pondelok 25. januára 2016

Americká krása (Sephora, Revlon, Tarte)

V dnešnom článku sa podrobnejšie pozriem na trojicu produktov dekoratívnej kozmetiky, ktoré som si nechala priviezť z USA (ako ste sa mohli dočítať tu). Dekoratívku málokedy kupujem do zásoby a aj v tomto prípade som sa hneď vrhla na používanie.


Sephora Contour Eye Pencil 12hr Waterproof je mäkká kontúrovacia ceruzka, ktorá je k dispozícii v množstve odtieňov. Ja som si vybrala môjmu srdcu (a farebnému typu) blízku stredne tmavú taupe farbu s trblietkami, ktoré sú veľmi jemné a na viečku vytvárajú saténový efekt.


Používam ju tak, že ju nanesiem nahrubo (to je aj dôvod, prečo nie je ostro zastrúhaná), k línii rias a potom rozmažem prechody do stratena pomocou štetca s krátkymi pevnými štetinami (konkrétne 19 Smudge od značky Sephora Professionnel, ale určite sa na tento účel dá použiť aj štetec ceruzkového typu, tzv. pencil brush, alebo hrana plochého štetca). To, čo na štetci ostane, potom aplikujem na dolné viečko. Odporúčam urobiť oči postupne, lebo ak raz nezapracujem farbu ihneď po nanesení, na viečku „zaschne“ a nie je možné s ňou už pracovať. Ceruzku používam buď samostatne alebo, ak chcem niečo sofistikovanejšie, v kombinácii s čiernou tekutou linkou Kat Von D (recenzia tu). Potom stačí už len jedna až dve vrstvy mascary a je hotovo. Na nejaký super-truper výraznejší (večerný) look by som sa nebála použiť túto ceruzku aj na vnútornú linku a to ako na hornú, tak aj spodnú. Dvanásťhodinovú výdrž potvrdzujem, a to aj na mojich mastných viečkach a bez bázy a aj na spomínanej vnútornej linke. Mala by byť odolná voči vode, vlhkosti aj teplu, ale to sa teraz v zime ťažko testuje, bežný kancelársky deň zvládne bez straty bodu.

Rad rúžov ColorStay Ultimate Suede značky Revlon ponúka dvadsať odtieňov, ktorých názvy sa inšpirovali svetom krásy a módy, a najviac ma z nich oslovila tlmená červená s významným podielom ružových tónov 050 Couture. Pre zaujímavosť som ju porovnala s inými rúžmi podobných farieb, aké mám doma.


Slogan, ktorý rúže ColorStay Ultimate Suede uvádza, znie: „okamžitá hydratácia, celodenná farba“. To je samozrejme nezmysel - teda aspoň podľa mojich skúseností. Som z neho trochu v rozpakoch. Niektoré dni si ho neviem vynachváliť a iné mu zas neviem prísť na meno. Najprv to, čím ma nadchýňa – bezchybná aplikácia, jedným ťahom docielim plné a rovnomerné krytie. Farba je nádherná, dostatočne výrazná na to, aby zaujala, ale nepôsobí krikľavo či rušivo. Už som na ňu dostala niekoľko komplimentov. Z jeho ďalších pozitív musím spomenúť komfort na perách a zamatový efekt bez pocitu stiahnutých pier a skvelá výdrž – zvládne nielen pitie, ale aj menšie jedlo. Bohužiaľ má aj svoje temnejšie stránky – z pier odchádza nerovnomerne, zo stredu pier najviac, prípadne ostáva v malých vráskach. Opravy sú takmer nemožné, pretože pri viacerých vrstvách začne žmolkovať.  Ak sa vrátim k spomenutého sloganu, hydratácia je možno okamžitá, ale zároveň aj krátkodobá. Balenie pôsobí strašne lacno a nekvalitne, bála by som sa mať ho len tak pohodený v kabelke, nosím ho v puzdre.


U lícenky Amazonian Clay 12-hour blush od značky Tarte bol výber odtieňa asi najťažší. Veľa YouTubertiek básni(lo) o Exposed, béžovo staroružovej nude farbe, ale ja som na ňom (podľa fotiek) nevidela nič špeciálne. Nakoniec zavážilo, že takýto odtieň ešte nemám a keď už mám investovať do takéhoto výnimočného kúsku, nech je to farba, ktorú by som mohla používať denne. Iskra nepreskočila, ani keď som prvý raz otvorila obal (pod umelým žltým svetlom to nebola žiadna hitparáda). Názor som zmenila s prvým a každým ďalším použitím. Lícam dodáva zdravú farbu a čo je dôležité, hodí sa takmer ku všetkým odtieňom rúžov, ktoré nosím. Na prvej fotke mi síce vyšla trochu svetlejšia, ale na tej druhej, na výreze vedľa ruky sa mi ju podarilo zachytiť verne, Je to pre mňa taká tá „go-to“ lícenka. Keď neviem čo a váham, siahnem po tejto a vždy som s výsledkom spokojná. Najradšej ju aplikujem skoseným štetcom Sephora, ale kamarátia sa s ňou aj moje ostatné lícenkové štetce. Tak ako v prípade ceruzky na oči, aj tu je 12-hodinová výdrž viacnásobne otestovaná a potvrdená. Jediné, čo by som jej vytkla, je ťažšie otváranie, nemám rada keď musím používať nechty. Inak obal z pevného plastu musím pochváliť, lícenka v ňom prežila aj pád na zem (ale teda srdce sa mi zastavilo, to nebudem klamať). 

S touto trojicou som celkovo spokojná, mala som vysoké očakávania, ktoré boli až na malú výnimku naplnené. A hoci rúž má svoje muchy, jeho pozitíva podľa mňa prevažujú a ak by bol dostupnejší, určite by som sa obzrela aj po ďalších odtieňoch.


4 komentáre:

  1. Ty tužky na oči od Sephory s nadšením používám už několik let, jakmile mají akci 2+1, tak kupuju do zásoby, drží mi líp než voděodolná tužka od UD. To číslo 15 vypadá moc hezky :)
    Tvářenka vypadá zajímavě a univerzálně.
    Ifoun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Az najblizsie pojdem do Brna alebo Prahy, dufam, ze sa mi podari vymaknut podobnu akciu, tiez by som si este nejake prikupila.

      Odstrániť
    2. V novém katalogu Sephory přišlo info, ze rozšiřují o 10 barev ;)

      Odstrániť
    3. wooow, perfektne, uz len vymysliet nejaky vylet do Prahy alebo Brna :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.