pondelok 13. októbra 2014

Sweater weather TAG

Tagovú sériu štyri ročné obdobia (zima, jar, leto) zakončím práve dnes a to jesenným "svetrovým" TAGom. Je to pre mňa výzva, lebo jeseň fakt nemám rada, ale takto aspoň sama seba donútim hľadať na nej nejaké pozitíva. Našla som rôzne verzie otázok a aj ja som ich trochu preriedila a ponechala som len tie, ku ktorým mám čo povedať.


1. Káva, čaj alebo horúca čokoláda?
Jednoznačne čaj - Earl Grey alebo zelený s jasmínom. Niekedy si dám kávu a občas aj horúcu čokoládu, ale čaj jednoducho musí byť.


2. Najlepšia spomienka, ktorá sa viaže k jeseni.
November 2012, náš predĺžený weekend v Prahe a koncert skupiny Muse. No a samozrejme kaviarne, shopping, milé stretnutia a k tomu ako bonus príjemné počasie - no, famózne to bolo.

3. Obľúbené jesenné jedlo?
Polievky. Aj keď nie som vyslovene polievkový typ, napríklad v lete sa bez nich zaobídem a vôbec mi nechýbajú, s príchodom jesene sa mi žiada zaradiť ich naspäť do jedálnička. Najradšej mám zeleninové krémové (bez mlieka či smotany, prosím), tzv. "oranžové" (tekvica, mrkva, červená šošovica, sladký zemiak, prípadne kombinácia týchto surovín) alebo francúzsku cibuľačku.

4. Obľúbený jesenný lak na nechty?
Vybrala som tri - You Don`t Know Jacques od OPI, Mauve Cendré od Mavala a Raspberry od Essie.


5. Skinny džínsy alebo legíny?
Skinny. Legíny na doma alebo pod sukňu, keď začne prituhovať.

6. Sveter, ktorý nosíš najčastejšie?
Námornícky, ktorý som si kúpila pred rokom a pol v Londýne v GAPe. Klasickú tmavomodro-bielu kombináciu oživuje žiarivo modrý okraj na rukávoch a dolnej časti svetra. Navyše nie je náročný na údržbu, dá sa prať v práčke.


7. Čiapky alebo šály?
Mám jednu jesennú čiapku (baretku) a asi dvadsať šálov, takže to je jednoznačné.

8. Obľúbená jesenná televízna relácia.
Zápasy Ligy majstrov. Asi som to na blogu ešte nezmienila (nebola príležitosť), ale som fanúšikom futbalu a toto je jedna z vecí, ktorá robí pre mňa jeseň znesiteľnejšou.

9. Ktorá pieseň ti navodí jesennú náladu?
Hlavne nie jesennú náladu, lebo u mňa jesenná nálada = zlá nálada. Ja sa potrebujem do jesennej nálady nedostať. Takže ja hľadám "jesenné" piesne, ktoré mi náladu zdvihnú, ako napríklad táto:


10. Čo máš na jeseni najradšej?
Mám rada tých prvých pár dní (týždňov), keď jeseňou ani nie je, keď ešte svieti slnko, keď sú (farebné) listy na stromoch, keď sa nezotmieva o tretej poobede. Dá sa povedať, že jesenné počasie, aké bolo minulý týždeň v Bratislave (teploty okolo dvadsať stupňov, slnečno), je pre mňa ideál.


2 komentáre:

  1. Super tag, spoustu máme společného - taky miluju čaje (ale i tu horkou čokoládu), polévky (dýňovou) a tu ot. č. 10 - babí léto - jedno z nejkrásnějších období v roce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak to si ma potesila :) inak normalne som dostala na tu horucu cokoladu chut, asi zajdem do nejakej cokoladovne ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.