pondelok 25. apríla 2016

Môj prvý rúž MAC - Satin Lipstick v odtieni Captive

Písať o produkte, ktorý je celosvetovo notoricky známy a vlastní (takmer) každá beauty maniačka a/alebo blogerka, je veľmi ťažké a som si vedomá, že veľa nového svetu neprinesiem. Takže dnešný článok berte skôr ako také moje používateľské postrehy, ktoré som ani nenazvala recenziou.


Svoj výber som riadila vyslovene odtieňom a také či onaké výsledné efekty na perách som neriešila, Captive bol podľa obrázkov na internete v mojom úzkom výbere spolu s ďalšími dvoma odtieňmi v podobných tónoch. Nakoniec to "vyhral" vďaka tomu, že sa mi jednoducho naživo (vyšla som si pozrieť swatche na ruke na denné svetlo) páčil najviac. Značka oficiálne popisuje tento odtieň ako pinkish plum, teda slivkovú s ružovým podtónom. Ja v nej vidím aj trochu vínovej a napriek tomu, že je pomerne tmavá (na moje štandardy), v kontraste k mojej bledej pleti nepôsobí vôbec tvrdo ani nepatrične.

Rúž pochádza z permanentnej kolekcie, čomu zodpovedá aj jeho obal. Ten hodnotím neutrálne. Áno, tvarom pripomína tampón, ale to ma nejako netrápi, kombinácia čiernej a striebornej pôsobí elegantne a až tak často sa nevidí. Čím sú rúže MAC špecifické, je vôňa vanilky. Niekto ju miluje, iný ju práve nemusí... ja som tak niekde uprostred. Zaobišla by som sa bez nej, ale znesiem ju, existujú oveľa horšie parfumácie. Skvelé je, tento rúž ako vanilka iba vonia, ale nechutí. To by mi prekážalo oveľa viac.


Aplikácia tohto rúžu je mňa osobne trochu náročnejšia. Neviem, či je to tvarom pier a tvarom rúžu v spojení s jeho krémovou konzistenciou, ale na jeden ťah to nikdy "nedám". Oveľa lepšie sa mi rúž nanáša pomocou štetca. V jednej či dvoch tenkých vrstvách, ktoré vždy otlačím do papierovej vreckovky. Na takýto základ môžem potom maľovať priamo a na záver ešte opravím prípadné presahy. 
Jeho úžasná pigmentácia je bohužiaľ vykúpená trochou toho nepohodlia pri nosení, ktoré ale som ochotná podstúpiť. Rozhodne je to iný pocit ako s hydratačnými rúžmi. Pery musím mať pred použitím vždy ošetrené balzamom (inak je vidno každá šupinka či drobná ryha) a čím viac cez deň rozprávam, tým väčšie pnutie na perách cítim. Naopak musím vyzdvihnúť, že nezalieza do rýh a vrások, nerozpíja sa, ani sa z pier nerovnomerne neodlupuje.

Výdrž je už klasika u mňa - jedno dopoludnie (= max 4 hodiny). Kávu a malý záhryzok o desiatej zvládne, obed je už nad jeho sily. Ale vďaka vrstveniu popísanému v odstavci o aplikácii ostávajú pery natónované a keď si ich následne prejdem balzamom, zvyšky farby zrazu "ožijú" s úplne iným, tento raz lesklým efektom, ktorý sa mi páči rovnako ako ten pôvodný polomatný.

Celkovo asi vyznievajú moje pocity a skúsenosti s týmto rúžom neutrálne a chýba im nadšenie, ale napriek tomu svoj nákup neľutujem. Rozhodne to nie je môj posledný MAC rúž, ale v budúcnosti sa budem orientovať smerom na  rady Amplified (tam mám vyhliadnutý odtieň Craving) či Cremesheen. Úplne sa vyhnem Matte či Retro Matte, ktoré sú síce preslávené svojou mega pigmentáciou, ale nechcem si predstaviť, ako by ma vysušili, keď už s rúžom z radu Satin je to u mňa takto na hrane.

Ak sa neorientujete v jednotlivých typoch MAC rúžov, odporúčam vám naštudovať si tento vysvetľujúci článok, ktorý na svojom blogu napísala Teta z Prahy (a pri tej príležitosti vám odporúčam aj jej blog celkovo).


3 komentáre:

  1. Je to teda fakt pekný odtieň :). Ja teda odporúčam tiež najmä finish Amplified :). Mne prežil aj večeru :D, len stred pier bolo treba znova pretrieť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ooo tak toto je naozaj krásny odtieň :O

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.