štvrtok 5. novembra 2015

RECENZIA: Sephora Outrageous Curl Mascara

Miniatúru tejto mascary rozdávala česká Sephora ako darček k nákupu počas tohtoročných Dní Marianne, preto ste ju možno na niektorých blogoch zaznamenali. Ja som si ju kúpila v plnej veľkosti ešte predtým v lete v Brne na základe nadšených ovácií niektorých francúzskych YouTuberiek.


Ak by som nevedela, čo hľadám, podľa obalu by som si ju určite nevybrala, nie je totiž vôbec podľa môjho vkusu. Môžem ho charakterizovať ako masívny, „macatý“ so špirálovitým dezénom, mimochodom bez papierového balenia (len zatavený do fólie), čiže vôbec neviem, kam umiestnili info o zložení. Jediné, čo som sa dočítala z nálepky naspodu, že má objem úctyhodných 15 ml. To je asi tak dvojnásobok mnou bežne používaných riaseniek.

Kefka je v pomere k veľkosti obalu skutočne nezvyčajne mini a radím ju do kategórie „mimozemské civilizácie sa pokúšajú o kontakt“. Tvoria ju plastové krátke hroty, ktoré sú pozdĺžne radené tak, že vytvárajú špirálovitý efekt. Podľa výrobcu by mala imitovať okrúhlu kadernícku kefu a tým prispieť k natočeniu rias a dodaniu objemu. To je presne to, čo hľadám, čiže podľa popisu sa zdalo, že som na správnej adrese.

Skutočnosť mala ale od týchto vzletných sľubov (hlavne zo začiatku) veľmi ďaleko. Maličká kefka naberala príliš veľa farbiacej hmoty, ktorá navyše dlho schla, čiže som pri prvých použitiach musela kefku pred aplikáciou poriadne otrieť do papierovej vreckovky, aby som sa neocitla s troma trsmi zlepených horných rias. Na nejakú druhú vrstvu som mohla rovno zabudnúť, alebo potom vzniknutý zlepenec prácne rozčesávať špirálovitou kefkou od MUFE (ktorú normálne používam na obočie). Vďaka veľkosti kefky sa dá teoreticky použiť aj na spodné riasy ale opäť – hrozí riziko zlepenia.


Tým, že máme do činenia s mokrejšou mascarou, nastala ďalšia komplikácia – je neskutočne „messy“, a kým zaschne, zanecháva na hornom viečku celkom výraznú stopu. Nielen na mieste, kde sa maľuje očná linka, ale otláča sa aj pod obočie. Snažím sa tomu predísť tak, že si líčim riasy s mierne zaklonenou hlavou, takže uhol medzi riasami a viečkom sa zväčší a kefka s ním neprichádza až tak veľmi do kontaktu. No a keď ani to nepomôže, zachráni ma vatová tyčinka namočená v odličovači. Ja si okrem mascary (a občas krémového očného tieňa) oči momentálne nelíčim (nestíham), ale keby som si vytvárala nejaké sofistikované líčenie, tak by ma to dosť znechutilo. Z toho sa dá vyvodiť, že na aplikácii Outrageous Curl mascary si treba dať záležať, nie je to záležitosť na trojminútovú make-up challenge ani na rána, keď máte na nalíčenie očí tridsať sekúnd. Na fotke vyššie mám jednu vrstvu a nerobila som žiadne dodatočné úpravy (teda ani korekciu odličovačom ani som riasy nerozčesávala).

Napriek tomu, čo som doteraz napísala, ju ale nezatracujem. Zistila som totiž, že patrí medzi tie mascary, ktoré sa časom zlepšujú. Po prvom týždni používania som ju chcela seriózne zaradiť do svojich tohtoročných kozmetických prepadákov, ale po mesiaci takmer každodenného používania sa môj názor upravil. Hoci sama od seba mi žiadne natočenie rias nespraví a stále musím používať svoje obľúbené klieštiky. Nimi natočené riasy zafixuje po celý deň, čo oceňujem. S tým dodaním objemu – áno, pretože obalí riasy nánosom sýtej čiernej farby a tým ich zvýrazní. Z toho dôvodu by som ju určite neodporúčala tým, ktoré hľadajú mascaru s „natural“ efektom. S Ourageous Curl sú riasy všetko možné, ale určite nie diskrétne. Pre mňa to osobne je to asi taký medzikrok k Chanel Volume, ktorá má povesť výraznej objemovej mascary, a ktorú mám zatiaľ na čakačke, tak aspoň si zvyknem.

Spokojná som aj s celodennou výdržou, hundrala som síce na pomalšie schnutie, ale akonáhle zaschne, drží na mieste a už sa nikam neotláča, dokonca ani v sychravom počasí a ani neopadáva pod oko. Pri odličovaní idú dole neskutočné prúdy čiernej farby (a to mám „len“ odtieň 01 Black, neviem si predstaviť ako sa správa 02 Ultra Black). Oba odličovacie oleje, ktorými som ju skúšala odstrániť (nedávno recenzovaný micelárny olej od Vichy alebo novinka od L`Occitane), na ňu fungujú bez problémov a neostávajú po nej v očnom okolí žiadne stopy.

Tentoraz nemôžem svoju recenziu ukončiť jednoznačným odporúčaním. Ak rady testujete nezvyčajné tvary kefiek, máte božskú trpezlivosť a neprekážajú vám dramaticky nalíčené riasy so sklonom k zlepovaniu, tak smelo do nej. V opačnom prípade vám asi neulahodí. Do úvahy treba zobrať aj fakt, že mascara nepatrí k najlacnejším, stála v prepočte takmer 18 eur. Preto sa určite oplatí počkať si na nejakú z akcií, ktoré parfumérie Sephora sem-tam na svoju privátnu značku ponúkajú.

2 komentáre:

  1. Já ji mám taky a taky mi vyloženě nevyhovuje. Je fajn na spodní řasy, ale musím kartáček dost otřít. Raději mám takový ty sušší řasenky, třeba miluju Better Than Sex od Too Faced :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja otieram takmer vsetky ked su nove, ale toto je fakt extrem... a od Too Faced som zatial ziadnu neskusala, asi ma odradza ten boom okolo nich. Ale mozno, ked to opadne, tak si nejaku kupim ;)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.