štvrtok 26. novembra 2015

Tri novinky z kúpeľne - Avene, Biotherm, EOS

Dnes prinášam nový typ článku, v ktorom sa stručne povenujem trom zástupcom telovej kozmetiky. Na samostatné recenzie by to nevydalo a ani sa mi nechce čakať na "veľký" článok o celkovej starostlivosti o telo (ako napríklad tento tu). Tieto produkty používam aktuálne, a tak mi prišlo logické písať o nich v reálnom čase.


Jemný sprchový gél od Avene je novinkou nielen v mojej kúpeľni, ale aj v portfóliu Avene. Dopĺňa už existujúce sprcháče s Cold Cream-om a XeraCalm určené na veľmi suchú až atopickú pokožku. Tento sprchovací gél je určený pre citlivú pokožku nielen tela, ale môže sa použiť aj na tvár (je dokonca oftalmologicky testovaný, ale ja osobne som až tak ďaleko pri jeho použití nešla). Obsahuje termálnu vodu z prameňa v Avene-les-Bains, ktorá má upokojujúce účinky a pôsobí proti podráždeniu. Účinky tohto sprcháča som ocenila nedávno počas mojej choroby. Nemusím zachádzať do detailov, vieme ako to chodí pri horúčkach, sprcha niekoľkokrát denne je nutnosť. Za iných okolností mi nerobí problém sa vždy po sprche natrieť, ale v čase choroby a neustáleho potenia je to zbytočné. Čiže som potrebovala naozaj jemný sprcháč, ktorý moju pokožku nevysuší, ale zároveň dobre umyje. Môže sa použiť aj do kúpeľa, ale to som neskúšala. Vonia decentnou čistou vôňou, neobsahuje mydlo ani farbivá. Okrem veľkosti 200 ml ktorú mám ja, existuje ešte "rodinné" balenie, a to flakón s pumpičkovým dávkovačom s objemom pol litra. Ja som fanúšik značky Avene a ani tento ich produkt ma nesklamal.

Naopak v rozpakoch (mierne povedané) som z ďalšieho produktu, ktorým je Deo Pure Sensitive Skin od značky Biotherm. S jeho predchodcom som bola veľmi spokojná, zaradila som ho dokonca medzi svojich obľúbencov. Ale nie každá inovácia je krokom vpred, a to sa potvrdilo aj u tohto antiperspirantu. Čím začať? Zmenšili objem takmer o polovicu, ale cena ostala. Aj aplikátor je iný, ten predtým mi vyhovoval viac. A teraz to najpodstatnejšie - u antiperspirantu v tejto cenovej hladine očakávam bezchybný výkon, realita však za týmto očakávaním zaostala. A to ho nemám otestovaný v letných horúčavách, len v momentálnom jesenno-zimnom počasí. Ale podľa toho, ako funguje teraz, dedukujem, že v lete by to bolo veľké faux pas. Takže až ho spotrebujem, vrátim sa k pôvodnej verzii, dúfam, že sa bude dať zohnať.

Posledným z dnešnej trojice je krém na holenie od EOS. Jeho ovocnú verziu som recenzovala tu. Tento fialový by mal voňať ako levanduľa a jazmín. Píšem mal by, lebo ja osobne tam necítim ani jedno. Je to taká generická umelá vôňa, nie agresívna, nie chemická, ale jednoducho neevokuje mi žiadne kvety a tým menej tie dva, ktoré má v názve. Odhliadnuc od tejto drobnosti je tento holiaci krém vynikajúci, zanecháva po použití hladkú a hlavne hydratovanú pokožku bez nepríjemných pocitov pnutia či vysušenia. Určite ešte vyskúšam tento krém vo vanilkovej parfumácii, ktorá sa teší všeobecnej obľube a dúfam, že s ňou budem rovnako spokojná.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.