pondelok 2. februára 2015

RECENZIA: Rozjasňovač Lumi Magique od L`Oréal Paris

Zaklínadlo Lumos! určite všetci fanúšikovia Harryho Pottera veľmi dobre poznajú. Produkt, ktorý dnes recenzujem, tiež kúzli so svetlom. Aj názov tomu zodpovedá - Lumi Magique. O tomto rozjasňovači od L`Oréal Paris sa hovorí ako o dvojníkovi slávneho Touche Éclat od Yves Saint Laurent. Ten sa pred pár rokmi vyskytol v moje kozmetickej taštičke, mala som ho celkom rada, ale nie som si istá či stál za tú cenu. Preto som samozrejme musela overiť, ako je na tom jeho "kolega" z drogérie.


Čo sa týka vzhľadu, nič mimoriadne - rozjasňovač vo forme pera. Obal je farby rosegold s bielymi nápismi. Na drogérkový produkt to vyzerá celkom luxusne, ale v skutočnosti je plast ľahký a vrchnák je na okrajoch trochu nerovný a nesvedčí o nejakej veľkej precíznosti pri procese výroby, čiže veta, "za obal sa platí" sa naplnila aj v tomto prípade, bohužiaľ nie v úplne pozitívnom význame. 


Pod vrchnákom nájdeme štetcový aplikátor, cez ktorý sa pri otáčaní koncovej časti pera uvoľňuje produkt. Ja som si vybrala najsvetlejší odtieň 1 Fair, existujú ešte dva ďalšie (2 Medium a 3 Dark). Je dostatočne svetlý a farebne ťahá skôr doružova, čo mi na rozjasnenie vyhovuje.


Čím sa dostávame k jadru dnešnej recenzie a to je používanie Lumi Magique. Spomínala som už, že je to rozjasňovač? Áno, ale radšej to zopakujem. Mohlo by totiž dôjsť k omylu, že je to korektor. Nedivila by som sa, keďže aj v e-shope našej najväčšej siete parfumérií je uvedený ako "rozjasňujúci korektor". Neverte tomu, Teda verte, ale len keď máte pod očami kruhy (alebo iné mizérie) mikoskopických rozmerov. Viac určite neskryje. Ja som už písala v texte o očných krémoch, že môj problém v tejto oblasti sú presvitajúce žilky. Skúsila som na ne zo žartu použiť Lumi Magique. Výsledok bol tristný. Krytie minimálne, ružový podtón modrú farbu žiliek nezneutralizoval (preto používam korektor tónovaný dožlta) a vrchol všetkého - svetloodrážajúce častice obsiahnuté v produkte ešte na celú túto problematickú partiu upozornili (v skratke - vyzerala som ako negatív pandy). Čiže za mňa ako korektor určite nie.

Zato ako rozjasňovač je podľa mňa vynikajúci. Používam ho na záver mojej make-up rutiny na tie časti tváre, ktoré potrebujú rozžiariť, konkrétne nad obočie, k vnútornému kútiku oka, nad lícne kosti a niekedy aj do okolia úst. Rozotriem do stratena pomocou štetca na make-up, pri vnútornom kútiku oka prstom a hotovo. Tento rozjasňovač sa podľa môjho názoru hodí aj na oživenie make-upu po celom dni - napríklad cestou z práce idete na drink, je zbytočné kvôli tomu so sebou nosiť celú kozmetickú výbavu, stačí pár magických ťahov a ,,,, Lumos!

Slabou stránkou Lumi Magique je, ako som už napísala vyššie, kvalita obalu a výber odtieňov (tri). Vo všetkých ostatných parametroch sa svojmu slávnejšiemu predchodcovi Touche Éclat (12 odtieňov, väčšina e-shopov ponúka 6-8) vyrovná. Čo sa týka ceny, patrí síce k drahším drogériovým produktom, ale v porovnaní s Touche Éclat stojí približne dva a pol krát menej.


2 komentáre:

  1. Mam 1 a pod oci neee...negativ pandy :)
    Ale odstin 2 je na to super! Na kruhy netrpim, ale kdyz se moc nevyspim, tak me hezky probudi. Tu 1 zkusim jako rozjasnovac.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.