pondelok 27. októbra 2014

unBOXing: Lookfantastic Beauty Box + GIVEAWAY

Keby mi niekto ešte pred mesiacom povedal, že si niekedy objednám nejaký beauty box, tak si asi poklepem po čele. Doteraz som "krabičky krásy" obchádzala oblúkom, tento koncept si ma nikdy nezískal. Prišlo mi, že nie som cieľová skupina - môj vkus v kozmetike je pomerne vyhranený, nejlepšie si vyberám sama a hlavne - nemám rada prekvapenia. Za celý čas, čo sledujem túto "problematiku", ma z boxov zaujal asi len jeden produkt, zato väčšinou som si pri článkoch na túto tému hovorila "uf, ešteže som si toto neobjednala".


Okrem toho sa podľa môjho názoru ten koncept časom vyčerpá - buď sa tam objavujú tie isté značky alebo tie isté typy produktov alebo kombinácia oboch. Čo sa dá riešiť tak, že buď hromadíte, alebo tak, že spotrebúvate so zaťatými zubami veci z boxov (lebo však čo už s nimi), alebo tak, že ich posuniete ďalej. Mne osobne by dávalo zmysel, keby sa v boxoch objavoval vždy aspoň jeden produkt (alebo aspoň jeho miniatúra) krátko pred uvedením na trh, aby to získalo nádych akejsi exkluzivity, no ale to sú len také moje plané úvahy. 

Vráťme sa však k Lookfantastic Beauty Boxu. Keď som sa niekedy v septembri dozvedela, že e-shop Lookfantastic uvádza na trh beauty box pod svojou značkou, ozval sa vo mne starý skeptik - jednak nemám s týmto e-shopom najlepšie skúsenosti (niekoľko nedoručených zásielok, zmätočné riešenie reklamácie) a potom som si spomenula na všetky výhrady, ktoré voči beauty boxom mám a neriešila som. Nakoniec, prvé (septembrové) vydanie už bolo v tej chvíli vypredané. V pamäti mi ale utkvel dátum začiatku predaja októbrovej edície - 1. október 2014. Už neviem, aký duševný pochod za tým bol, ale keď som sa v deň D pozrela zo zvedavosti na stránku, či je box ešte k dispozícii (bol), naskočila som na vlnu spontánnosti, vybrala z peňaženky platobnú kartu a... Potom už bolo treba pár dní (= takmer dva týždne) počkať a tam-ta-da-dá.... Lookfantastic Beauty Box je u mňa doma. A tu je jeho obsah.


KMS California FreeShape Quick Blow Dry (75 ml) - vlasová starostlivosť pre urýchlenie fénovania a ochrana pred teplom;
Gatineau Paris Collagene Expert Ultimate Smoothing Cream (15 ml) - vyhladzujúci protivráskový hydratačný krém;
Korres Citrus Shower Gel (50 ml) - sprchovací gél s vôňou citrusov;
Balance Me Facial Expression Filler (15 ml - plná veľkosť) - krém na vyplnenie jemných vrások na čele, v okolí očí a úst;
L`Oréal Professionnel Série Expert Pro Keratin Refill Shampoo (100 ml) a Masque (75 ml) - vyživujúci šampón a maska určené pre posilnenie poškodených a lámavých vlasov bez lesku;
This Works Sleep Plus+ Pillow Spray (5 ml - vzorka) - sprej proti nespavosti, ktorý sa aplikuje na posteľné obliečky.

Môj celkový dojem? Veľmi dobrý, no mám aj pár výhrad. Začnime pozitívami:
  • Balenie - box prišiel starostlivo zabalený, obložený nafukovacími igelitovými výplňami, produkty uložené v "hniezde" z nastrihaného čierneho papiera a prekryté hodvábnym papierom) + farebná kombinácia čierne veko, biely spodok a tyrkysové detaily sú veľmi elegantné;
  • Stručné a prehľadné menu;
  • "Obsadenosť" boxu - sedem produktov, z toho jeden full size a jedna vzorka, ostatné sú v slušnej cestovnej veľkosti; 
  • Hodnota produktov - som si prepočítala cenu jednotlivých položiek, zistila som, že box má hodnotu 71 eur aj nejaké drobné (vypočítané na základe predajných cien na stránke Lookfantastic.com zo 17. októbra, kedy som pripravovala podklady pre dnešný článok), takže sa za 19,95 naozaj oplatil; 
  • Zastúpenie značiek - notoricky známe (L`Oréal Professionnel, Korres), známe podľa mena (Gatineau, Balance Me, This Works) a jedna - aspoň pre mňa - doteraz neznáma (KMS California).
Na druhý pohľad to nie je až tak úplne ružové, lebo ani jeden vlasový produkt nie je určený pre môj typ vlasov (s prižmúrením oka možno ten urýchľovač fénovania, ale pri mojej dĺžke vlasov sa zdržím jeho aplikáciou viac ako by mi trvalo samotné fénovanie...), čiže ich nevyužijem. Zato pleťový krém Gatineau Paris sa nestratí, od tejto značky som ešte nič nemala a rovnako rada testnem "vypĺňač vrások" od britskej organic značky Balance Me (ktorý je najhodnotnejšia vec v boxe, jeho predajná cena je 28,20 eura). Sprcháč od Korres vonia príjemne, nie je to "chemický" citrón a je to taká unisexová vôňa, takže keď najbližšie budeme niekam cestovať, aspoň ušetríme miesto v kozmetickej taške. Sprej na dobrý spánok považujem skôr za goodie, teda niečo navyše. Pekne levanduľovo vonia, ale neviem, či ho využijem, lebo spávam celkom dobre (= ako mi môj osemmesačný syn dovolí).

Čo sa mi až tak nepáči:
  • Absencia dekoratívnej kozmetiky - je to trochu nepomer, keď vezmeme do úvahy, že sa v ňom nachádzajú až tri produkty na vlasy; 
  • Box je unifikovaný, teda existuje len jedna verzia bez možnosti špecifikovať typ pleti či vlasov alebo vekovú skupinu odberateľky;
  • Kombinácia produktov - ako som už spomínala vyššie, tri produkty na vlasy a čo sa týka dvoch pleťových - oba sú to krémy a oba anti-aging. V rámci rôznorodosti boxu by som uprednostnila inú kombináciu.  
  • Porovnanie s predchádzajúcim vydaním (foto tu). Pripadá mi, že sa dosť podobajú - opakuje sa duo produktov na vlasy (síce od inej značky, ale tiež sa jedná o profesionálnu vlasovú kozmetiku patriacu pod L`Oréal group) aj "sprej na spanie" od This Works. Pritom táto značka má veľa zaujímavých produktov a minimálne dva z nich (tónovací krém na nohy Perfect Legs Skin Miracle a pleťovú starostlivosť In Transit Camera Close-Up) by som nesmierne rada vyskúšala, určite oveľa radšej ako tamtú spaciu záležitosť. Ak by som si objednala oba boxy a tým pádom dostala po dva za sebou idúce mesiace takýto obsah, nebola by som vôbec nadšená.
Keď ho však hodnotím ako samostatnú jednotku, som za tento beauty box rada. Musím priznať, že aj keď som v úvode písala, že nemám rada prekvapenia, cesta z pošty domov sa mi zdala nekonečná a nevedela som sa dočkať, kedy sa pozriem na jeho obsah. A hoci zo žiadneho produktu som neostala v prvom momente "na vetvi", celkovo sa box oplatil (a to aj keď si odmyslím produkty, ktoré nevyužijem). Pravidelná odberateľka Lookfantastic Beauty Box-u sa však zo mňa nestane, predsa len tá suma zaň mesačne nie je najnižšia a viem ju minúť aj inak. Teraz si nechám pár mesiacov pauzu a budem na sociálnych sieťach sledovať (prostredníctvom hashtagu #lfbeautybox), akým smerom sa bude Lookfantastic Beauty Box vyvíjať. Ak si svoju úroveň udrží, trochu prestrieda typy produktov a hlavne pridá niečo z dekoratívky, rada sa ním nechám za nejaký čas opäť prekvapiť.

Ešte doplním, že novembrový Lookfantastic Beauty Box sa bude dať objednať od 1. novembra 2014 od deviatej hodiny na tomto mieste.

A ak ste dnešný článok dočítali až sem, mám pre vás odmenu. Rozhodla som sa jednej (prípadne jednému, čo ja viem?) venovať trio vlasových produktov z Lookfantastic Beauty Box-u, teda šampón a masku L`Oréal Professionnel Série Expert Pro Keratin Refill a vlasovú starostlivosť KMS California FreeShape Quick Blow Dry.


Podmienky sú nasledovné: 
1. Komentár pod týmto článkom, v ktorom napíšete svoj názor na beauty boxy - buď všeobecne alebo na tento konkrétny, prípadne svoju (najlepšiu či najhoršiu) skúsenosť s nimi;
2. Do komentára pridáte svoju e-mailovú adresu (namiesto @ použite radšej (at), nech sa nestanete terčom spammerov). Kto ju má verejne (na blogu alebo v profile), prípadne je fanúšikom blogu na Facebooku, ten samozrejme nemusí;
3. Mať poštovú adresu v SR alebo ČR (tú mi do komentov nedávajte :D) .

Ak sa stanete fanúšikom blogu na Facebooku alebo si ho pridáte medzi sledované cez GFC či Bloglovin, samozrejme ma to poteší, ale podmienka účasti to nie je.

Uzávierka giveaway je 31. októbra 2014 o polnoci, víťaza určí Random.org počas dušičkového weekendu a ja ho zverejním v prvom novembrovom článku, teda presne o týždeň.   


9 komentárov:

  1. boxy ma vobec nelakaju, ovela vacsiu radost mi spravi jeden plny vysnivany produkt 😄

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no super, vies ze ja som o tom, ze lookfantastic ma vlastny beautybox, doteraz vobec netusila? Takze vdaka za info, asi sa necham 1.novembra zlakat a aspon jedno vydanie na skusnku risknem.
    Inak moj nazor na beauty boxy sa lisi, pokial ide o "nase" ceskoslovenske vydania - z toho, co zatial za cca dva roky vidim na blogoch, nie je o co stat. Fakt nemam zaujem o zubne pasty, dekorativku Dermacol a podobne. Tie zahranicne, to uz je o nieco lepsie.
    Tento konkretny sa mic elkom pozdava, urcite by som vacsinu kuskov vedela vyuzit. A tym sa dostavam k tomu,z e by som velmi rada mala doma vlasove trio :D Vsetky tri kusky by sa na moje vlays hodili a specialne ten urychlovac fukania, s tym mam kvoli mojim velmi hustym vlasom vzdy problem. Takze si budem drzat palce.
    Sledujem ta uz cez GFC. viacstylu@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som velky fanusik beautyboxov a preto sa tesim, ze ich uroven sa stale zlepsuje. Prajem krasny den :) stanislava.jancurova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tvoj blog som nasla uplnou nahodu, ked som hladala jeden produkt a vyskocil mi tvoj blog.
    Musim povedat,ze po precitani clanku som si chcela beautbox objednat avsak na oficialnej stranke je uz vypredany,takze si budem musiet pockat na novembrovy box a urcite si ho objednam. Bude to moj prvy box, ale presne ako si pisala ani ja nemam rada prekvapenia a specialne take, ktore neviem ci budem vediet vyuzit ale v Novembri to risknem, kedze budem mat narodeniny treba si urobit radost a snad sa postasti a Box bude plny super vychytavok :)
    martina.jancurova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Po prečítaní tohto článku si určite aj ja objednám novembrový box.. Mám rada prekvapenia, vždy sa teším a ak sa v balíčku nájde niečo čo nevyužijem tak to vždy rada niekomu darujem, tomu kto z toho bude mať radosť :)
    povedat_ti_chcem.at.azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten box se mi docela líbí - obecně mám radši v krasokrabkách pečující kosmetiku, než dekorativní, která se mi skoro nikdy netrefí do barvy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na instagrame som uz videla aj novembrovy box a paci sa mi este viac, skoda ze uz sa neda objednat...

      Odstrániť
  8. zatiaľ beauty boxom odolávam, radšej sa na ne pozriem na blogoch, ale to lorealovske duo by som brala:)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.