štvrtok 5. mája 2016

Kancelárske potreby

Dnes to (napriek názvu) nebude o šanónoch, zošívačkách ani Post-it lepítkach. Rozhodla urobiť variáciu na starší TAG s názvom What`s in my bag a ukázať, koľko kozmetických vecí mám v kancelárii.


Nie sú to žiadne kvantá, keďže sa mi všetko zmestí do malej Clinique taštičky. Okrem nej nesmie chýbať balík kozmetických vreckoviek z Marionnaud a malé zrkadlo s mozaikovým rámom, ktoré som dostala pred takmer pätnástimi rokmi od mojich vtedajších spolubývajúcich. Prežilo so mnou x sťahovaní a teraz zakotvilo na skrinke v kancelárii, keďže do spálne, kde som ho mala predtým, sa už farebne nehodí.


A teraz už k obsahu taštičky:
  • Nezaobídem sa bez termálnej vody v spreji, toto malé balenie od Uriage som si kúpila pred časom v Brne spolu s väčšou verziou, ktorú mám doma v kúpeľni. 
  • Keďže sa mi často stane, že sa v rannom zhone zabudnem doma navoňať, dobieham to po príchode do práce. Mám na výber z dvoch alternatív. V striebornom flakóne sa nachádzajú zvyšky toaletnej vody Repetto by Repetto a vo fialovom eau de parfum Black Opium od YSL. Porovnanie týchto dvoch typov plniteľných flakónov si môžete pripomenúť v staršom článku
  • Aj o odlakovacích tampónoch Syx som už písala. Stále mám jedno a to isté balenie s plne funkčným obsahom, o čom som sa presvedčila pred týždňom, keď som si potrebovala pred odchodom z práce narýchlo odlakovať nechty.
  • Krém na ruky to je takpovediac povinná súčasť každej kancelárie. Momentálne testujem ten od značky Just, ktorého vzorku som dostala a musím povedať, že ma veľmi príjemne prekvapil. Hoci je ľahký a nemastný (čo ocenia všetci, ktorí sa podobne ako ja "hrabú v papieroch"), ruky sú po ňom perfektne hydratované, jemné a vláčne. Poradí si aj s veľmi suchou pokožkou rúk , ktorou momentálne trpím. Navyše obsahuje ochranné filtre proti UVA a UVB žiareniu. Neverila som, že sa to niekedy stane, ale môj obľúbenec Biomains od značky Biotherm má v ňom veľmi nečakanú konkurenciu.
  • Prítomnosť univerzálnej kontúrovacej ceruzky na pery od Artdeco je daná mojou novou záľubou v rúžoch rôznych odtieňov. Nie ku každému vlastním aj zodpovedajúcu kontúrku, preto sa mi nákup tejto zdal ako dobrý nápad. Prax je však oveľa menej radostná. O dôvodoch napíšem v samostatnom článku o kontúrkach na pery, ktorý pripravujem v blízkej budúcnosti.
  • Zmatňujúce papieriky som už tiež na blogu "naťukla". Tie od MAC Cosmetics spotrebované len nedávno nahradili tieto od značky Sephora. Hoci cenovo sú niekde úplne inde, účel plnia rovnako a som s nimi spokojná. Toto balenie mám už strašne dlho a tak neviem, či sa v takejto podobe ešte vôbec vyrábajú.

No a to je z mojej kancelárie všetko. (Teda čo sa kozmetickej stránky týka.) Zopár vecí (balzamy na pery, rúž, pilník, ...) nosím v kabelke a zvyknem ich obmieňať, ale kancelárska zostava je pomerne stabilná a striedanie nastáva len keď je niektorý z jej členov na konci svojho životného cyklu.

Budem rada, keď mi do komentárov napíšete, koľko kozmetiky máte na pracovisku (a nemusí to byť nutne kancelária) vy. Máte toho menej? Viac? Máte nejakú kozmetiku, ktorú používate výhradne v práci?   


  

4 komentáre:

  1. Ja teda v kozmtickej taštičke, ktorú mám v kabelke vláčim všeličo :D. Samozrejmosťou je balzam na pery (momentálne Carmex), hrebeň na vlasy a zrkadielko v jednom, po novom už aj púder, náplaste (citlivé päty), malé vzorky parfémov, ktoré majú rozprašovač, vždy rúž, ktorý v daný deň mám, krém na ruky a zmatňujúce papieriky od Essence.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carmex som este neskusala :) puder so sebou nenosim, lebo mi prave stacia tie zmatnujuce papieriky, vynimka je, ak idem rovno z prace na nejaku pracovnu veceru napriklad. Ruze menim tak po tyzdni (alebo ako si spomeniem).

      Odstrániť
  2. Taketo clanky ma podnecuju k tomu, aby som si aj ja nasla pracu, kde budem mat cas sa aspon pozriet do zrkadla. :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.