pondelok 11. apríla 2016

Moje štetce II. (tvár a pery)

Po dvoch mesiacoch sa vraciam k téme štetcov a dnes rozoberiem ďalšie dve kategórie - na tvár a na pery.


Použijem totožnú schému ako v minulom článku, štetce som nafotila podľa značiek a tak ich aj budem komentovať.

BareMinerals:


Niekedy dávno-pradávno (cca pred desiatimi rokmi?) som používala minerálny make-up. A nie hocijaký, ale od jedného z najznámejších výrobcov - bareMinerals. K tomu samozrejme patril aj nákup adekvátneho "nádobíčka", teda štetca Flawless Face. Je vyrobený z kozích štetín (získaných humánnym spôsobom), preto nie je k tvári najjemnejší (nie že by vyslovene pichal, ale oproti umelým vláknam je tam obrovský rozdiel). Hoci minerálny make-up som roky nepoužila, svoje miesto si tento štetec našiel pri aplikácii fixačných púdrov. Sem-tam síce nejaký chlp vypadne, ale nato, že to bol dlhú dobu môj cestovný štetec a vláčila som ho kade-tade, je v pomerne dobrom stave. V súčasnosti ho na okraj mojej pozornosti vytlačili iné štetce, a tak tento používam skôr výnimočne, keď sú tie ostatné špinavé. Podobný osud stihol aj Max Coverage Concealer, teda štetec určený na zapracovanie korektora pod oči. Momentálne mám iných favoritov, ale kvôli tomuto článku som ho minulý týždeň vytiahla opäť na svetlo a uznávam mu jeho kvality. Rozumie si skôr s ľahšími textúrami korektora. Je vyrobený z umelých štetín a teda sa nemusíte báť, že by podráždil očné okolie.

Real Techniques:


Štetcov tejto značky mám najviac, preto som bola nútená ich rozdeliť na dve fotky. Oranžový rad reprezentujú Expert Face Brush a štetce zo setu Core Collection. Expert Face Brush spolu s Buffing Brush sú piliermi mojej make-up rutiny. Veľmi nevidím medzi nimi rozdiel, používam ten, ktorý mi príde pod ruku (a je čistý). Štetcu Contour Brush som našla nové využitie (keďže nekontúrujem), a to na aplikáciu lícenky, Pointed Foundation Brush je podľa mňa nepodarok tejto série, na nanášanie make-upu je príliš malý a na korektor pod oči zasa priveľký. Použila som ho naozaj pár krát, a to na farebnú korekciu väčšej plochy (nanášanie zeleného korektora na začervenalé miesta).

Fialový rad je určený na oči, ale dva štetce zo setu Starter Kit používam na make-up tváre. Deluxe Crease Brush je na prácu v očnom oblúku príliš veľký a tak ho používam na zapracovanie očného korektora. Veľká škoda, že sa nedá kúpiť jednotlivo, lebo by sa mi zišiel ešte aspoň v jednom exempláre. Pixel-point Eyeliner Brush je tiež na svoj pôvodný účel (očná linka) tvarovo nevhodný, ale na korekciu drobných nedokonalostí či jazvičiek sa hodí vynikajúco.


Aj v ružovom rade som zmenila účel jedného štetca, Blush Brush je na mňa na lícenku príliš veľký, ale na aplikáciu púdra na T-zónu je akurát. Setting Brush považujem osobne za najuniverzálnejší štetec vôbec. Nielenže sa hodí na zapúdrovanie korektora v očnom okolí, ale pokojne aj na T-zónu, nanášanie lícenky či rozjasňovača a možno aj na bronzer (ale s tým skúsenosti nemám). Stippling Brush tiež využívam primárne na lícenky (zvlášť tie sýto pigmentované), skúšala som ho aj na aplikáciu make-upu, ale s výsledkom som nebola spokojná. Môj posledný prírastok medzi štetcami je Retractable Lip Brush, teda "skladací" štetec na pery s pevnými štetinami zastrihnutými do mierneho oblúčika. Nejako si ho vyžiadali okolnosti, pribúdajú mi nové rúže a niektoré z nich majú jednoducho krajší efekt, ak sa aspoň v prvej vrstve použije štetec. Tento som si vybrala, pretože vďaka svojmu zasúvaciemu mechanizmu a viečku ho môžem bezstarostne prenášať v kabelke či kozmetickej taštičke.

Sephora / Sephora Professionnel:


Štetec s označením Contour Blush / Bronzer (43) je asi môj najväčší štetcový omyl. Už ten názov... nekontúrujem ani nebronzujem, takže naozaj netuším, kam som pri tomto nákupe odložila mozog. Nevyhovuje mi ani na lícenku (príliš veľký priemer) a ani na nanášnaie make-upu (štetiny sú príliš poddajné a celkový efekt na pleti nepekný). Jediná užitočná funkcia, ktorá mu pripadla, je "hračkárska", teda,  že sa s ním občas hrá naše dieťa, keď vidí maminku maľovať sa a samozrejme dočahuje veci z kozmetického stolíka. Tento štetec mu bez obáv požičiavam. Aj ďalší štetec v poradí, Angled Natural Blush (131) sa spočiatku javil ako poľutovaniahodný nákup. Dokonca som ho zaradila medzi prepadáky. Ale chcem ho aspoň čiastočne rehabilitovať. Lebo moja výčitka k nemu znela, že nenaberá dostatočné množstvo produktu. Čo je stále pravda, ale sú produkty, u ktorých je malé množstvo priam žiadúce, a to rozjasňovače či extra pigmentované lícenky. Tento rad štetcov sa už nepredáva, ale občas ešte posledné ležiaky zvyknú vytiahnuť počas výpredajov. Štetec Mineral Powder (45) sa medzičasom premenoval na Classic Multitasker, čo ho vystihuje asi viac. Ja som ho na minerálny púder nikdy nepoužila, ale na tekutý takmer denne (striedam ho s vyššie spomenutými od Real Techniques). Patrí do kategórie tých, bez ktorých by som sa už ťažko zaobišla.

Ostatné:


Kabuki štetec od Clarins pomenovaný stručne Le Pinceau/ The Brush je určený na kompaktný púder a u mňa má svoje miesto v cestovnej výbave, pretože ho chráni priehľadná plastová tuba a červené semišové puzdro, vďaka ktorému sú štetiny v bezpečí. Tento nákup bol vyslovene výstrelok z mojej strany a priznám na rovinu, že podobné štetce sa dajú kúpiť aj za podstatne menej. Urban Decay Good Karma Multitasker Brush som až donedávna používala prevažne na nanášanie rúžov na pery, ale je vhodný aj na korekciu drobných nedokonalostí (to mám vyskúšané), na aplikáciu bázy na očné viečka, krémových očných tieňov či vykreslenie očnej linky (aspoň tak to udáva výrobca, ja som to neskúšala). Vejárový štetec Powder (N 11) od Marionnaud mi slúži jednak na "poometanie" očného okolia či tváre po použití prášivých očných tieňov a druhak na rozjasňovač, ktorý vďaka tomuto štetcu dostane na pleti rozptýlený efekt. Plochý Foundation štetec od The Body Shop som používala iba chvíľu, s väčšinou make-upov si nerozumel a na pleti nechával stopy v podobne šmúh a "pruhov". Vzápätí však dostal nové určenie, aplikujem ním pleťové masky, kde na nejakom pruhovaní až tak nezáleží.

Tak to je všetko z mojej (ne)veľkej zbierky. Pri písaní tohto článku som si uvedomila, že sa mi žiada napísať ešte tretiu časť, kde zhrniem svoje skúsenosti s nákupom a výberom štetcov, popíšem starostlivosť o ne a pridám zopár mien a značiek, po ktorých zatiaľ platonicky pokukujem....takže o tom už čoskoro.


2 komentáre:

  1. Máš celkom peknú zbierku :). Ja tú svoju stále tiež rozširujem a zisťujem, ktoré tvary od ktorých značiek mi sedia najviac a z tých som potom ochotná mať viac kúskov :). Celkom sa mi pozdáva, že najbližšie si asi kúpim od RT Expert Face Brush, ten tvar mi príde na make-up ideálny. Bude to taká druhá šanca odo mňa pre RT keďže naposledy sa mi po roku nepravidelného používania ich Buffing Brush rozlepil a po desiatkach z neho padajú chlpy. Mala som proste zlý kus :(.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, tak ten zly kus zamrzi, hlavne ked je to inak velmi chvaleny produkt :-/ Dakujem za mily komentar.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.