pondelok 9. júna 2014

Foundation routine (leto 2014) - 100% Bourjois

Takmer na deň presne prichádzam po roku so svojou aktuálnou foundation routine. Doteraz som striedala už dobre známe make-upy (YSL Touche Éclat, Lancôme Teint Idole Ultra 24h) s BB krémom od Clinique, ale keďže nie sú bezodné, nastali nejaké zmeny. A teda je načase napísať o tom, čím si skášľujem tvár v tomto období. Jednoduchá nenáročná rutina, povedala by som, a zhodou okolností sú všetky produkty jednej značky.


V tomto roku ma to skrátka nejako ťahá k Bourjois. O 1.2.3 Perfection CC Cream-e, ktorý je základom môjho aktuálneho líčenia tváre, už som podrobnejšie písala recenziu na tomto mieste.


Momentálne nemám na tvári žiadne problematické miesta, preto korektor používam len očný, a to 1.2.3.Perfect CC Eye Cream v odtieni 21 Ivoire/Ivory. Prezentuje sa vo forme pera béžovej farby s fialovými popiskami. Farebnou schémou korešponduje s obalom CC krému na tvár. Produkt sa z neho uvoľňuje cez priehľadný silikónový aplikátor otáčaním opačnej časti pera. Korektor nie je nejako extra krycí, ale mojim potrebám vyhovuje a navyše okolie oka pekne rozjasní. Krásne kĺže po pleti a výborne sa rozotiera do stratena (buď prstom alebo štetcom Deluxe Crease Brush od RT). Bohužiaľ zalieza do mimických vrások, ale to je jeho jediné negatívum. Vydrží celý deň, ale istejšie je, ak ho prepúdrujem.


Čím sa dostávam k tretiemu kroku mojej rutiny. Púder Flower Perfection je veľmi jemný, bledoružový a obsahuje rozjasňujúce častice. Údajne sa hodí pre všetky typy pleti, ale tým "mastnejšim" by som ho neodporúčala, lebo nezmatňuje. Fixuje však dobre, či už T-zónu alebo okolie očí. Obsahuje UV filter s faktorom 15, ale na to sa nespolieham, lebo ho používam len malé množstvo a ani nie na celú tvár. Hoci sa jedná o sypký púder, umelohmotným otočným viečkom je dobre chránený proti vysypaniu, preto je praktický aj na cesty. Za zmienku stojí aj jeho jemná vôňa pripomínajúca fialky, je naozaj delikátna a z púdrovania robí príjemný moment.

Záverečným produktom je lícenka Blush Exclusif. Podrobne som sa jej venovala v osobitnej recenzii tu.

Toto bolo v skratke moje základné líčenie tváre, ostatné produkty (na oči, obočie, prípadne pery) používam podľa času a nálady, pričom mascara (momentálne vodeodolná) nechýba nikdy.


4 komentáre:

  1. Ja mam sice Bourjois rada ale malokedy si od nich nieco kupim :)

    Inak pozyvam na statnicovu giveaway, ktoru najdes tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/statnicova-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten pudr se mi hodně zamlouvá! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.