pondelok 26. decembra 2016

TAG roka 2016

Po neobľúbencoch a obľúbencoch dnes prichádzam aj do tretice s rekapitulačným článkom, tentoraz tagového formátu. Námet a otázky som si požičala z YouTube kanála Chrystellemakeup, ale trochu som si ich prospôsobila na svoj obraz.

www.funnyhappyquote.com

1. Značka kozmetiky, ktorá tento rok čnela nad ostatnými:
Záleží, aké kritérium zvolíme, že áno :) Myslím, že tento rok nemá jednoznačného víťaza. Na sociálnych sieťach to podľa mňa vyhrali Urban Decay s Too Faced, lebo bol okolo nich neustále nejaký buzz, či už UD uvedením Vice rúžov v neuveriteľných 100 odtieňoch alebo TF, ktorý v závere roka ohlásil, že sa stáva súčasťou Estée Lauder Companies. Inak si myslím, že si každý šiel to svoje a nebola žiadna značka, ktorá by nejakým svojim počinom obrátila kozmetický svet hore nohami.

2. Produkt(y), ktorý som si kúpila vďaka odporúčaniam na YouTube alebo blogoch, ale ktorý sa mi nakoniec nezdal až taký úžasný:
Takých bolo v roku 2016 viacero. Hneď zo začiatku roka ma nie úplne nadchol set produktov značky REN (písala som o ňom tu a tu). Glow Tonic od Pixi takisto zožal mnohé ovácie, ale ja nejako neviem, ako ho uchopiť. V lete som ho nepoužívala, lebo môže spôsobovať fotosenzitivitu pleti a ani teraz v zime, keď mám pleť veľmi vysušenú, sa mi jeho použitie nezdá ideálne. (Aktuálne mám od neho pauzu, kým sa moja pleť trochu znormalizuje.) Očný korektor Age Rewind od Maybelline patrí medzi sväté grály mnohých dám, no mňa o svojej výnimočnosti nepresvedčil (viac o ňom tu). To isté platí o bázach pod make-up, či už HangoverX od Too Faced (recenzia tu) alebo Beauty Flash Balm od Clarins (viac o nej v tomto článku).


3. Značka (produkt), ktorá ma lákala tento rok, ale zatiaľ som odolala:
Chcela som rúž od od Urban Decay z už spomenutého radu Vice, keďže ale veľa príležitostí k nákupu sa nevyskytlo (myslím naživo, lebo cez internet si odtieň vyberať nechcem), tak to odolávanie ani nebolo nejaké masívne.

4. To najlepšie z roku 2016 z kategórie pleťovej a dekoratívnej kozmetiky:
Z každej som zvolila troch zástupcov. Z pleťovky ma očarili dvojfázový odličovač očí Pur Bleuet od Yves Rocher (spomenutý napríklad tu); odličovcí olejový balzam Biosource Balm-to-Oil od Biotherm (viac na tomto mieste) a multifunkčný olej Divine Oil od Caudalie, ktorému patrí osobitný aplauz, lebo je to prvý pleťový olej v histórii, ktorý mi nielenže vyhovuje, ale ho aj pravidelne používam (podrobnosti v tomto článku).


Z dekoratívky som vybrala podľa kľúča oči - tvár - pery mascaru Catrice Glam & Doll Waterproof (viac v tomto článku), lícenku Tarte Amazonian Clay 12-hour Blush v odtieni Exposed (písala som o nej tu) a rúž L`Oréal Color Riche v limitovanom odtieni 435 Plum my Nights (podrobnosti tu).

5. Obľúbenec (alebo objav) z vlasovej kozmetiky:
Objavom a zároveň obľúbencom sa stali suché vlasové texturizéry. Dva high-endové od Bumble and bumble a Oribe som porovnala v tomto článku.


6. Zaujímavý YouTube kanál alebo blog, ktorý som objavila:
YouTube kanálov som sledovala počas roka 2016 čím ďalej tým menej. Veľa z tých, ktoré som uviedla v dávnejších článkoch ako obľúbené, ma jednoducho prestali zaujímať. Zdá sa mi, že sa vytráca autenticita a spontánnosť a takmer všetko sa robí na efekt a to ma až tak nebaví. Ale predsa sa našla jedna osoba, ktorá ma upútala, najprv prostredníctvom blogu a neskôr som zistila, že sem-tam natočí aj nejaké video. Blog má názov Zrkadielko, zrkadielko a k nemu patriaci youtubový kanál sa volá jednoducho Katka. Nečítam/nepozerám ju pravidelne, skôr nárazovo, ale vždy u nej nájdem inšpiratívne veci. Je vidno, že má prehľad a nefalšované kozmetické nadšenie.

7. Značka, ktorú som v roku 2016 spoznala trochu viac:
Opäť nemôžem uviesť iba jednu, zdá sa mi, že v roku 2016 sa tu na blogu častejšie vyskytovali produkty značiek Caudalie, Clarins a Yves Rocher.

8. Najlepšia spomienka na rok 2016 (alebo čo sa mi podarilo a na čo som hrdá):
Rok 2016 sa asi nezapíše do všeobecnej histórie zlatým písmom, o to radšej som, že sa mi (nám) ho podarilo prežiť tak nejako normálne a bez úhony, a to ako po pracovnej tak aj po súkromnej stránke. (Preto aj ten obrázok v úvode - happiness is a drama-free day). No a moje najlepšie spomienky sa viažu k cestovaniu. Tento rok som objavila dve úžasné mestá, v júni Berlín a v auguste Nice a obe som si zamilovala. Zvlášť rada spomínam na Nice, lebo to bola naša prvá ozajstná rodinná dovolenka a vždy, keď sa k nej v myšlienkach vrátim, až ma zahreje pri srdci.


9. Čo mohlo byť v roku 2016 lepšie:
Mohla som viac čítať, lebo šesť kníh za rok (možno bude sedem, lebo jednu mám rozčítanú), to je na moje pomery fakt málo. A chcela som meniť dizajn blogu, ale nezvládla som to dotiahnuť do konca.

10. Čo z kozmetiky mi robí chute a chcela by som to v roku 2017 vyskúšať:
Viac by som chcela spoznať značky Bobbi Brown a Make Up For Ever. Ak sa podarí, kúpiť si konečne Vice rúž od Urban Decay. A premiérovo by sa na blogu mohli objaviť aj produkty značiek Giorgio Armani alebo Tom Ford.


2 komentáre:

  1. To mě fakt mrzí, že jsi zrovna u REN narazila na věci, co ti nesedly. Já teda od nich měla jen pár věcí (a všechno na obličej), ale ten oční krém je prostě tak skvělý... Už jsem spotřebovala snad pět balení. Ifoun.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, to ani nebolo, že mi nesadli, ale nejako som čakala, že ma vezmú za srdce viac, no ale nedostavil sa tam ten "wow moment".

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.