pondelok 28. decembra 2015

TOP 10: Obľúbená kozmetika júl - december 2015

V tento medzisviatočný čas som sa rozhodla pokračovať v slávnostnom tóne a vyhlásiť mojich kozmetických obľúbencov druhej polovice roka 2015.


Najviac kandidátov do tohto výberu sa urodilo v sekcii dekoratívnej kozmetiky. To je pre mňa pomerne nezvyčajné, lebo dekoratívku nepovažujem za svoju kozmetickú prioritu, ale vysvetľujem to tým, že som postretla veľa zaujímavých noviniek, z ktorých som si podstatnú časť aj obľúbila.

Napríklad lícenky. Tie som v danom období objavila dve a spája ich to, že obe majú v názve odtieňa slovo "berry". Aqua Blush od Bourjois (04 Berry Nice) je krémová lícenka, ktorá sa dávkuje pomocou pumpičky a najlepšie sa nanáša prstami (viac o nej tu) a Cheek Pop (03 Berry Pop) od Clinique je púdrového typu a z dôvodu jej sýtej pigmentácie odporúčam na ňu redší štetec. Podrobnú recenziu nájdete tu.

Po nejakom čase som v parfumérii siahla po laku značky Mavala a bola som nadšená, odtieň 272 Begonia z jarnej kolekcie Garden Party má nielen veľmi zaujímavú farbu, ale skvelo sa lakuje a vyhovuje mi aj päťdňová výdrž. Viac o laku som písala tu.

Na blogu sa to síce ešte neprejavilo, ale posledné mesiace prebehli u mňa hojné nákupy rúžov a iných skrášľovadiel na pery. Odštartovali to nenápadné ceruzky Color Drama od Maybelline, pričom by som rada vyzdvihla odtieň 210 Keep it Classy, ktorý farebne veľmi dobre dopĺňa prirodzenú farbu mojich pier. K publikovanej recenzii by som rada doplnila, že hoci sa tieto ceruzky u nás obtiažne zháňajú, určite sa dajú kúpiť v nedávno otvorenom kiosku Maybelline v bratislavskom Auparku.

Ten sa pomaly stáva pútnickým miestom kozmetických nadšencov, lebo okrem už spomínaného kiosku (a ďalších novootvorených monobrandových predajní značiek Estée Lauder, Bobbi Brown či Dermacol) tam sídli aj MAC Store, z ktorého pochádza ďalší obľúbenec - concealer alebo korektor očného okolia Pro-Longwear. Veľmi silno pigmentovaný, množstvo veľkosti pol zrnka ryže spoľahlivo zakryje priestor pod oboma očami. Nevysušuje očné okolie ani nezvýrazňuje vrásky. Viac o ňom som písala na tomto mieste. Najlepšie sa aplikoval prstami, až kým som neobjavila nasledujúceho favorita.

Tým je hubka Backstage Blender od značky Dior. Pripomínam svoju nedávnu recenziu, viac k nej asi nemám čo dodať. Odkedy ho mám, štetec na make-up som použila iba raz.

Keď už bola reč o štetcoch, rada by som rada vyzdvihla ten na obočie od Bobbi Brown s pevnými skosenými diviačími štetinami, ktorými nielen vynikajúco nanáša farbu na obočie, ale ho aj vyformuje a učešie. Najlepšie fungoval s krémovým očným tieňom Color Tattoo (40 Permanent Taupe) od Maybelline, ktorý som konvertovala práve na spomínaný účel.

Z pleťovej kozmetiky som tento raz vybrala iba dvoch zástupcov, ktorí ale zarezonovali tak, že z oboch mám doma už ďalšie balenia. Rumančekové tonikum od Clarins je síce určené na suchšiu pleť, ale tej mojej zmiešanej perfektne vyhovuje. Používam ho ráno, pleť jemne osvieži a zanechá na nej priam luxusný pocit. Nádherne vonia a aj vďaka jeho aróme sú skoré rána pre mňa aspoň trochu znesiteľnejšie.

Očný krém je pre mňa veľká téma, skúsila som ich mnoho a väčšina z nich by sa dala zaradiť do kategórie "meh" alebo "nič to nerobí". All about Eyes v gélovej verzii od Clinique okrem toho, že perfektne hydratoval, okolie oka aj prejasnil a pleť vyzerala lepšie. Jeho účinky a efekt na pleti považujem za to najlepšie, čo som doteraz postretla.

Na záver som si nechala môjho absolútneho obľúbenca. Nezvyknem udeľovať takéto tituly, ale ak by som mala vybrať jeden produkt, ktorý si ma za uplynulé obdobie najviac získal, bola by to eau de parfum Black Opium od Yves Saint Laurent. Rozplývala som sa nad ňou v tomto článku a moja eufória trvá. Pritom to vôbec nie je typ vône, ktorý by som vyhľadávala, no ale keď ju mám na sebe, alebo ju cítim okolo seba (našťastie nestretávam ju na iných ženách s výnimkou jednej, ktorá pracuje v nás v budove a občas ideme spolu vo výťahu), som zas a znova uchvátená.


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.