štvrtok 9. októbra 2014

RECENZIA: Bourjois Rouge Edition Velvet

Jedna horúca informácia hneď na úvod - značka Bourjois putuje do amerických "rúk"! Podľa informácií zverejnených tento týždeň ju od Chanelu kupuje americký výrobca parfumov Coty (vyrába ich napríklad pre značky Marc Jacobs, Calvin Klein alebo Chloé, ale vlastní aj Rimmel alebo OPI). Určite bude zaujímavé sledovať vývoj tejto emblematickej francúzskej značky (existujúcej od roku 1863!) pod novými majiteľmi.

Vráťme sa však zo sveta korporácií k predmetu dnešnej recenzie, tekutému rúžu Rouge Edition Velvet od Bourjois. Najprv sa objavil wishliste, potom v nákupnom článku a dnes sa naň pozrieme detailnejšie. Mám ho doma necelý mesiac, začala som ho používať takmer hneď po zakúpení, čiže dojmy z neho už sa stačili utriasť a dnes vám ich môžem ponúknuť v ucelenej forme.


Tento rúž existuje na našom trhu v ôsmich odtieňoch (ak sledujete facebookovú stránku českého zastúpenia firmy, asi ste zachytili informáciu, že sa má toto portfólio vrámci zimných noviniek rozšíriť). Z momentálnej ponuky som si vybrala odtieň 02 Frambourjoise. Malinové odtiene môžem a tento má ešte k tomu v názve takú milú slovnú hračku (spojenie slov framboise = malina a Francs-Bourgeois = známa ulica v parížskej štvrti Marais). 

Štvorhranný obal je vyhotovený z pevného plastu a jeho farba zodpovedá farbe obsahu. Ostatné detaily vrátane písma sú čierne. Jednoduché, funkčné, elegantné. Po odskrutkovaní vrchnáka sa dostaneme ku skosenému penovému aplikátoru. Vôňa tohoto rúžu nie je práve najpríjemnejšia. Cítiť ju našťastie len krátko, po otvorení a pri nanášaní, potom sa stratí. Ťažko ju definovať; podľa mňa je to vôňa použitých ingrediencií, ktorú výrobca neprekryl príjemnejšou, pridanou parfumáciou. Mne to neprekáža, hlavne preto, že je to len chvíľková záležitosť.


Ako vidno aj na fotografii, textúra Rouge Edition Velvet sa javí ako lesklá, po nanesení na pery sa však mení, zmatnie. Nenazvala by som ju úplne matnou, ale slovo velvet, teda zamat, ju vystihuje dokonale. Poklonu musím vystrúhať za úžasnú pigmentáciu, taká koncentrovaná farba býva výsadou skôr segmentu luxusnej kozmetiky. Nie som zvyknutá na takéto výrazné rúže, musela som sa s farbou trochu zžiť, ale dostávam na ňu komplimenty, takže z tohto hľadiska som s vyberom spokojná. Ďalším plusom tohtoto odtieňa je, že opticky "vybieli" zuby. 

No a to by bolo z pozitívnej strany tejto recenzie asi všetko. Lebo bohužiaľ musím povedať, že tento produkt v určitých (podstatných) ohľadoch dosť značne zaostal za mojimi očakávaniami. V prvom rade, už spomenutý aplikátor farbu nenanáša rovnomerne, a teda niektoré miesta musím prejsť aj dva razy a potom už vrstva farby nie je súvislá a nielenže to nevyzerá dobre, ale to z môjho pohľadu komplikuje používanie (najmä v kútikoch úst). Očakávam jednoduchú aplikáciu - jeden ťah na hornú peru, jeden na spodnú a čau, pá, hodím na seba kabát a zatváram dvere, ale to pri Rouge Edition Velvet nie je možné. Druhým dôsledkom nerovnomerného nanášania farby je, že na niektorých miestach sa mi rúž rozpíja v líniách okolo pier, takže keď si na to nedám pozor, vyzerám ako Drakulova nevesta (a Halloween je jednak ešte ďaleko a druhak ho neoslavujem). Vyriešila som to tak, že si farbu nanesiem na chrbát ruky a bruškom ukazováka ju jemne vklepávam do pier, aby sa pigment do nich "zažral", ako to býva pri produktoch typu lip stain. V tom prípade mám istotu, že farba rúžu ostane v povolených medziach.


Ďalšia vec, s ktorou budem polemizovať, je výrobcom deklarovaný "extreme comfort", a to rovno na nálepke na vrchnáku, takže toto vyhlásenie mám pred očami pri každom použití. Nie, že by Rouge Edition Velvet priamo vysušoval, ale extrémny komfort si predstavujem inak. Pery mám po chvíli stiahnuté, akoby boli o číslo menšie, a v hlave jedinú túžbu - pretrieť si pery nejakým mastným balzamom (čím sa ale ruší "pointa" tohto rúžu, lebo má byť v prvom rade matný, ale to už s balzamom na povrchu samozrejme možné nie je).

Posledný bod - výdrž. Údajne 24 hodín. Tomu som samozrejme neverila, ale očakávala som takých slušných päť-šesť. Ani v tomto mi nebolo učinené zadosť. A to neberiem do úvahy jedenie a pitie - v tom prípade sa výdrž tohto rúžu dala rátať na minúty.

Sama som z tejto recenzie v rozpakoch, ale vo svojich hodnoteniach som vždy úprimná, a keď mi niečo nesadne, nebudem to maľovať v ružových farbách. Na tento rúž existuje asi milión kladných recenzií a aj ja som sa fakt snažila nájsť si k nemu cestu a mať ho rada, ale bohužiaľ, na základe mojich osobných skúseností ho k nákupu ostatným odporučiť nemôžem.

  

8 komentárov:

  1. Co takto na to skusit balzam od Nuxe? On predsa ma rovnako matny finish a hydratuje velmi dobre ;-) Iza

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. keby som ho mala momentalne doma, tak to asi skusim, vdaka za tip :)

      Odstrániť
  2. Juj, tak to info o zmene majitele me trochu nemile prekvapilo!
    Mne drzi vyborne, ale s tim lehkym nekomfortem souhlasim.... No, zase narazime na to, ze kazdy to ma jinak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to aj mna, proste to je rodinne striebro, nerozumiem, preco sa ho zbavili :-/

      Odstrániť
  3. Ja som nadmieru spokojná.Milujem tento rúž a už mám v zbierke dva konkrétne tohto druhu.Jeden vínovej a druhý cyklámenovej ružovej farby.A áno aplikácia je trošku náročnejšia , ale nie nezvládnutelna .Moc som spokojná a patrí medzi moje najobľúbenejšie značky a to mám doma asi okolo 40 rúžov rôznych značiek :D Závislosť je závislosť.No sto ľudí , sto chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho velmi chcela mat rada a davala som tomu x sanci, ale s mojimi perami proste nebol kompatibilny :(

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.