štvrtok 19. mája 2016

Starostlivosť o pleť - jar 2016

Je toho nejako veľa.... presne toto bola moja prvá myšlienka, keď som si rovnala na fotku produkty tvoriace moju aktuálnu rutinu. Ale nepanikárme, novinky sú iba tri, o zvyšku som už slovko-dve (či viac) na blogu utrúsila (predchádzajúci článok na túto tému nájdete tu).


Ráno prichádza prvá zmena. Namiesto predchádzajúcich jemných osviežujícich toník som začala používať Pixi Glow Tonic s obsahom 5% kyseliny glykolovej. Jej prítomnosť má viesť k odstraňovaniu odumretých pleťových buniek z povrchu pleti a tým ju skrášľovať a rozjasňovať. Zo začiatku som sa tohto tonika, ktoré mimochodom vonia ako lipový kvet, trochu bála - či mi tie AHA kyseliny nezjedia tvár, ale zatiaľ ju mám a drží sa celkom dobre. Nejaké bombastické a ohromujúce rozjasňujúce výsledky nemôžem potvrdiť, ale je pravdou, že za tých pár týždňov, čo ju používam, sa mi na tvári vyhodila len jedna nedokonalosť. Ďalšie sa nemali možnosť rozvinúť a zmizli už v počiatočnom štádiu. Pri používaní si treba dať pozor na to, že produkty s vysokým obsahom AHA kyselín môžu spôsobovať zvýšenú citlivosť pleti, odporúča sa preto počas ich používania vyhýbať sa slnečnému žiareniu alebo naniesť krém s ochranným faktorom. Ja sa vyhýbam, ako sa dá. A keď sa nedá, aplikujem emulziu Even Better Dark Spot Defense SPF 45 od Clinique (recenzia tu), ktorá mi ostala ešte od minulého roka. Jarné lúče bývajú zradné a mne sa neraz podarilo spáliť sa už v marci či apríli a to som ani žiadne produkty s AHA kyselinami nepoužívala.

K pleťovému toniku mám ako alternatívu malé balenie jednej z mojich top pleťových vôd - rumančekovej od Clarins (písala som o nej napríklad tu). To ale momentálne využívam prevažne počas pracovných či víkendových výjazdov.


Výber krému sa mi zdá čoraz ťažší. Ale občas natrafím na zaujímavú vzorku, ako napríklad tu. Rovnomenná privátna značka parfumérií Sephora ma viac krát príjemne prekvapila a rovnako to bolo aj v prípade krému Beauty+ Instant Moisturizer. A mala som aj šťastie, že krátko po publikovaní článku odcestovala moja sestra do Španielska, a tento krém mi tam na moju prosbu zakúpila. Krému by som vytkla akurát to nemožné balenie, vytáčajú ma tieto tégliky obalené v ďalšom plaste. Efekt je nulový, akurát to pôsobí zbytočne mohutne. Samotný krém je ale skvelý, senzorickými vlastnosťami mi pripomína jeden už neexistujúci krém od značky Sothys a je podľa mňa aj rovnako účinný. Obsahuje látku HydroSenn+, ktorá je prírodného pôvodu a údajne má lepšie hydratačné vlastnosti ako kyselina hyalurónová. Krém sľubuje zjednotenejší tón pleti, jemnejšiu a žiarivejšiu pleť vďaka svetloodrážajúcim pigmentom. Neviem ako to tento krém robí, ale pleť skutočne skrášľuje, a niektoré dni si hovorím, že je aj zbytočné dávať na ňu makeup.  


Balzamy na pery prejdem veľmi stručne. Aktuálne používam dva - doma tyčinku Reve de Miel od NUXE a v kabelke nosím balzamolesk od REN. Každý z nich má svoje muchy a ak by sa dal z nich vytvoriť jeden, so senzorickými vlastnosťami toho nuxovského a účinnosťou toho renovského, bol by dokonalý. Trochu s nimi bojujem, keďže už ich mám, spotrebujem ich oba, ale bez nejakého veľkého nadšenia.


Aj vo večernej rutine máme malý prírastok. Pretože odličovací olej Shiseido ma štípe v očiach, musela som sa obrátiť na nejaký špeciálny odličovač očných partií. Veľmi vychvaľovaný dvojfázový z radu Pur Bleuet od Yves Rocher nielenže nesklamal, ale v kategórii tohtoročných noviniek sa zaradil veľmi vysoko. Odličuje maximálne efektívne, po oku stačí prejsť raz. Neštípe a hlavne nie je na očnom okolí vôbec mastný. Neviem ako je to možné, ale ja ho vnímam ako čistú vodu. A to som už dvojfázových odličovačov vyskúšala neúrekom, mám teda s čím porovnávať. Ak mám predsa len nájsť nejaký priestor na zlepšenie, tak je to fakt, že s ním treba pracovať rýchlo, lebo obe zložky sa od seba začnú oddeľovať prakticky ihneď po zmiešaní.

Na odlíčenie zvyšku tváre používam už spomenutý olej od Shiseido, ktorý má len jedno slabé miesto a to prítomnosť alkoholu v zložení. Preto už sa mi nemôže priblížiť k očiam. Inak mi všetkými svojimi vlastnosťami imponuje. Fakt škoda, že s ním neviem odlíčiť všetko naraz.

Ak nie som nalíčená, čo sa deje prevažne cez víkendy, pleť si očistím gélovým čističom REN s výťažkom z ruže stolistej. Viac som o ňom písala tu. Následne pleť dočistím a osviežim tonikom od Clarins.

Nočný krém žiaden špeciálny nemám, používam už spomenutý Beauty+ Instant Moisturizer ako aj ráno. 

Na záver ešte spomeniem očné krémy. K Anti-Age Global Regard od Yves Rocher som si ani po takmer štyroch mesiacoch nenašla vzťah. Hydratuje tak priemerne a ostatné tak veľmi vychvaľované účinky ma akosi minuli. Už to s ním dáko doklepem, ale radšej ho striedam s mojou overenou a srdcovou záležitosťou - gélovým krémom All about Eyes od Clinique, tento raz v mini balení, ktoré bolo súčasťou vianočného setu. Ten mi vyhovuje oveľa viac a na moje očné okolie je ďaleko účinnejší.


4 komentáre:

  1. Na tuto recenziu som cakala odkedy si Pixinu dala do svojho wishlistu. Napriek mnozstvu recenzii som si povedala, ze pockam na tu tvoju. Uz som si niekolko vyrobkov na zaklade tvojich odporucani kupila,kozmeticku vybavu pre synceka celu a nelutujem (mala som v tom chaos, tak preco si nedat poradit;-)
    Pises vynikajuci blog, urcite v tom pokracuj!
    Mariana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za krasny komentar, tvoje slova ma velmi potesili! Vsetko dobre tebe aj syncekovi :)

      Odstrániť
  2. Jej, konecne som nasla aj clanky, ktore dookola neriesia tie iste veci z drogerky ☺ Zatial som odchovana na zahranicnych blogoch, ale zaradim do databazy aj tento..☺👍👍👌👌

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.