štvrtok 9. apríla 2015

Moje paletky #1: Stila, The Body Shop & Clinique

Paletkový TAG (rovnako ako napríklad lícenkový, ani "rtěnkový") na tomto blogu nebol a ani nebude. Dôvod? Nedostatok materiálu. Môj vzťah k paletkám očných tieňov je veľmi platonický a rozumový - aj keď novinky (alebo aj starinky) poobdivujem, k nákupu sa odhodlám len sporadicky. Nie som ten typ zberateľky očných tieňov, uprednostňujem, keď veci slúžia svojmu účelu. A to, čo mám doma, mi pri mojom tempe spotreby vystačí asi tak na najbližších päť rokov (ale skôr na desať). Konkrétne sú to tieto štyri paletky:    


Paletke In the Light od značky Stila som venovala samostatnú recenziu, ktorú môžete nájsť tu. Po viac ako pol roku používania sa môj názor nezmenil a som veľmi rada, že ju mám.

The Body Shop Shimmer Cubes Palette 20 (Blue/Grey)


Túto paletku som si kúpila pri zatváračke bratislavského obchodu (s 50% zľavou), ale je pravda, že som ju tam chodila očumovať už predtým. Oproti ostatným má trochu nekonvenčný výzor. Tvoria ju štyri očné tiene zlisované do tvaru kocky, každý z nich separátne uzavretý v čírom plastovom obale a rovnaký obal väčšieho rozmeru chráni celú štvoricu. Ako už prezradil názov, tieto tiene sú viac či menej shimmer, čiže trblietavé. Ich textúra je pomerne suchá, ale okrem toho najtmavšieho čierneho vôbec neprášia (a ani s tým čiernym to nie je žiadna tragédia). Moje najčastejšie líčenie s touto paletkou je - strieborná farba na celé pohyblivé viečko, biela do vnútorného kútika, modrá do ohybu a vonkajšieho kútika a čierna namiesto očnej linky. Jediné, čo by som jej vytkla je, že sivá (alias strieborná) mohla byť o niečo tmavšia, aby sa viac odlíšila od bielej. Moj najobľúbenejší tieň je ten tmavomodrý (indigo).     

Clinique Black Tie Violets (Limited Edition Colour Surge Shadow Quad)


Táto štvorica v balení s vlnovkovým povrchom bola súčasťou vianočnej kolekcie z roku 2012 a viažu sa mi k nej spomienky na Prahu, kde som si ju vybrala (a mesiac na to našla pod stromčekom... to sú tie vianočné zázraky). Aj v tomto prípade máme do činenia s rôznymi stupňami trblietavosti; najtmavší fialový odtieň je polomatný a bohužiaľ aj naviac prášivý, ostatné tri sú saténovo lesklé. Najradšej mám odtieň taupe, a to nielen čo sa týka tejto paletky, ale myslím, že je to môj najobľúbenejší práškový očný tieň vôbec a už len kvôli nemu sa oplatilo túto paletku mať. Vystačí si úplne sám na celom hornom viečku, len s mascarou, ale občas ho pokombinujem aj s ostatnými - svetloružový dám v tom prípade do vnútorného kútika, tmavofialový namiesto očnej linky a crystal berry do vonkajšieho kútika.

Clinique Strawberry Fudge Holiday Compact (Limited Edition)


Ďalší "vianočník", tento raz z roku 2010 (áno, mám ju dlho, ale vlastnosti tieňov sa nijako nezmenili a ani nemám žiadne alergické reakcie, preto ich používam naďalej). Okrem troch očných tieňov obsahuje aj lícenku v odtieni Clover a pomerne veľké zrkadlo, preto je táto paletka vhodná napríklad na cesty. Najsvetlejší očný tieň je duochróm, to znamená, že podľa svetla, aké naň dopadá, je buď ružový alebo zelenkavý (znie to divoko, ale vyzerá to pekne). Stredná hnedá obsahuje dosť veľa červených podtónov, preto ju nosím s najväčšou opatrnosťou a nikdy nie priamo pri línii rias, inak vyzerám ako keby som mala červené oči. Najtmavšia studená hnedá mi dosť často slúži ako očná linka. Najčastejšie sa s touto paletkou líčim tak, ako je to uvedené na priloženom návode.

Čo sa týka výdrže všetkých spomenutých očných tieňov, je celodenná, keďže pod ne používam bázu. Patrím k "nešťastníčkam" s mastnými viečkami a žiaden práškový očný tieň mi na nich bez bázy dlho nevydrží (a je jedno či stál dve eurá alebo dvadsať).

Ak ma sledujete na Facebooku, pravdepodobne ste si všimli, že som sa konečne dočkala vytúženej Z-Palette, ktorú si chcem naplniť individuálnymi tieňmi, ktoré mám doma. Rozhodla som sa venovať jej samostatny článok, takže s témou "paletky" sme na blogu rozhodne neskončili.


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.