štvrtok 29. januára 2015

PRVÉ DOJMY: Weleda, NUXE, Missha, Dermacol, L`Occitane

Asi ste dnes očakávali článok venovaný empties, ale stalo sa, že materiálu mám tento raz málo (tri prázdne obaly a dva tak na dne), preto ich spojím s februárovými. Ale ponúknem niečo aspoň trochu podobné. Prvé dojmy sa na celkom dlho (od septembra) odmlčali, zato vzorky sa začali hromadiť. A to ja nemám rada, takže šup s nimi do testovacieho módu. Aby bola informácia úplná, do článku som pridala aj údaje o plnom balení (obsah a cena). Ak nie je uvedené inak, čerpala som ich z oficiálneho e-shopu dotyčnej značky.


Weleda Hirse Pflege-Shampoo (10 ml) - vyživujúci šampón s prosom pre normálne vlasy
Popis: Vyživujúci šampón s prosom jemne čistí a udržiava prirodzený lesk a pružnosť vlasov- skvelý pre celú rodinu. (Zdroj: príbalový informácia vzorky)
Prvé dojmy: Šampón je tmavožltej farby a dosť hustej, želé pripomínajúcej konzistencie. Vonia - ako to slušne povedať - svojrázne, pretože je parfumovaný vonnými silicami. Nič, čo by som vyhľadávala, ale dá sa to prežiť, po použití ju z vlasov už našťastie necítiť. Pení menej ako konvenčný šampón, ale stále je to pre mňa dostatočné. Moje vlasy sa mometnálne dosť rýchlo mastia, ale s týmto šampónom vydržali v reprezentatívnom stave o čosi dlhšie. Vzorka mi vystačila na tri použitia (ešte stále mám dosť krátke vlasy).  
Kúpila by som si plné balenie (190 ml/ 9,96 EUR): na aktuálnom wishliste síce vlasovú kozmetiku mám, ale tento šampón si pravdepodobne neskôr v priebehu roka zakúpim. 

NUXE Nuxuriance Nuit (2 ml) - nočný krém pre obnovenie hustoty a proti starnutiu pleti
Popis: Vypĺňa kontúry tváre, vypína pleť. S výťažkami vzácnych rastlín, Pre všetky typy pleti. Tento krém prináša pleti oslabenej hormonálnymi vykyvmi to najlepšie z výskumu NUXE. Intenzívne obnovuje hustotu pokožky, zjednocuje pleť a oživuje jej jas (semená araukárie, rastlinné bunky z Bacau, koreň maky horskej). Spevňuje a tonizuje pleť (prírodný kofeín), Pleť je po prebudení oddýchnutá a vypnutá. (Zdroj)
Prvé dojmy: Tuhší hustý krém, napriek tomu sa dobre rozotiera a vstrebáva do pleti. Má výraznejšiu púdrovú vôňu, ktorú ale po nanesení na tvár až tak necítiť. Balenie mi vydržalo na 4 použitia. Dlhodobý efekt zhodnotiť neviem, ale ten krátkodobý (oddýchnutá a vypnutá pleť) ráno po prebudení sa mi páčil.
Kúpila by som si plné balenie (50 ml/ 33 EUR - rovnaký zdroj): Myslím, že takýto hutný anti-age krém zatiaľ nepotrebujem, ale v budúcnosti prečo nie.

Missha Super Aqua Cell Renew Snail BB Cream SPF30 PA++ (objem neuvedený) - BB krém s extraktom zo slimáka
Popis: Bunky obnovujúci BB krém s extraktom zo slimáka má trojaký účinok - protivráskovú starostlivosť, vybielenie pleti a zabránenie prenikaniu UV žiarenia. Pomáha reganerovať pleť. (Zdroj: obal vzorky)


Prvé dojmy: Jemná vôňa, fluidná textúra, do pleti som ho zapracovala štetcom. Dá sa pekne vrstviť bez efektu masky. Odtieň by mohol byť asi o pol stupňa svetlejší, ale v konečnom dôsledku sa ten malý rozdiel stratil (pripisujem to jednak tomu, že BB krém nemá žiaden výrazný podtón a druhak tomu, že krk mám teraz v zime zakrytý a teda prípadný rozdiel oproti farbe tváre nevidno). Vzorka mi vydržala na jedno použitie. Zapúdrovala som len T-zónu a pleť sa leskla len mierne a to až vo neskorých večerných hodinách.
Kúpila by som si plné balenie (45 g/ okolo 22 EUR na parfums.sk): Nejako nie som stotožnená s tým extraktom zo slimáka, ale inak prečo nie, tento BB krém sa mi zdal pomerne sľubný.

Dermacol Detox&Defence Face Cream (objem neuvedený) - detoxikačný a ochranný pleťový krém
Popis: Bohatý na prírodné antioxidanty, vitamíny a kmeňové bunky neutralizuje v pleti toxíny a škodlivé látky z vonkajšieho prostredia (Zdroj: obal vzorky)
Prvé dojmy: Na pohľad obyčajný biely krém s jemnou vôňou. Váhala som či neposlať túto vzorku do koša letecky prvou triedou, lebo evidentne sa vezie na módnej vlne "detoxu" a na to slovo už som alergická. Asi takto... Plus druhá módna vlna "DeDe" = DD krémy? Ja som tiež tak trochu DD (DobroDruh), preto som mu nakoniec dala šancu.  Vzorka mi vydržala na tri použitia.  
Kúpila by som si plné balenie (50 ml/ 12.69 EUR):  Nebola som spokojná s hydratáciou a ani inak ma tento krém nezaujal, čiže plné balenie si nekúpim.

L`Occitane Divine Extract (1 ml) - pleťové sérum
Popis: Vysoko koncentrované a výnimočne účinné sérum. Účinná kombinácia vysoko koncentrovaných éterických olejov zo slamienky a myrty pre viditeľne mladšiu pleť má svieže a zamatovo jemné zloženie obohatené o kyselinu hylurónovú a derivát vitamínu C. (Zdroj: príbalový informácia vzorky)
Prvé dojmy: Jemná ľahká nelepivá textúra, rýchlo sa vsiakol do pleti. Zanechal ju viditeľne skrášlenú (pripomenulo mi to efekt bázy od Garnier). Vôňa sa mi dosť nepáčila, zo začiatku svieža, ale zvláštny dojazd, cítila som tam niečo dymové či zadymené, čo mi dosť prekážalo. Vzorka mi vydržala 5 použití (séra stačí naozaj máličko), ale okrem silikónového (v zložení je na peknom štvrtom mieste) efektu som žiadnu zmenu nepozorovala,
Kúpila by som si plné balenie (30 ml/ 88 EUR): Nie, nemyslím si, že stojí za tie peniaze.


6 komentárov:

  1. ja dlho hľadám niečo, čo by predĺžilo dobu medzi jednotlivými umytiami vlasov, avšak nedarí sa mi. Momentálne som začala testovať panthenol šampón, tak som zvedavá :). Ak nezaberie, vyskúšam tento tvoj :). Ostatné veci nie sú príliš pre mňa, ale o pár rokov... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som uvazovala aj o suchom sampone, ale neviem no, radsej si vlasy umyjem...

      Odstrániť
  2. Ja som mala od weledy psenicny sampon a ak mas problem s mastenim vlasov tak urcite odporucam. Ja mam tiez jemne vlasy so sklonom k masteniu ale po použiti mi vlasy vydrzali neumyte aj 3 dni. Okrem toho som mala pocit ze sa mi upravila pokozka hlavy a určite ma menej ma svrbela

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som mala od weledy psenicny sampon a ak mas problem s mastenim vlasov tak urcite odporucam. Ja mam tiez jemne vlasy so sklonom k masteniu ale po použiti mi vlasy vydrzali neumyte aj 3 dni. Okrem toho som mala pocit ze sa mi upravila pokozka hlavy a určite ma menej ma svrbela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiez mam od Weledy tento sampon a po dlhodobom pouzivani som velmi spokojna. Vlasy su pekne leske, pevne a zaroven si drzia objem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.