štvrtok 11. júna 2015

Ochrana pred slnkom - leto 2015

Druhý zo série článkov s podtitulom "moja príprava na leto 2015" je tu. Ostaneme pri téme ochrany pred slnkom a bude to taký hybrid medzi nákupným článkom, prvými dojmami a mini recenziami.


Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF 45 som recenzovala v pondelok, takže o ňom sa rozpisovať nebudem.

Z blogu takisto už môžete poznať (aj keď zo starších čias) Reflex Solaire SPF 50 od Avene. Malá ploská tuba, ktorá sa zmestí aj do vrecka na košeli a nezaberie veľa miesta a tak ju môžete mať stále so sebou a tým pádom si vypestovať reflex (aha, odtiaľ ten názov) som vonku = chránim sa pred slnkom. Jeho veľkou prednosťou je, že po aplikácii je suchý na dotyk a vôbec nelepí. Mám ho odskúšaný aj ako denný krém (presnejše, používala som ho namiesto denného krému) a osvedčil sa aj ako podklad pod make-up.

Gél-krém po opaľovaní Posthelios od La Roche-Posay sa tiež na blogu objavil, bola som s ním spokojná a preto som sa veľmi potešila, keď som ho našla pri svojej objednávke ako darček k nákupu - jedná sa o nepredajné 100 ml balenie. Táto gélová starostlivosť okrem toho, že pekne vonia, prináša namáhanej pokožke po celom dni očakávanú úľavu.


Dvojica sprej s SPF 50+ a obnovujúce mlieko po opaľovaní od Avene majú u mňa premiéru. Využila som výhodné balenie, v ktorom bol "poopaľovák" zdarma. Ten ako jediný zatiaľ nemám vyskúšaný, čiže vám k nemu ani viac nepoviem. Ochranný sprej s SPF 50+ je trochu redšia verzia produktu, ktorý sa ukrýva v "ploskačke" Reflex Solaire. Dokonca rovnako voňajú. Pumpičkový dávkovač je trochu ťažší na ovládanie - keď som si krémovala pravú ruku a ľavou skúšala dávovať, nebolo to vôbec jednoduché. Čo sa mi ale páčilo, že vrchnáky oboch flakónov boli zatavené, aby som mala istotu, že ich nikto predo mnou neotváral. Na kartóne, ktorý ich združuje, som našla zásady správneho slnenia, ktoré nie ja na škodu si zopakovať. Komu by sa nechcelo čítať, zhrnutie nájde na štyroch vedľajších piktogramoch.

Doteraz to bolo ochranných krémoch pre mňa, ale samozrejme, že v tejto dôležitej téme nemôžem vynechať ani svojich chlapov.


Mini muž zatiaľ vyzerá, že bude fototypovo skôr po mne, čiže bledá tvár. V každom prípade, tie zásady bezpečného slnenia u jeho osoby dodržiavame veľmi bedlivo. Pri pobyte vonku používame na striedačku dva krémy:

Bioderma Photoderm Kid SPF 50 mlieko pre najmenších mám len vo forme vzorky, ale na takú malú tvár bohato vystačí na niekoľko použití. Poskytuje vysoký stupeň ochrany, zaujímavosťou je, že je modré, ale nemusíte sa obávať, že by sa vaše dieťa zmenilo na šmolka - keď sa mlieko vpije, farba sa stratí. Napriek označeniu "mlieko" nie je produkt prehnane tekutý, takže sa s ním dobre pracuje. Uvažujem, že ho kúpim v plnom balení.

Ale to nastane až spotrebujem novinku Anthelios Dermo-Pediatrics Lait SPF 50+ od La Roche-Posay. Je vhodné na pokožku so sklonom k atópii (čo je bohužiaľ prípad nášho chlapčeka). Poskytuje ochranu pred UVA + UVB lúčmi, Obsahuje maslo karité a len nutné minimum ingrediencii, aby bola zachovaná účinnosť produktu, ale zároveň, aby bol šetrný k detskej pokožke. Je vhodný pre deti od šesť mesiacov, ale ako je zdôraznené na obale, len pri vystavení nepriamemu slnečnemu svetlu, Aj tu je možné polemizovať o označení "mlieko", lebo je hutnejšie a ťažsie sa rozotiera do pokožky. Neobsahuje žiadnu pridanú parfumáciu.

Last but not least sa tu krčí Invisible Protection SPF 10 od Nivea Sun. Tento sprej používa môj muž - majúc tmavý fototyp, je to pre neho úplne dostatočné. Patrí k tým typom, ktoré hoci priťahujú slnko, nikdy sa nespália, ale rovno stmavnú. Na ilustráciu - občas spomína, ako ho za mladých čias v jeho rodnom meste počas letných mesiacov zvykli zdraviť príslušníci rómskej menšiny ako svojho. Alebo keď žil v Anglicku, jeho indickí kolegovia mu tvrdili, že vyzerá ako jeden bolywoodsky herec (bohužiaľ si nezapamätal meno... škoda, lebo myslim, že by som sa celkom pobavila). Čiže táto desiatka je maximum, čo je ochotný na seba dať. Vyhovuje mu, že nelepí, na pokožke je ľahký a namastný a tá vôňa.... tá sa veru páči aj mne. Neviem, ako ju opísať, je taká letná, slnečná a hrejivá, trochu olejová, trochu opaľováková... zo všetkých produktov spomenutých v tomto článku urćite vonia najlepšie.


2 komentáre:

  1. Já jsem ještě ani jeden z výše zmíněných produktů nikdy nezkoušela, ale hodně si kupuji výrobky od DM a překvapilo mě, že se i výborně umístily v testu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DMkový rad Sundance som tiez zvykla kupovat v minulosti a bol fajn. Priznam sa, ze testy velmi nesledujem.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.