pondelok 5. októbra 2015

Obočie 3x inak

O mojom obočí by sa toho dalo písať.... no nie je to práve moja obľúbená téma. (Dalo by sa povedať, že obočie je taká moja Achilova päta, ale to by bol anatomický nezmysel.) Skrátka, starostlivosť o obočie ma nebaví a stále hovorím, že keby som to mala do môjho obľubeného kozmetického salónu bližšie, chodím tam na úpravu raz do týždňa. To sa týka predovšetkým tvarovania obočia pomocou pinzety či vosku. Čo mi ale v domácich podmienkach nerobí problém, je farebná úprava obočia a jeho každodenný "styling". Čo všetko sa dá na tento účel použiť sa dozviete v dnešnom článku.


Nech použijem ktorúkoľvek z alternatív na fotke, úvodné rozčesanie obočia je pre mňa povinnosť. Dá obočiu aký-taký základný tvar, na ktorý potom môžem nadviazať. Obočie rozčesávam špirálovitou kefkou od Make Up For Ever. Mám ju už dobré štyri roky a kvalitatívne sa vôbec nezmenila. A to ju periem minimálne raz do týždňa. Jedinou nevýhodou je dlhá rukoväť, trčí z každého puzdra na štetce ... je skrátka nespratná a teda nehodiaca sa do cestovného kozmetického vybavenia.

Moje obočie nie je symetrické a na tom nič nemení ani zásah pinzety či vosku. Ako sa hovorí - they are sisters, not twins (to sa mimochodom hovorí aj o prsníkoch, ale to je úplne iná téma). Preto si na úpravu nevystačím len s priehľadným fixačným gélom, ale potrebujem aj niečo do obočia "dokresliť". Na to používam nasledovné dvojice či trojice:

1, fixka na obočie Brow Natural od Bourjois (písala som o nej tu) & fixačný gél Brow Artist Plumper od L`Oréal:


Veľmi jednoduché riešenie z kategórie tých, ktoré je možno rovnako dobre použiť v domácich podmienkach ako aj na cestách. Tenkým hrotom fixky kreslím do obočia krátke čiarky ako náhradu za neexistujúce chĺpky. Na záver všetko zafixujem gélom. Takto upravené obočie mi vydrží celý deň. Drahšou alternatívou k fixke od Bourjois je Brow Pen od Suqqu, o ktorom som na blogu písala v minulosti. Aj fixačné gély sa dajú nájsť v ponuke rôznych značiek, ja som dlho kupovala v drogérii tie od S-he alebo Alverde, ale bolo to skôr z núdze. Tento loreálovský nemá podľa mňa v drogérkovom segmente konkurenciu (a okrem transparentého sa vyskytuje aj v niekoľkých farebných odtieňoch).

2. Krémový očný tieň Color Tattoo od Maybelline & štetec Brow brush od Bobbi Brown:


Na blogovaní je super, že sa inšpirujeme nielen pri nákupoch nových produktov, ale pri znovuobjavovaní tých, ktoré už doma máme a ich prípadnom využití na nové účely. A toto presne sa stalo, keď som u Lučiaka v článku venovanom spotrebovaným produktom objavila stručnú poznámku, že krémový očný tieň Color Tattoo od Maybelline v odtieni 40 Permanent Taupe spotrebovala na úpravu obočia. Odvtedy som videla tento trik na niekoľkých blogoch a keďže predmetný krémový očný tieň vlastním, nebolo nič jednoduchšie, ako to vyskúšať. A čím iným by som ho mala nanášať, ako svojím najnovším prírastkom v štetcovej sfére od Bobbi Brown. Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, táto kombinácia je perfektná a z dnešných troch moja preferovaná. Pretože onen očný tieň mi vyhovuje farebne (sivohnedá bez červených podtónov) plus na obočí sa správa ako "stylingový" produkt - podobne ako keď na úpravu vlasov použijem vosk. Jednotlivé chĺpky v obočí po použití držia na mieste, čo si vysvetľujem tým, že ten krémový očný tieň ich obalí svojou hmotou, a svojím spôsobom zafixuje. Ale som presvedčená, že aj štetec tu hrá svoju úlohu. Stál ma dosť, ale neľutujem ani jedno euro, lebo je mňa je dokonalý. Pevné štetiny (tuším, že z diviaka, ale istá si nie som) pri aplikácii farby obočie zároveň aj učešú, ich tvar a veľkosť zase vyhovujú rozmerom môjho obočia. (A ako uvidíme nižšie, poradia si aj s práškovými tieňmi na obočie.) Ani z estetickej stránky nemám čo vytknúť. Vzhľadom na už spomínané vyššie vstupné náklady si však tento štetec vyhradzujem na domáce použitie a nebudem riskovať jeho možné poškodenie v kozmetickej taštičke.

3. Catrice Brow Set, štetec Brow brush od Bobbi Brown & fixačný gél Brow Artist Plumper od L`Oréal:


Set na obočie od Catrice používam z tohto výberu najmenej často. Hoci svetlejší tieň mi farebne super sadne, nevýhodou je, že nemá takú výdrž ako krémový očný tieň a ani obočie nezafixuje. čiže musím po ňom ešte použiť fixačný gél (už spomínaný Brow Artist Plumper od L`Oréal) . Tento set obsahuje aj mini pinzetku, špirálovitú kefku a štetec na nanášanie, ale jedná sa o skutočné miniatúry, ktoré sa hodia ako núdzovka, no v bežných podmienkach volím radšej mojich osvedčených pomocníkov od Make Up For Ever a Bobbi Brown.


6 komentárov:

  1. jej, díky za super článok, obočko moja obľúbená téma. Mám na muške Anastasia brow kit a zopár vecí, ktoré sa tejto značky týkajú. Predminulý týždeň som bola na zahusťovaní obočka. Je to fajn, ale predsa dočasné za takú cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Anastasie by som tiez par veci rada vyskusala, lebo vyzera, ze do obocia sa fakt vyznaju :)

      Odstrániť
  2. Som rada, ze som dala dobry tip :) Mne Permanent Taupe vyhovuje uplne perfektne, uprava s nim je velmi rychla, farebne mi sedi dokonale a so spravnym stetcom je to uplna pohoda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten stetec od Bobbi sa na to super hodi, plus som rada, ze som nasla pre Permanent Taupe nove vyuzitie, kedze ako ocny tien som ho uz pouzivala len zriedka.

      Odstrániť
  3. Už som videla nejeden článok, kde sa na úpravu obočia používa Color tatoo, sama som to zatiaľ ešte neskúsila, zatiaľ si vystačím s ceruzkou na obočie od Essence, ale v budúcnosti to možno skúsim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala len jednu ceruzku, od Gosh a strasne sa drobila pri struhani, tak som ju vysmarila do kosa. Jedine dobre na nej bolo, ze mala na konci tu rozcesavaciu spiralku.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.