štvrtok 21. januára 2016

3 x pleťovka zo Sephory

Dnes sa obzriem za svojim letným nákupom v parfumérii Sephora v Brne (písala som o ňom tu). Nejako to vyšlo, že som sa zamerala na produkty ich privátnej značky, mám s ňou z minulosti dobrú skúsenosť, akurát ma vždy štvalo, že často menili portfólio produktov a keď som si nejaký obľúbila, nikdy som si nemohla byť istá, či sa mi ho podarí kúpiť znova.



To našťastie nie je prípad dvojfázového odličovača - Waterproof eye make-up remover. V ponuke ostáva na moju veľkú radosť už niekoľko rokov a ja som sa k nemu tým pádom mohla po pauze vrátiť. Moje požiadavky na odličovač očí sú vcelku nekomplikované – odlíčiť bez námahy aj vodeodolný make-up a byť šetrný k očiam a ich okoliu. Čiže žiadne štípanie, ťahanie či nebodaj vysušovanie. Tento produkt to všetko spĺňa a má aj ďalšie vlastnosti, vďaka ktorým je používateľsky veľmi príjemný. Napríklad to, že po pretrepaní sa jeho dve zložky oddeľujú len veľmi pomaly a tým pádom sa obe míňajú rovnomerne. Ďalej to, že očné okolie nie je po použití prehnane mastné. Teda, ono samozrejme trochu mastné je, keďže jedna zo zložiek je olejová. Ale neostáva po ňom na pleti povlak, ktorý by sa neviem ako dlho vsakoval. To je výhodné napríklad pri korekciu očného make-upu (na mascaru otláčajúcu sa na viečko alebo na očné tiene padajúce pod oko), v líčení môžem pokračovať prakticky hneď bez obáv, že by sa na to miesto líčidlá nechytali. Úplne mi nevyhovuje dávkovanie po kvapkách, uvítala by som širšie hrdlo nádobky a aj plast, z ktorého je vyrobená, by mohol byť menej pevný, aby to dávkovanie aspoň trochu uľahčil.


Zato u pleťového tonika Instant refreshing toner so ženšenovým extraktom sa obal veľmi podaril, nielen vzhľadovo (zelených obalov je v kozmetike dosť málo, ak nerátam bio produkty, ku ktorým sa ja zas až tak často nedostanem), ale aj dávkovačom. Ja tieto vyklápacie viečka v spojitosti s mäkkým stláčateľným plastom u pleťových vôd preferujem, zabezpečujú totiž podľa mňa presné dávkovanie. Toto tonikum je podľa inštrukcií na obale určené ako doplnok k odličovaniu, na stiahnutie posledných zvyškov make-upu na tvári a (pozor!) aj na očiach. Pár krát som to skúsila a potvrdzujem účinnosť tohto spôsobu použitia. Môj momentálny odličovací olej (písala som o ňom tu) má občas problém s komplikovanejším očným make-upom a neodstráni ho tak dokonale, ako by som si predstavovala (preto v takýchto prípadoch preferujem vyššie spomenutý dvojfázový odličovač, ktorý odstráni všetko bez zvyšku). Na doladenie a odstránenie rezíduí je teda toto tonikum výborné a napriek parfumácii neštípe v očiach. Na pleti zanechá pocit osvieženia a aj to je dôvod, prečo som ho zaradila na ranné použitie. Keďže pleťové tonikum je prvý kozmetický produkt, po ktorom ráno siaham, vyžadujem od neho, aby bolo príjemné, svieže, aby ma nerušila jeho vôňa a aby ma pozitívne naladilo do nového dňa, a to je v tomto prípade splnené.


Kým predchádzajúce dva produkty sú typovo pomerne bežné, o treťom sa nedá povedať, že by ho mala v ponuke každá druhá kozmetická značka. Metamorphosis exfoliating powder s obsahom kyseliny salycilovej svojim obalom a spôsobom dávkovania pripomína soľničku. Biely prášok sa na dlani zmieša s vodou a vzniknutou penou je treba masírovať tvár (okrem očného okolia), osobne som kládla dôraz na nos a jeho záhyby, skrátka všade tam, kde sa majú tendenciu ukladať nečistoty. Po opláchnutí ostala tvár úžasne hladká, póry čisté a po čiernych bodkách ani stopa. Tento spôsob použitia sa odporúča raz do týždňa, ale ak by niekto túžil po dennej exfoliácii, stačí trocha prášku pridať k svojmu produktu na čistenie pleti. Skúsila som to s Gentle Foaming Cleanser-om od Clarins, vyhladenie nebolo až také dramatické ako v prvom prípade, ale efekt na pleti bol viditeľný. Osobne určite uprednostňujem prvý spôsob použitia, len treba vychytať množstvo prášku a vody, tej odporúčam viac ako menej, pretože pri menšom množstve to na tvári drhlo a mala som pocit, že používam brúsny papier. Ale s opakovaným použitím sa pravdepodobnosť takýchto drám určite znižuje. Tento exfoliačný púder je podľa výrobcu vhodný aj na citlivú pleť.

Cenovo sa tieto produkty pohybujú niekde na úrovni kozmetiky z lekárne, ale určite sa oplatí si počkať na akcie, ktoré mávajú parfumérie Sephora na produkty svojej vlastnej značky – zľava 30%, prípadne 2+1 za korunu (tú som pri nákupe využila ja). 


2 komentáre:

  1. Ten tretí produkt ma zaujal asi najviac, niečo čo fakt vyčistí póry by sa mi hodilo. Škoda len, že Sephora sa nikdy na Slovensku nenachádza.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nieco podobne predava znacka Dermalogica, vola sa to Daily Microfoliant, len ta cena je bohuzial niekde inde... a veru skoda, ze aspon jednu Sephoru nemame... :(

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.