pondelok 4. augusta 2014

Z kuloárov #6: Inventúra!

Dnes idem takpovediac s kožou na trh a pridávám sa k blogerkám, ktoré sa rozhodli prezradiť, aké kozmetická zásoby majú doma. V mojom prípade to bude len o neotvorenej kozmetike, teda tej, ktorá tvorí moju železnú rezervu. (Sú kolegyne-blogerky, ktoré sa hecli a urobili kompletnú zostavu všetkej kozmetiky, ktorú majú doma, klobúk dole, ja som na to nemala kapacitu.) Ešte upresním, že zdokumentovaný stav bol platný k 31. júlu 2014 (odvtedy som už niektoré z produktov začala používať, označím ich v čĺánku hviezdičkou).

Kozmetiku "na čakačke" skladujem vo vitríne v našej hosťovskej/sklade/budúcej detskej izbe (nehodiace sa prečiarknite). Pôvodne som ju mala uschovanú v poslednej zásuvke komody v spálni, ale komoda musela uvoľniť miesto detskej postieľke a v procese sťahovania som dočasne premiestnila aj jej obsah. Toto riešenie sa ukázalo ako veľmi dobré a tak nastal stav, ktorý volám "permanentné provizórium" a zatiaľ ho neplánujem meniť. 


Prvá fotografia ukazuje celkové usporiadanie - zvolila som systém škatúľ a papierových tašiek, z ktorých každá má svoj vyhradený obsah a tak sa v nich ľahšie orientujem. Vľavo nájdeme papierovú darčekovú kazetu Bvlgari, v ktorej mám odložené vzorky vôní. Vždy keď nejakú novú dostanem v parfumérii, pridám ju k ostatným a už je ich tam celkom dosť. Chystám sa, že ich jedného dňa pretriedim, ale poznáte to... jedného dňa. Ďalej máme veci, ktoré inde nevošli, a tak voľne stoja či ležia - náhradné vatové tampóny Ebelin, dva olivové sprcháče Palmolive, ktoré som dostala, a sprchovacia hubka z IKEA (pôvodne boli v balení tri a už mi ostala táto posledná modrá). Vo veľkom bielom kartóne sa nachádzajú prázdne flakóny od parfumov - písala som o nich tutu a tu. Obsah ďalších troch tašiek ukážem nižšie v článku, čiže plynule prechádzam k papierovej taške Etam úplne vpravo. Do nej ukladám v priebehu mesiaca prázdne obaly od kozmetických produktov, teda dôležité podklady pre "empties" články. Červený box pod ňou slúži jednak na odkladanie papierových vrchných obalov od produktov (napríklad od krémov), ktoré aktuálne používam a na ktoré pripravujem recenzie a druhak do neho zbieram produkty, ktoré mi až tak nesadli, aby som mohla na záver roka pripraviť o nich sumárny článok.

A teraz už k obsahu sľúbeného tria. V krémovej taške-košíku z IKEA skladujem dekoratívku a veci súvisiacie:


Make-up Chanel Perfection Lumiere Velvet, paletka očných tieňov Stila In the Light* (na ktorú sľubujem recenziu už pol roka, ale už sa to blíži, fakt), lesk na pery Clinique (presne taký istý mám otvorený, takže tento pošlem ďalej), lícenka Stila Convertible Color v odtieni Petunia, korektor Lasting Perfection od Collection (tiež mám jeden otvorený, tento ale nikam posielať nebudem), umelé riasy Cheryl od Eyelure (raz som ich skúšala použiť, vôbec mi to nešlo, ale som rozhodnutá dať im druhú šancu), náhradná gumená "poduška" do klieštikov na riasy Shiseido, pero na korekciu laku na nechty Marionnaud a odlakovač Ebelin

V papierovej taške z FAnn parfumérie nájdeme telovú a vlasovú kozmetiku::


Sprchovací gél Yves Rocher Tradition de Hammam, telové mlieko Mixa, sprchovacia pena so slezom Just, telové mlieko Repetto*, krém na ruky s konopným olejom od The Body Shop, miniatúra zubnej pasty Colgate*, miniatúra šampónu Tony&Guy (na poškodené vlasy, čo je úplne mimo mňa, takže asi ju posuniem ďalej), verbenový šampón od L`Occitane* a mini sprcháč od Soap and Glory* (tieto dva posledne menované sem celkom nepatria, lebo ich mám otvorené od pôrodnice, ale skladujem ich v tomto "oddelení", tak som sem zahrnula).   

V pruhovanej taške zo Sephory sa nachádzajú produkty pleťovej kozmetiky:


Krém na tvár od Mixa pre vekovú kategóriu 30+, čistiaci gél Extra Mild* a pleťová voda Clarifying Lotion 1* od Clinique v cestovnom balení (kúpené spolu s Dramatically Different Moisturizing Lotion +, ktorá je súčasťou mojej aktuálnej starostlivosti o pleť), enzymatický peeling YSL, odličovacie balzamy Clinique a The Body Shop, krém proti vráskam v okolí očí a úst od Caudalie, miniatúrne odličovacie mlieko od Sothys a balzamy na pery - Avene, Balzamiss (zelený čaj), NUXE, Figs&Rouge a Nivea.

No a to je celé. Až na tú nadmieru sprchovacích gélov a balzamov na pery sa držím v celkom dobrých číslach a ani ležiakov (= produkty kúpené pred viac ako rokom) tam veľa nemám. Momentálne ani nenakupujem do zásoby, ale len to, čo dochádza. Najbližšie sa plánujem rozšupnúť počas Dni Marianne (...wishlist in progress...), takže na nejaké väčšie nákupy v tejto chvíli nie je dôvod. 

   

4 komentáre:

  1. hm, clanok nema velku vypovednu hodnotu. Mas doma kozmetiku a co s tym? Nic nehovoriace. Pochybujem ze to bude mat citatelnost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je samozrejme vec nazoru... tento clanok beriem ako taky nahlad toho, co sa v (blizkej) buducnosti objavi na blogu. A o citanost sa netreba obavat, je velmi dobra :)

      Odstrániť
  2. jeden z mojich najobľúbenejších blogov :) napočítam na prstoch jednej ruky koľko krát som komentovala akýkoľvek článok počas posledného roka a pol (čiže nie som veľký komentátor, názor si nechávam pre seba a to sa asi nezmení) ale tento virtuálny priestor si jednoducho zaslúži pochvalu :) mám prečítané všetky príspevky a každý mi niečo dal za čo ďakujem a len tak ďalej :) Iza

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Iza, dakujem za tento krasny komentar, pohladil ma pri srdci :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.