štvrtok 10. marca 2016

RECENZIA: Mozaikový púder Couvrance od Avene

Stále si s tou lekárenskou dekoratívkou nedám pokoj. Keď ona ma tak baví! Naposledy sa moja pozornosť upriamila na mozaikový púder z radu korektívnej kozmetiky Couvrance od Avene. S mascarou z rovnomenného radu som bola spokojná a ako mi "sadol" púder, sa dočítate v dnešnej recenzii.


Púder som si objednala cez internetovú lekáreň a na moje veľké a milé prekvapenie prišiel v balení so štetcom zdarma. Nemala som vôbec potuchu o existencii takéhoto bonusu, ale vložila som do neho svoje nádeje, lebo obstojný cestovný štetec k púdru som sa snažila vypátrať už dlhšie.

Biela farba na obaloch dekoratívnej kozmetiky vyvoláva rozporuplné reakcie a uznávam, že púder si viem predstaviť aj v inom, reprezentatívnejšom balení, ktoré by nevyzeralo ako laboratórna vzorka. Našťastie plast je hladký a akékoľvek ušpinenie sa dá bez stopy zotrieť. Púdrenka sa otvára pomerne ťažko, ešteže mám krátke nechty.

Vo vnútri okrem zrkadielka nájdeme púder mozaikovito vyskladaný z trinástich dielikov. Pomyselne by sa dal rozdeliť na ľavú studenšiu a pravú teplejšiu časť a hlavne tá druhá sprvu moju dôveru nevzbudzovala, bála som sa, aby to nebola oranžáda.


To sa našťastie nestalo, zmiešaním všetkých farieb mozaiky sa dá docieliť neutrálny a hlavne transparentný výsledný efekt. Ani som ho nefotila na ruke či na líci, je tak jemný, že je prakticky neodfotiteľný. Na celú tvár používam mix všetkých farieb, na zapúdrovanie korektora pod oči len to studené spektrum (keďže mám záujem aj o rozjasnenie, ktoré dúfam prinášajú dva biele dieliky). Ak nieko fičí v bronzingu či contouringu, možno by vedel vyčarovať z tej tmavšej časti aj nejaké iné veľdielo, ale ja ostávam pri základnom zafixovaní make-upu.

Svojimi vlastnosťami a efektom na pleti mi veľmi pripomína púder Skin Finish od Catrice, ktorý patril k mojim top, bohužiaľ sa už nevyrába. Veľmi jemný, nevytvára nánosy ani nikde nezalieza, pre mňa osobne je dôležité, že ani do vrások očného okolia, keďže ním fixujem aj očný korektor. Tento kompaktný púder by mal mať aj zmatňujúci efekt, ale na ten by som sa úplne nespoliehala. Pri mojej zmiešanej pleti je to tak na hrane, a tipovala by som, že vyslovene mastnej stačiť nebude (ale je to len môj odhad, v ktorom sa môžem mýliť). Čo mu však musím uznať, že vo veľmi studených dňoch, keď má moja pleť tendenciu sa veľmi rýchlo dehydrovať a pnúť, daný stav nijako nezhoršuje.

Na aplikáciu tohto púdru preferujem svoje tradičné štetce od Real Techniques, ale priložený bonusový štetec vôbec nie je márny. Pomerne krátka rukoväť, do oblúčika strihané štetiny, ktoré je možné počas presunu či "pobytu" v kabelke chrániť plastovým viečkom. Podľa toho, ako nevábne voňali tesne po opratí (ako zmoknutý pes, našťastie na suchom štetci necítiť nič) a podľa ich "jemnosti" odhadujem, že sú prírodného pôvodu. Nepovedala by som vyslovene, že štetec na pleti pichá, ale určite nepatrí k tým najjemnejším v mojej zbierke. Myslím, že na ten cestovný účel bude akurát.

Okrem púdru v tejto verzii ("translucide") existuje aj farebná verzia "éclat" pre rozjasnenie a zvýraznenie tónu pleti a "soleil" pre tmavú / opálenú pleť, takže na svoje si prídu dámy z rôznych častí farebného spektra. Ja osobne som s ním veľmi spokojná a radím ho medzi svoje objavy prvej časti roka 2016.

      

4 komentáre:

  1. Vyzerá naozaj zaujímavo. Ja som však bledá ako stena a preto by sa mi veľmi jednoducho stalo, že si primiešam aj tmavší odtieň a vyzerala by som ako strašidlo :D Ale pre ženy s tmavšou pleťou je určite skvelý, najmä keď môže plniť funkciu bronzeru a konturovania :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som bleda (dokonca tak, ze vacsina najsvetlejsich makeupov je na mna tmava), ale tento puder mi sadol perfektne. Na jednom videu Avene som videla ako ich vizazistka tie hnede policka dokonca pouzivala ako ocny tien, iba na jemnucke na vytienovanie ocneho obluka, takze tento puder je zda sa naozaj multifunkcny.

      Odstrániť
  2. mne sa celkom obal páči v jednoduchosti je krása, inak je zaujimavo vytvorený ešte som taký nevidela, ja som teda dosť bledá tak si to neviem predstaviť akoby vyzeral namne ale aj by bol tmavší miesto by si našiel na líčkach:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zvycajne aj ja mam rada jednoduche obaly, len tento je az moc jednoduchy na moj vkus. Ale co, hlavne, ze je funkcny.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.