pondelok 18. augusta 2014

RECENZIA: Mascara Smoky Lash od Make Up For Ever

Mascara Smoky Lash od Make Up for Ever bola na mojom wishliste oveľa skôr, ako som začala vôbec blogovať a tvoriť nejaké wishlisty. Videla som ju v nejakom beauty videu, uložila do pamäte a potom som len čakala na príležitosť, ako sa k nej dostať. Niektoré túžby časom zoslabnú, táto sa nezmenila. Prešlo pár rokov od momentu, kedy som ju po prvý raz zaregistrovala, a až minulý rok v septembri sa moje želanie vďaka služobnej ceste do Írska zrealizovalo. Stálo to čakanie zato? Hneď zistíme.


Vonkajší dizajn je jednoduchý a strohý, čisté línie, biele na čiernom a to sa týka nielen papierového obalu, ale aj mascary ako takej. Presne moja šálka kávy.


Kefka je tvorená klasickými hustými elastomerickými (čiže polymérnymi) vláknami, ktoré naberajú primerané množstvo farbiacej hmoty, ktorá nie je príliš tekutá a na riasach zaschne pomerne rýchlo. Ale zase nie tak rýchlo, aby ste si nemohli opraviť prípadné šmuhy spôsobené pri nanášaní vlastnou nešikovnosťou. Mascara sľubuje už na svojom obale "totálku" - objem, dĺžku aj natočenie. Mňa zaujímajú tá prvá a posledná vec, dĺžky mám dosť svojej. Najdôležitejší je pre mňa objem - natočiť riasy viem aj klieštikmi, ide o to, aby mascara toto natočenie zafixovala a v priebehu dňa udržala. A treba povedať, že v týchto disciplínach si Smoky Lash počína suverénne - objem je wow už v jednej vrstve a natočenie trvá, trvá a trvá.... dokonca som si jedného dňa riasy vôbec nenatočila a zistila som, že mascara ich natočí aj bez použitia klieštikov a vydržia tak po celý deň. Priznám sa, že ma to viac než nadchlo.

Pred

Po (jedna vrstva)
Keďže sa jedná o profesionálnu mascaru, o jej výdrž sa netreba báť. Hoci nie je vodeodolná, obyčajným odličovacím mliekom (Sensifluid od A-Derma, ktorý je určený aj na odličovanie očí) s ňou pohnem len minimálne, preto na jej odstránenie odporúčam odličovač vodeodolného make-upu (napríklad Sens`Eyes od MUFE, recenzia tu).

Už teraz môžem povedať, že táto mascara sa s najväčšou pravdepodobnosťou zaradí medzi moje naj. Ak by som mala nájsť nejakú chybičku, tak musím zmieniť, že pri naozaj vysokých teplotách, aké sme mali v Bratislave cca dva týždne dozadu sa farba trochu v priebehu dňa otlačila na horné viečko. (No a potom samozrejme komplikovaná dostupnosť a cena by mohli tiež zavážiť v neprospech tohto produktu.) Inak naozaj plní všetko, čo sľubuje, neopadáva, nedráždi oči, ... jediná vec, ktorá by mohla moje nadšenie zvrátiť, by bolo predčasné vyschnutie. Momentálne ju mám otvorenú mesiac, takže na hodnotenie tohto parametra je priskoro, ale určite sa k tejto problematike vyjadrím, až príde čas a mascara sa odoberie medzi spotrebované produkty.

2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.