štvrtok 1. októbra 2015

RECENZIA: Gelée Éclat du jour / Daily Energizer Cream Gel od Clarins*

(*Produkt na recenziu venoval e-shop Elnino) Keby som sa zúčastnila nejakého spotrebiteľského prieskumu v oblasti pleťovej kozmetiky a mala tam uviesť jedno slovo, ktoré ma zaručene upúta v súvislosti s produktami starostlivosti o pleť, určite by zaznel prívlastok rozjasňujúci. A nemyslím tým mastnú tvár vrhajúcu odlesky ako diskoguľa. Rozjasnená pleť je v mojom ponímaní zdravá, svieža a taká, že vďaka nej pôsobím oddýchnutým dojmom.


Práve rozjasnenie je jednou z charakteristík denného krému od Clarins pre všetky typy pleti. Niečo naznačuje už zopár oranžových prvkov na papierovom obale (inak veľmi vkusnom a decentnom). No a po otvorení na nás doslova vybafne žiarivo oranžový téglik. Mimochodom zo skla, takže má svoju hmotnosť. Nie som úplne paf z toho, že vďaka zúženému hrdlu sa krém komplikovanejšie dostáva z téglika von. Ale ani ma to nezaskočí, na tento účel som si vyčlenila mini špachtľu, ktorá pochádza z už neexistujúceho make-upu tej istej značky. Vďaka nej dávkujem potrebné množstvo krému bez toho, aby mi ostal za nechtami (a to fakt neznášam, brrrr).

Krém vo vnútri je okrem vrchnáku chránený aj pevným plastovým viečkom. Väčšinou ich vyhadzujem, lebo je to vlastne vrstva naviac, cez ktorú sa musím dostávať k obsahu. Ale tu mi neprekáža, lebo je vybavené malým uškom, vďaka ktorému sa s ním manipuluje oveľa jednoduchšie. Toto sú také milé detaily, ktoré milujem na high-end kozmetike. Nie sú nutné, ale potešia.


Lenže ani výzor téglika či plastové ušká a podobné činčurinky by situáciu nezachránili, ak by bol obsah nanič. To ale nie je prípad tohto produktu. Gélovito-krémová konzistencia je na pleti veľmi svieža, okamžite ju rozjasní a keď sa vpije, vytvorí skvelý podklad pod make-up. A to dokonca bez lepivého efektu, ktorý je príznačný pre krémy s podobnou textúrou. Čo ma ale teší omnoho viac je, že tento krém je úžasný aj na dni bez make-upu. Ako som písala tie moje parametre rozjasnenia v úvode, tak naozaj - pleť po jeho použití pôsobí sviežim, zdravým a oddýchnutým dojmom. Spoluzodpovedné za tento efekt sú podľa výrobcu aktívne ingrediencie ako kurkuma, vitamín C a extrakt z alchemilky. Tie dopĺňa ešte extrakt z gingka biloba na posilnenie mikrocirkulácie. (Toľko voľný citát z príbalovej informácie, ale vzhľadom na umiestnenie týchto zložiek v zozname ingrediencií som trochu na pochybách.) Krém veľmi jemne vonia "rastlinnou" vôňou, nijako zásadne mi neprekáža, pretože ju ledva registrujem.

Na oficiálnej stránke Clarins síce zaraďujú tento krém do vekovej kategórie 20+, ale napriek tomu, že "už mi lásko není dvacet let" (ba dokonca ani tridsať), krém mi po všetkách stránkach vyhovuje. Myslím, že na zmiešanú pleť v období, kedy si nevyžaduje nejakú extra hydratáciu, je veľmi vhodný. Pozitívne (pre vašu peňaženku) bude určite aj zistenie, že v portfóliu značky Clarins patrí k tým menej nákladným.

4 komentáre:

  1. Vypadá dobře ;) No, rozjasnění je fajn záležitost, škoda, že jsem teď na lovu něčeho výživnějšího na blížící se zimu ... neb už mi taky není těch 20 let :D a pravidelná údržba je víc než nutná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No prave, teraz v oktobri ho dorazim a to bude tak akurat, lebo na chladnejsie mesiace budem potrebovat nieco hutnejsie.

      Odstrániť
  2. Tak to vyzera ako nieco pre mna, zda sa mi ze tento krem nevvyhnutne potrebujem! :) Planovala som kupit HydraQuench od Clarins, z ktoreho som mala vzorku a je vyborny ale teraz som ozaj nalomena kupit a skusit tento.. :)

    Betty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hydra Quench planujem aj ja niekedy vyskusat, tiez som mala niekedy vzorku plus som nan citala dobre recenzie.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.