pondelok 19. januára 2015

RECENZIA: Camomile Sumptuous Cleansing Butter od TBS

V mojej večernej odličovacej rutine nastala opäť jedna zmena, vymenila som jeden balzam za iný. Vlastne za maslo. Začala som používať odličovacie maslo z rumančekového radu od The Body Shop. Keďže s odličovadlom tohto typu už mám jednu (veľmi dobrú) skúsenosť, nevyhla som sa porovnávaniu, i keď túto recenziu nechcem prvoplánovo vystavať ako porovnávaciu. Hoci verdiktu na záver sa asi nevyhnem.


Camomille Sumptuous Cleansing Butter, teda rumančekové prepychové čistiace maslo, tak znie jeho celý názov. Ukrýva sa v nízkej striebornej dóze z ľahkého kovu. Čiernobiela farebná schéma na etikete s akcentom žltej a modrej pôsobí spolu s kvetom a lupienkami rumančeka veľmi decentne a nežne.


Rovnako decentná a nežná je aj jeho vôňa, hoci by som preferovala, keby tam žiadna nebola - ešte vždy dávam prednosť neparfumovaným produktom, hlavne, keď ich mám použiť na oči. Odličovacie maslo je bielej farby a hneď pri prvom kontakte s ním som porozumela, prečo ho pomenovali "maslo" a nie "balzam". Je totiž pomerne tuhé a jeho dávkovanie si vyžaduje trochu vŕtania sa v jeho povrchu, kým povolí a dá sa nabrať primerané množstvo.

Jeho spôsob použitia sa v ničom nelíši od iných produktov tohto typu - nanáša sa na suchú tvár, kde sa zmení na olej, ktorý rozpustí make-up a následne sa opláchne vodou alebo utrie navlhčeným uterákom. Ja oplachujem.


Nepoužívam momentálne waterproof mascaru, čiže nemôžem s istotou tvrdiť, ako si Camomille Sumptuous Cleansing Butter poradí s týmto typom líčidla, ale napríklad vodeodolnú očnú linku či očný tieň zvládol hravo bez toho, aby som musela oči nejako výrazne žmoliť. Rovnako precízne odličuje aj make-up z tváre. V očiach ani inde na tvári neštípe, ale úprimne priznávam, že mám po použití nie úplne príjemný pocit stiahnutej akoby vysušenej pleti, preto si takmer okamžite tvár krémujem.

Ak by som si mala vybrať medzi týmto produktom a balzamom Take the Day Off od Clinique? Nemám jednoznačného víťaza. Odličovacie maslo od The Body Shop má príjemnejšiu, nie "voskovú" textúru, sympatickejšie balenie aj cenu (13 eur). V prospech balzamu od Clinique hrá absencia parfumácie, príjemnejší pocit na pleti po odlíčení a lepšia dostupnosť.


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.