri ňom upratovalo) a dodnes, keď ho niekde počujem, spomeniem si na ňu. 

Pieseň, ktorá mi pripomína/evokuje (moju) osamelosť:
Necítim sa osamelo, preto odpoviem všobecne - Jevetta Steele - Calling You. Pieseň zo zvláštneho filmu Bagdad Café má v sebe taký smútok, že vždy keď ju počujem, stisne mi srdce. 

Pieseň, ktorá vystihuje moje momentálne rozpoloženie:
Tento TAG zakončím na pozitívnu nôtu s Tal - Sense de la vie. Mám dobrú náladu a aj by som si zatancovala ;)


2 komentáre:

  1. Skutočne netradičný ale vcelku zábavný TAG. Pekne napísané, niektoré pesničky som si už rovno aj stiahla. Tá pieseň Colbie Caillat - I Do je fakt pekná a má aj pekný klip. A spomedzi slovenských piesní máš nejakú obľúbenú?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slovensku scenu az tak nesledujem, ale mam rada pesnicky Jany Kirschner, napr. V cudzom meste, Keby si bol moj, Zienka domaca a tak :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.