štvrtok 26. mája 2016

Nákupný tip: Easy parapharmacie

Jedna z (mnohých) vecí, ktoré by som sem z Francúzska okamžite preniesla, sú parapharmacies - lekárne s rozšíreným sortimentom kozmetiky a iného doplnkového tovaru. Hoci niektoré lekárne v nákupných centrách majú týmto smerom našliapnuté, výber našich a tých francúzskych sa nedá svojou rozmanitosťou porovnať. Nedávno som ale objavila jednu virtuálnu (keď neprší aspoň kvapká) s názvom Easy parapharmacie , ktorá zasiela aj na Slovensko a viac mi nebolo treba.


Zistila som napríklad, že hydratačná maska od Caudalie, ktorú som mala na svojom jarnom wishliste, tam vychádza oveľa priaznivejšie ako na iných e-shopoch, z ktorých zvyknem objednávať (rozdiel oproti Feelunique bol viac ako 10 eur... ehm). A to napriek pomerne vysokému poštovnému, ktoré Easy parapharmacie pri zásielkach do SR účtuje (13,50 za balík do 2 kg). Samozrejme pri jednej položke by sa to až tak neoplatilo. Ale keďže som pár vecí z dermokozmetického spektra chcela kúpiť v najbližšej dobe tak či tak, vyskladala som si celkom pekný balíček.


Od Caudalie som si do neho prihodila ešte telový peeling Gommage Divin ako náhradu za môj aktuálny od Marionnaud, ktorý už je na konci svojej existencie (pravdepodobne sa objaví v najbližších spotrebovancoch). A ani odličovací olej ma nenechal chladnou - keďže ich testujem postupne od rôznych značiek, ten od Caudalie som nemohla vynechať. Posledná položka od tejto značky je taštička Summer Travel Kit naplnená miniatúrami. Okrem mini balenia micelárky (namiesto ktorej by som privítala miniatúru odličovacieho oleja alebo klasického tonika) využijem naozaj všetko (šampón, sprcháč aj telové mlieko) a obzvlášť sa teším na testovanie nového hydratačného krému. A som odhodlaná vyskúšať aj multifunkčný olej na tvár, telo a vlasy, ktorého vzorka sa v sete tiež nachádza (je to obdoba oveľa známejšieho oleja od NUXE).

Ďalšie dve záležitosti sú od značky Bioderma. Dobre viete, že v kategórii dermokozmetiky mám obľúbenejšie značky, ale napriek tomu sú veci, ktoré ma od nich lákajú. Napríklad úplne obyčajná pleťová voda (nie micelárka!) z radu Hydrabio, ktorá bývala kedysi normálne dostupná aj u nás a časom sa z lekární potichu vytratila. A potom hydratačná starostlivosť v spreji Hydrabio Eau de Soin s ochranným faktorom 30. To je vec, na ktorú som mala zálusk už pred rokom, ale pre veľký úspech bola takmer stále vypredaná. Ale dočkala som sa a dúfam, že budem po tom čakaní spokojná, vkladám do nej veľké nádeje. Bodku za mojim nákupom dal novinkový balzam na pery od Avene. Našla som toto dvojbalenie, ktoré bolo za cenu nižšiu, ako sa u nás v lekárňach predáva jeden kus. So svojimi aktuálnymi balzamami nie som úplne spokojná (a to ešte ďalšie dva nové skúšam), tak snáď tento bude mať požadovanú úroveň.


Darček k nákupu boli dve vzorky od La Roche-Posay - krém Hydreane Riche a sprchovací gél s ochrannými zložkami Lipikar. (K takémuto nákupu si viem predstaviť aj niečo onakvejšie, ale toto je v podstate len jediná moja výhrada.) A zľavový kupón na objednávku šperkov, ktorý som nenápadko posunula smerom k manželovi, ale zatiaľ to ostalo bez odozvy. 

Z tých praktických vecí by som podčiarkla, že stránka sa dá prepnúť do angličtiny (nie každý je frankofón, že áno). Využila som aj funkciu wishlist. Chýbala mi naopak funkcia "strážneho psa", ktorá by ma upozornila, že chýbajúci tovar bol naskladnený (to bol prípad hydratačnej hmly s ochranným faktorom Hydrabio). Čo sa týka spracovania a dodania, objednávku som zadala v utorok večer, potvrdenie o odoslaní mi prišlo na druhý deň a balíček dorazil na ďalší týždeň v piatok, čiže o deväť kalendárnych dní. Cenu za estetiku by síce nezískal, ale až na mierne postláčané hrany dorazil bez ujmy. Vnútri bol vystlaný papierom, takže jeho obsah bol veľmi dobre chránený pred otrasmi. Za nákup som dostala pripísané nejaké body, ale o ich ďalšom uplatnení zatiaľ toho veľa neviem. Asi pri ďalšej objednávke, ktorú časom určite plánujem, ale najskôr tak o pol roka.

 

9 komentárov:

  1. Vďaka za tip :) vidím, že majú aj Skinceuticals a podobné zaujímavosti. Ukladám do záložiek :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To tom rada :) Skinceuticals chcem aj ja niekedy v buducnosti opacit ;)

      Odstrániť
  2. Ahojcek. Super stranka ... Tesim sa ked si objednam ... A da sa prepnut anglictina. ( v lavom hornom rohu) pa krasny den Sylvia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za tip, fakt super stranka co usetri kopec penazi, objednala som az dnes ale mala som ju v merku od tvojho prispevku o nakupe, som zvedava na Bioderma spray so SPF, velmi sa tam oplati Sterimar spreje, ja na nich dost ficim tak som sa zasobila, ak objavis na tejto stranke nieco zaujimave tak budem rada ak das vediet. Lucia

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.