pondelok 20. júla 2015

Lakotéka #17: Mavala Begonia z kolekcie Garden Party

To už bude rok... no dobre, úplne rok to nebude, ale je to takmer po roka, čo som naposledy písala o laku na nechty. Vtedy som aj vyhlásila internú stopku na nákupy z dôvodu, že do môjho vyhradeného uložného priestoru by sa už žiadny nový prírastok nezmestil. Nedávno som ale urobila lakovú čistku a bez milosti som vyhodila laky, ktoré zmenili svoju konzistenciu na žuvačkovito-naťahovaciu a potom také, ktoré ma sklamali a nedarovala by som ich ani nepriateľovi.


No a zároveň som mala vyhliadnutý lak, ktorým by som uvoľnené miesto aspoň čiastočne zaplnila. Kolekcia Garden party od značky Mavala už je na trhu nejaký ten mesiac, ale sprvu som jej nevenovala žiadnu pozornosť. Názov kolekcie mi neviem prečo evokoval pastelové farby a s tými sa ja veľmi nekamarátim. Keď farbu, tak najlepšie nejakú výraznú. Lenže to by nesmel fungovať blogový efekt. U Petry na blogu som si pozrela swatche a jeden ma úplne opantal - 272 Begonia.

Práve takáto farba mi doma chýbala. Kedysi som niečo podbné videla u značky Essie, ale to bola letná Resort limitka a kým som sa rozhodla, ze ju chcem, bola fuč. Mavala je predsalen dostupnejšia, stačilo zájsť do najbližšej FAnn parfumérie.

Naživo sa mi Begonia zdala ešte krajšia ako na fotkách. Tlmená (staro)ružová s kvapkou malinovej, Žiadna nežná pastelka, ale pritom na nechtoch nekričí, pôsobia decentným a upraveným dojmom. Na prvý pohľad vyzerá ako čistý krém, ale pri dôkladnej obhliadke nájdeme miniatúrne trblietky. Obávala som sa, aby ružová nevytiahla ružové podtóny pokožky rúk a nepodobali sa na prasačie nožičky, ale nič také sa nestalo.


Čo sa týka lakovania, je to typická Mavala. Mám niekoľko lakov od tejto značky a tento z nich nijako nevybočuje. Vrchnák vďaka svojmu hranatému tvaru a dutému zakončeniu sa v ruke drží výborne. Štetec nepatrí k mojim obľúbencom, ale nie je ani z najhorších, V kombinácii s hustým lakom je aplikácia trochu oriešok, hlavne ak sa pokúšam o dve tenké vrstvy. Pravdepodobne by stačila aj jedna, lebo lak kryje výborne, ale ja zo zvyku dávam dve. S podlakom (Ridge Filler od Deborah Lippmann) a nadlakom (Sally Hansen Insta Dri) vydržal päť dní (s jednou opravou mini odštiepku na ľavom palci na tretí deň). Vydržal by aj viac, ale ja v podstate viac ani nepotrebujem, momentálne mi vyhovuje systém v nedeľu večer nechty nalakovať, nosiť ich celý pracovný týždeň a cez weekend odlakovať, takže v sobotu šiel dole. Pri ďalšom použití bez nadlaku, len s rýchloschnúcimi kvapkami od Bourjois, sa to v podstate opakovalo, dokonca sa mi lak odštiepil na tom istom mieste. Rozdiel bol v tom, že bez nadlaku po troch dňoch lak pôsobil až fádnym, vyblednutým dojmom a končeky nechtov už boli na viacerých miestach ošúchané. Preto uprednostňujem s týmto lakom použitie nadlaku, s ktorým majú nechty po celý týždeň nádherný lesklý efekt.

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.