nedeľa 12. mája 2013

Weekendový make-up

Dekoratívke som sa na blogu venovala zatiaľ okrajovo. Dnes budem písať o tom, ako sa líčim cez weekend, v prípade, že nemáme na pláne nič špeciálne (na druhej strane, nemám vôbec problém vybehnúť na týždenný nákup do hypermarketu in natura). Je to odľahčená verzia môjho každodenného make-upu. Volám ju "Better Me" čiže vylepšená ja. Nič nápadné, v hlavnej úlohe zjednotená pleť, mascara, (tónovaný) balzam na pery a trocha lícenky.

Používam najmä produkty, ktoré sa aplikujú prstami a zo štetcov len striktné minimum (v tomto prípade Make Up Forever Goupillon na prečesanie obočia, Real Techniques Deluxe Crease Brush na rozotretie korektora pod očami, Real Techniques Setting Brush na zafixovanie korektora púdrom a do tretice Real Techniques Blush Brush na prepúdrovanie tváre).
 

Ako základ si dávam Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 v odtieni 01. Dostatočné množstvo rozotriem medzi prstami, aby sa hmota zahriala a natriem na tvár - ako krém.



Potom na viečka nanesiem MAC Paint Pot v odtieni Painterly, ktorý zjdenotí farbu viečka. Ak mám chuť a náladu, použijem ceruzku na oči. - napríklad naposledy obojstrannú Clinique Cream Shaper for Eyes - tmavší odtieň 05 Chocolate Lustre ako hornú linku a béžový 15 Cocoa Shimmer na spodnú vnútornú linku, kde potlačí prípadné začervenanie a vyzerá veľmi prirodzene. Obe farby majú v sebe minitrblietky, ktoré krásne odrážajú svetlo a tým rozjasnia oko. (Keď sa chcem trochu "rozšupnúť", dám si trebárs modrú či fialovú linku, ale väčšinou ostávam pri starých dobrých neutrálnych tónoch.)

Následne natočím riasy klieštikmi Shiseido a aplikujem mascaru. Pre prirodzený vzhľad používam na horné riasy Clinique High Lengths Mascara (01 Black), keď chcem intenzívnejší výsledok tak Maybelline The Falsies Volum` Express Waterproof Mascara (Black); na spodné riasy Clinique Bottom Lash Mascara (01 Black).

Ďalej upravím "okolie" očí - kefkou prečešem obočie, riedke miesta doplním pomocou Suqqu Eyebrow Liquid Pen (01 Moss Green) a zafixujem čírym gelom Lash & Brow Gel Mascara od Essence. Nepríjemnosti pod očami skorigujem Clinique Airbrush Concealer-om (04 Neutral Fair), ktorý zafixujem rozjasňujúcim púdrom Camouflage od Alverde. Trošku korektora na rozjasnenie zvyknem dať aj do oblúka pod obočie (poradila mi to jedna vizážistka, ktorá pracuje pre Clinique).


Na záver prepudrujem T-zónu kompaktným Skin Finish púdrom od Catrice (010 Transparent) a aplikujem lícenku, napríklad Vichy Oligo 25 Blush Mousse (Iridescent Pink), ktorá sa veľmi jednoducho dá nanášať aj prstami a docielim ňou efekt, akoby som sa práve prešla po čerstvom vzduchu. Na pery použijem buď iba číry balzam (napr. Sephora Ultimate Lip Balm SPF 15) alebo prípadne niečo farebnejšie (Chubby Sticks od Clinique).


Takto sa zvyknem líčiť aj na cestách (nerada se sebou nosím tony produktov, ale nejaký základ musí byť), všetky spomenuté položky sa mi zmestia do malej kozmetickej taštičky. Samozrejme okrem štetcov, ktoré nosím v samostatnom puzdre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.