streda 27. februára 2013

Spotrebované produkty #1



Na úvod dve poznámky. Prvá: u blogeriek alebo vlogeriek, ktoré sledujem, mám veľmi rada články a videá týkajúce sa spotrebovaných produktov („Products I´ve used up“ alebo „Produits terminés – je rachete ou pas?“). Často ma navnadia (občas aj odradia) na kúpu určitého produktu, hlavne, keď váham medzi dvoma výrobkami. Je jasné, že čo funguje u jednej osoby, nemusí vyhovovať inej a subjektívny názor ostáva subjektívnym, no napriek tomu som sa rozhodla, že aj ja občas ponúknem takéto mini-recenzie s verdiktom, či ma daný produkt presvedčil o opätovnej kúpe. Druhá poznámka sa týka toho, že „podklady“ na tento článok (a jeho budúce pokračovania)  som zbierala niekoľko mesiacov predtým, ako som vôbec založila tento blog. Materiálu mám asi tak na tri časti, ďalšie pokračovania budú skôr nepravidelné, podľa toho, ako rýchlo zhromaždím 7-10 prázdnych obalov.

A teraz už bez ďalšieho zdržiavania prejdime k veci, resp. veciam. Dnes to bude takmer výlučne o make-up produktoch.

Clinique Airbrush Concealer (1,5 ml) – rozjasňujúci korektor v odtieni 04 Natural fair. Vo forme pera s úzkym štetcom, ktorý umožňuje jednoduchú a presnú aplikáciu. Nevysušuje ani nedráždi očné okolie. Vďaka žltým tónom neutralizuje modré žilky pod očami, i keď ich úplne neprekryje. Zatiaľ som neobjavila lepší korektor, kupujem ho celé roky (od čias keď vonkajšia farba „pera“ bola nemocničná zelená) a pravdepodobne ešte dlho budem.  

Gosh Eyebrow Pencil (1,2 g) – ceruzka na obočie v odtieni „greybrown“ čiže sivohnedá, ktorá má na konci špirálovitú kefku na prečesanie obočia. Ceruzka sa dobre nanášala, farba bez červených podtónov pôsobila prirodzene. Nedala sa však vôbec zastrúhať, lebo je veľmi suchá. Úplne sa drobila. Prišla som tak zbytočne o veľa produktu a keďže nerada vyhadzujem peniaze do koša, túto ceruzku si už nekúpim.

Clinique High Impact Mascara (3,5 ml) – odtieň 11 Brightening Black. Jemná špirála, ktorá nedráždi oči. Riasam dodáva objem, ale vyzerajú prirodzene. Nelepí, nerozteká sa, vydrží celý deň. Kefka z vlákien je klasického tvaru. Toto bolo cestovné balenie, ktoré som dostala ako darček k nákupu, ale v minulosti som mala aj plnú veľkosť a je to jedna z maskár (špirál? riaseniek?), ku ktorým sa vraciam. Čiže budúci nákup je pravdepodobný, ale asi s väčším časovým odstupom.

Too Faced Shadow Insurance (11 g) – báza pod očné tiene. Mám mastnejšie viečka, preto je pre mňa nutnosťou, ak chcem, aby mi očné tiene vydržali po celý deň. Táto báza je telovej farby a stačí jej naozaj malé množstvo, preto mi pomerne malá tubička vydržala asi rok. Na začiatku požívania sa mi pár krát stalo, že z tuby vyšlo najprv trochu oleja, ale na celkovú kvalitu produktu to nemalo vplyv. Očné tiene vydržali na očiach ako „pribité“ najmenej 12 hodín. S touto bázou som bola maximálne spokojná a preto som si kúpila aj ďalšie balenie.

Clarins Ever Matte Foundation SPF 15 (30 ml) – zmatňujúci makeup v odtieni 103 Ivory. V popise sa uvádza stredné krytie, s tým by som trochu polemizovala, podľa mňa je skôr ľahké ako stredné. Inak je to veľmi kvalitný produkt, na pleti je prirodzený, nevysušuje ju, zmatňuje, ale pleť po použití nie je mdlá. Plusom je aj príjemná, svieža a nevtieravá akoby púdrová vôňa a ochranný faktor 15. Plastový obal má výhodu v tom, že je spratný, zmestí sa aj do malej kozmetickej taštičky a je ľahký; nevýhodou je, že je nepriesvitný, a preto nie je ani proti svetlu vidno, aké množstvo produktu v ňom ostáva. Momentálne používam make-up Diorskin Nude, ale nevylučujem, že sa k Ever Matte neskôr vrátim, lebo som si ho veľmi obľúbila.

Lancôme Color Ideal Poudre (9 g) – púder s odtieňom 010 Beige Porcelaine, ktorý mi vydržal celú večnosť. OK, večnosť nie, ale niekoľko rokov určite. Dobre sa nanáša, pleť zmatňuje na niekoľko hodín, je jemný. Nesklamal, ale ani nenadchol. Áno, je cool vytiahnuť z kabelky pudrenku so zlatou ružičkou v rohu; napriek tomu som presvedčená, že existujú púdre podobnej kvality za zlomok ceny. Opätovná kúpa je preto veľmi nepravdepodobná.

Clinique Makeup Brush Cleanser (236 ml) – čistiaci prípravok na štetce, aplikuje sa pomocou rozprašovača. Nie je to kozmetický prípravok per se, ale pomáha udržiavať kozmetické nástroje čisté, preto do tohto výberu určite patrí. Poradil si so všetkými typmi štetcov, resp. zvyškami farieb na nich, problém mu robil akurát makeup (konkrétne už spomínaný Diorskin Nude, a to na rôznych typoch štetcov). Jeho hlavnou zložkou je alkohol, čiže štetce zároveň dezinfikuje. Je trochu ťažšie sa k nemu dostať, kúpila som ho buď v zahraničí alebo cez zahraničné e-shopy. Momentálne štetce čistím marseillským mydlom od L´Occitane, čo je cenovo prijateľnejšie aj jednoduchšie riešenie (poradí si aj s Nude). Kúpu v budúcnosti nevylučujem, ale chvíľu ešte ostanem pri mydle.

Essie Sensitivity Base Coat (15 ml) – podlak pre citlivé nechty. Doteraz som neprišla na to, aká je jeho výhoda oproti obyčajnému podlaku (okrem nápisu „hypoalergénny“), ale asi to bude tým, že nemám citlivé nechty. Nanesený vo dvoch vrstvách zanecháva na nechtoch pekný lesk; na dni, keď nie je chuť či čas na kompletnú manikúru, ale chcete mať upravené nechty. Bohužiaľ, tento podlak nemal dlhú životnosť. Po čase vo fľaštičke zhustol tak, že sa nedal vôbec nanášať. Je to škoda, lebo v nej ostala asi štvrtina obsahu. Pri cene produktov Essie je to dosť drahý odpad. Začala som používať podlak od L´Orealu (Resist&Shine Pro-Keratine White), ktorý je o viac ako polovicu lacnejší a rovnako efektívny, takže k tomuto sa s najväčšou pravdepodobnosťou nevrátim.

Essie Good to Go! (15 ml) – rýchloschnúci nadlak. Plusy – plní to, čo sľubuje: rýchle schnutie laku, lesk a odolnosť. Mínus má len jeden, ale dosť výrazný: podobne ako jeho „brat“ Sensitivity Base Coat totálne zhustol a nedal sa používať. Nestalo sa mi to síce po mesiaci, ako niektorým iným používateľkám (áno, aj také recenzie som čítala), ale aj tak – laku značky s profesionálnou reputáciou ako má Essie a v tejto cenovej hladine by sa to nemalo stávať ani po pol roku. Kúpila som si namiesto neho nadlak od značky Catrice (Quick Dry & High Shine), za tretinovú cenu a kvalita je naozaj porovnateľná. Do budúcnosti kúpu Good to go v prípade výhodnej ceny nezavrhujem, ale ani sa nebudem za ním „blázniť“.


2 komentáre:

  1. na tu too faced bazu sa uz chystam, ale najprv musim minut aktualny paint pot od mac-u, ktory pouzivam a podla popisu by sadla aj mojej mame, ktorej sa pocas dna tiene z viecok vytratia..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som bez bázy stratena, resp. moje ocné tiene sú... jedine co drzi, je Color Tattoo

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.