štvrtok 16. marca 2017

HOT or NOT: Šumivky od Yves Rocher, odlakovač Sally Hansen a vatové tyčinky Sephora

Dnes tu mám opäť jeden z tých článkov, v ktorom sa stretávajú tri navzájom absolútne nesúvisiace produkty. Niečo ma zaujalo, niečo menej - podrobnosti sa dozviete nižšie.


Nie som typ, ktorý by holdoval kúpeľom vo vani. Občas samu seba presvedčím, že to bude fajn, že si oddýchnem, a tak si napustím vaňu, ponorím sa... a o päť minút si uvedomím, že sa nudím a že sa mi chce vyliezť von. Nie inak tomu bolo aj so šumivými tabletkami do kúpeľa od Yves Rocher. Vybrala som si dve vône - bourbonskú vanilku (neprekladať ako "vanilkový burbon", ako som nedávno počula v jednom videu...) a olivu s petit grain. Tá prvá s podtitulom zmyselný kúpeľ a tá druhá relaxačný kúpeľ. Viac mi vyhovovala vanilka, pretože má v sebe niečo hrejivé a upokojujúce a táto yvesovsko-rocherovská je pomerne suchá bez zbytočného presladenia, takže nestúpa do hlavy. A to nie som žiaden extra milovník vanilky. Ale táto prešla mojim schválením. Naproti tomu kombinácia oliva a petit grain bola nevýrazná a nezaujala ma. V ponuke značky Yves Rocher nájdeme ešte niekoľko ďalších tabliet s rozličnými parfumáciami (napríklad mandľa + kvet pomarančovníka, kokos, malina + mäta alebo mango + koriander),

Odlakovač Sally Hansen som dostala od kolegyne. Jej nevyhovoval, lebo po prvom použití ju boleli nechty (úplne presne neviem, čo si mám pod týmto predstaviť) a chcela ho šmariť rovno do koša, ale potom si povedala, že ho ponúkne nejakému kozmetickému dobrodruhovi vo svojom okolí. Ja som jej na revanš podarovala mandľový odlakovač Dermacol, ktorý, ako asi viete, u mňa tiež práve nezabodoval. Takže nastala výmena prepadákov. A tu sa potvrdilo, aká je kozmetika individuálna vec - mne sa nič také, ako popisovala,  nedialo. Tento odlakovač je určený podľa popisu pre slabé nechty, ktoré by mal vďaka obsahu vitamínu E a pšeničných proteínov posilňovať. To potvrdiť neviem, lebo ho nepoužívam až tak pravidelne a hlavne, ihneď po použití si dôkladne umyjem ruky, aby mi zbytočne nevysušoval nechty a ich okolie. Takže čokoľvek obsahuje, nedoprajem tomu čas, aby to pôsobilo. Čo je pre mňa najdôležitejšie - laky odstraňuje spoľahlivo, nemusím ním nejako extra drhnúť, červenú mi nerozpatle po prstoch ako jeho spomínaný predchodca a ani nejako zvlášť nezapácha (obsahuje acetón, čiže má taký normálny odlakovací "smrádek", ktorý sa ale dá prežiť). A ako som už písala - nechty ma po použití neboleli. Akurát flakón by mohol mať odklápacie viečko. Ale to už je taká moja pravidelná výhrada; jednoducho odklápacie viečka sú najviac.


A poslednou záležitosťou dnes budú vatové tyčinky Sephora. Ale nie tak nejaké. Plnené odličovačom. Geniálny nápad, hlavne pre ženy ako ja, s hlboko posadenými očami, ktoré si chtiac-nechtiac pri každom líčení zamažú horné viečko. A potom robím čo? Potom idem do kúpeľne, kde ponáram vatovú tyčinku do odličovača, a ňou čistím stopy nechcenej mascary na viečku. Tomu ale práve nastal koniec so sephoráckymi tyčinkami, ktoré v sebe už odličovač obsahujú. Je to jednoduché - odlomím hlavičku s modrým pásikom a pôsobením nejakých síl natečie tekutina z tyčinky do protiľahlej vatovej hlavičky a môžem opravovať. Fakt to funguje a údajne aj na vodeodolný make-up (netestovala som, aktuálne doma takú mascaru nemám). Vyhovovalo by mi, keby bolo to vatové zakončenie trochu tenšie, a tým pádom precíznejšie, ale viem si poradiť aj s týmto. Nakoniec, pravdepodobne kvôli natečenému odličovaču to asi aj tak nie je možné nejako stenčiť. Sú ale dva dôvody, prečo sa nakoniec budem musieť vrátiť k pôvodnej metóde vatovej tyčinky namočenej v odličovači, a sú to cena a množstvo. Lebo sephorácke balenie obsahuje 20 kusov a stoja v prepočte okolo 7 EUR. A ja spotrebujem jednu denne. Teda ak sa líčim, čo je prakticky každý pracovný deň. To nás privádza k potenciálnej spotrebe cca jedného balenia mesačne. Keď som si to vynásobila dvanástimi.... ehm. Ale na občasné použitie, prečo nie. Ja som zatiaľ minula polovicu balenia a zvyšok si odložím napríklad na služobnú alebo inú cestu.

Aby som to zhrnula - šumivé tablety fajn, keď sa radi kúpete a chcete alternatívu k penám, ale mňa to úplne nechytilo. S odlakovačom som spokojná a po počiatočných obavách, aby mi z neho nezliezli nechty, som si ho obľúbila. Najviac ma z dnešnej "ponuky" presvedčili vatové tyčinky s obsahom odličovača, škoda tej ceny, ale inak je to podľa mňa skvelo vymyslený patent,     


2 komentáre:

  1. Na tie tablety som dnes v YR pozerala, dobre, že som ich nebrala, vyzera to, že nič extra. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokial nemas nejaku vyslovene oblubenu vonu, tak ani nie ;)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.