štvrtok 18. decembra 2014

Lakotéka #15: New In - Artdeco & Bourjois

Tento článok som mala prichystaný na publikovanie už minulý mesiac, ale uprednostnila som iný, keďže sa týkal limitovanej edície. Dnes sa eda konečne dostáva na rad lak, ktorý som si kúpila počas Hriešne dobrých nákupov s Evou a pár slovami okomentujem aj ďalšiu novinku súvisiacu s lakovaním - kvapky na urýchlenie schnutia laku od značky Bourjois.


Artdeco Ceramic Nail Lacquer 170 Metallic Raspberry - Malinový odtieň trochu utlmený sýtym staroružovým podtónom s veľmi zreteľným metalickým leskom. Je to farba, ktorá sa dosť zle fotí, v závislosti od svetla v nej prevažujú teplé alebo studené tóny. V reále je skôr studenší a najviac mu zodpovedá prvá fotografia. Lak patrí konzistenciou k tým redším. Štetec je zastrihnutý rovno, čo mi až tak nevyhovuje, ale dá sa s ním pracovať. Podľa výrobcu ide o "hi-tech štetec z nylonových vlákien", no na mňa pôsobí úplne tuctovo. Nanášanie laku je nerovnomerné, prvá vrstva je vcelku katastrofálna, hlavne si treba dať pozor na končeky nechtov, lebo lak má tendenciu sa na ne vôbec nechytať. Druhá vrstva našťastie všetko skoriguje ale na tých končekoch treba byť fakt precízny.

Fotené v exteriéri
S výdržou to bolo také kadejaké. Prvý raz som lakovala klasika podlak, dve vrstvy farebného laku a potom kvapka urýchľovača schnutia Instant Dry od Bourjois (podrobne sa mu budem venovať nižšie). Lakovala som v pondelok večer a už v utorok počas dňa sa na koncoch nechtov objavilo pár malých "zásekov". V stredu pribudli ďalšie a vo štvrtok večer som to radšej odlakovala. Druhý pokus o týždeň - lakovanie v nedeľu, rovnaký postup, akurát som pridala rýchloschnúci nadlak Insta-Dri od Sally Hansen. Nastalo mierne deja vu, len s jednodňovým posunom. Hoci s opravami by lak v tejto kombinácii asi vydržal päť dní, ja som to na štvrtý vzdala a odlakovala ho.

V interiéri
Úplný prepadák to nie je, ale vzhľadom na to, že lak obsahuje patentované keramické častice (odtiaľ jeho názov) a ďalšie zložky, ktoré by mali jeho vlastnosti len vylepšovať, boli moje očakávania iné a som z neho takpovediac v rozpakoch. Nehovoriac o cene, ktorá patrí v pomere k objemu k najvyšším na trhu (viď toto porovnanie u Veroniky -  síce v českých korunách, ale na ilustráciu stačí). Ja som ho (našťastie) kupovala so zľavou (20%).

Už boli v úvode spomenuté, ale pozrime sa trochu bližšie na kvapky Instant Dry od Bourjois, ktorých úlohou je, ako už vyplýva z názvu, urýchliť schnutie laku, podľa výrobcu až dvojnásobne. Jedná sa o čiru tekutinu v skrutkovacej fľaštičke s pipetovým aplikátorom. Môže sa používať buď na poslednú vrstvu farebného laku alebo na nadlak.


Na každý necht stačí jedna kvapka a ja ju nanášam smerom od nechtového lôžka, ako je naznačené na fotke vyššie, aby sa rovnomerne roztiekla po nechte. Radšej si ale pod ruku dajte nejakú podložku (alebo papierovú vreckovku), lebo kvapky sú mastnejšie, olejové, a mohla by nastať nejaká nemilá situácia. Tesne po aplikácii mi ostanú mastnejšie končeky prstov, a tak s nejakou ďalšou aktivitou radšej pár minút počkám (ale to je nakoniec po lakovaní normálne). S výsledkami Instatnt Dry som spokojná - schnutie laku skutočne urýchľujú, i keď som nestopovala, či sú vyhlásenia výrobcu o dvojnásobnej rýchlosti pravdivé. Nezanevrela som však ani na rýchloschnúci lak a budem ho s týmito kvapkami striedať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.