štvrtok 8. októbra 2015

RECENZIA: Too Faced Shadow Brushes Essential 3 Piece Set

Čo sa vám vybaví, keď sa povie Too Faced? Čokoládové paletky, srdiečkové lícenky, kakaové bronzery, tekuté rúže, mascara (údajne) lepšia ako sex alebo báza pod očné tiene? Kto sleduje blogy a YouTube, určite "stretol" aspoň jednu z týchto vecí. O čom sa ale píše minimálne (aspoň v naších luhoch a hájoch) sú štetce tejto značky. Vlastním jeden trojkusový set a dnes vám o ňom napíšem viac.


Keď som pátrala, ako dlho ho mám, nič som nevypátrala, lebo Beauty Bay, odkiaľ som ho objednala, už túto historickú objednávku neeviduje. Ale zmienka o ňom sa nachádza hneď v jednom z prvých článkov na blogu, čiže nejakú spoločnú históriu máme. Na čo si však spomínam celkom presne, boli pohnútky k nákupu - chcela som nejakú alternatívu k mojim MAC štetcom (ktoré zbožňujem, ale sú pre mňa príliš vzácne, aby som ich nosila so sebou v kozmetickej taštičke). No a set s troma štetcami na oči v pevnom obale ze cenu rozhodne nižšiu ako MAC Cosmetics, to znelo ako dobrý plán.

Plechový obal je síce praktický a pevný a často v ňom nosím aj iné štetce ako tieto originálne, ale esteticky to nie je podľa môjho vkusu. Ružová plus zlatá plus to kudrlinkové písmo... too much. Ale OK, poznám aj značky, ktoré sú na tom ako celok vizuálne horšie (menovite Benefit a theBalm), čiže tento jeden výstrelok značke Too Faced odpustím.


Dôležitejší je totiž obsah a ten tvoria tri štetce rôznej veľkosti a funkcie. Jediné, čo ich spája čierno-ružové sfarbenie a "miesto určenia" - oči. Ak by niekto mal pochybnosti o tom, na ktorú fázu líčenia očí je ktorý štetec vhodný, na rukoväti nájde popisku a to hneď vedľa siluety medvedíka. Ten symbolizuje materiál štetín - podľa značky Too Faced je to "luxurious teddy bear hair", teda chlpy z plyšového medvedíka. Neviem, či je to úplne najšťastnejšie prirovnanie a len dúfam, že pri ich výrobe žiaden plyšový macko ani iné zvieratko neutrpeli ujmu. Štetiny patria k tým naozaj hebkým a jemným, podobné majú napríklad štetce Real Techniques. Ani ten najmenší štetec, hoci má krátke a pevné štetiny, viečko neškriabe ani inak nedráždi.

K jednotlivým štetcom asi nemá zmysel sa nejako podrobnejšie vyjadrovať, takže to vezmem v skratke. Najväčší z nich so zaoblenou špičkou slúži na nanášanie očného tieňa do ohybu viečka a zjemnenie prechodov medzi očnými tieňmi (tzv. blending), stredným plochým štetcom sa aplikuje očný tieň na celú plochu viečka, plus sa ním dá nanášať výraznejší očný tieň do vonkajšieho kútika oka pre smoky efekt. No a tretí najmenší štetec je určný na tvorbu linky pomocou pudrového očného tieňa alebo na rozmazanie očnej linky vytvorenej ceruzkou alebo krémovým očným tieňom. Pre tých, čo ho nevyužijú na linky, sa môže hodiť napríklad na skrášlenie obočia.  


Spolu so štetcami sa vnútri tuby nachádza aj papier pergamenového typu, na ktorom je podrobne napísané a graficky znázornené, čo s ktorým štetcom, Pre mňa osobne trochu zbytočné, ale pre make-upových začiatočníkov iste užitočné.

Tieto štetce sú nenáročné na údržbu, umelé vlákno rýchlo schne a ani po niekoľkých rokoch nastratili tvar ani nevypĺzli, a to už teda so mnou pocestovali a "videli" kus Slovenska aj sveta. Pre mňa osobne to bola veľmi dobrá investícia. Nie sú to ani najdrahšie ani najlacnejšie štetce v mojej zbierke. Rozumiem, že niekoho ich cena môže odradiť, ale v prípade, že sa vám zmestia do rozpočtu, ich kúpu rozhodne neoľutujete.

  
  

2 komentáre:

  1. Vypadají krásně, moc se mi líbí jejich provedení a i to, že je u nich letáček s veškerými potřebnými informacemi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa práve to farebné prevedenie až tak nepáči, ale inak spokojnosť. Hlavne, že sú kvalitné.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.