pondelok 2. mája 2016

Tri novinky z kúpeľne - Nivea, Medimix, Just

V dnešnom článku si urobíme opäť po nejakom čase exkurziu do kúpeľne a pozrieme sa na trojicu produktov telovej kozmetiky, ktoré aktuálne používam.


Začnem tým najdostupnejším - tekutým krémovým mydlom z radu Creme Care od značky Nivea. K nákupu ma zlákalo mini balenie sprchovacieho gélu z rovnakého radu, plus som už chcela trochu rozbiť tú hegemóniu marseillských mydiel. Bohužiaľ vôňa klasickej modrej Nivey je asi jedným z mála plusových bodov, ktoré môžem na jeho konto pripísať. Ďalšími sú krémová hustá konzistencia, spomenutá dobrá dostupnosť a nízka cena. Bohužiaľ, toto tekuté mydlo mi veľmi vysušuje ruky. Dokonca vidím rozdiel medzi dňami, kedy som doma, v porovnaní s dňami, kedy som v práci. Nie je to nič dramatické, čo by nenapravil krém na ruky, ale od podobného diskomfortu som si už odvykla, a tak mám z tohto tekutého mydla jemne povedané zmiešané pocity.


Druhý produkt je poriadna exotika. Produkt made in India som na blogu ešte nepredstavovala. Tuhé mydlo Medimix poznám už viac ako desať rokov, čírou náhodou mi jeden exemplár podarovala moja známa ešte v Paríži a ja som si ho potom kupovala v indickom obchode v pasáži Brady v desiatom parížskom obvode. No a teraz sa naskyla príležitosť mať ho znova, keď moja sesternica služobne vycestovala do Indie. (Mám niekoľko sesterníc, sú cekom rozcestované a na moje veľké šťastie aj ochotné nosiť mi z ciest beauty suveníry... ako ste mohli čítať napríklad tu). Toto mydlo obsahuje vyťažky z 18 bylín a primerane k tomu aj vonia. Vôňa je to celkom intenzívna až dezinfekčná, ale mne vyhovuje. Mydlo celkom dobre pení a pokožka je po ňom vŕzgavo čistá (ako keď prejdete prstom po umytom tanieri). Napriek tomu ma nevysušuje o nič viac ako klasické sprcháče, pokojne si môžem dovoliť sa občas po sprchovaní nenatrieť telovým mliekom a prežijem to bez úhony. Toto mydlo sa odporúča pri problematickej pokožke a to sa mi občas pritrafí, preto dúfam, že v dlhodobom horizonte mi od týchto neduhov pomôže (momentálne ho používam príliš krátko na zhodnotenie, ale v minulosti som bola s účinkami veľmi spokojná).

Tretím do partie je mandľové telové mlieko od značky Just. Balenie vyzerá trochu ako z roku 1984, ale hlavne, že je funkčné. Ukrýva v sebe pomerne tekuté mazadlo ružovej farby s nádhernou mandľovou vôňou. Podľa popisu by to mala byť zmes oleja zo sladkých a horkých mandlí, ale žiaden marcipán v nej nehľadajte, prevahu ma horký akord a to mi veľmi imponuje. Vôňa by sa mohla na pleti udržať aj dlhšie, ale nebudem malicherná. Kľúčovými zložkami sú okrem už spomenutého mandľového oleja aj olej z pšeničných klíčkov a lanolín. Zo začiatku som ním bola nadšená, ale čím dlhšie ho používam, tým moje nadšenie upadá. Postupne ako keby strácalo účinnosť, nehydratuje pokožku dostatočne a v priebehu dňa na nej cítim suché a napäté miesta. Vzhľadom na to, že je určené (aj) pre ľudí s kožnými problémami (psoriáza či ekzémy), čakala som väčšiu účinnosť, Doteraz som ho používala v kombinácii s týmto sprcháčom od Avene, uvidíme, ako bude fungovať s vyššie spomenutým tuhým mydlom.


2 komentáre:

  1. Já jsem si z té tmavěmodré niveové řady koupila krémový sprcháč a tělové mlíko a přesně jak říkáš, dobrá je na tom málem jen ta vůně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mna bol ten sprchac OK, ale premyslam, ci to nebolo tym, ze som mala male balenie a pouzivala ho len sporadicky a vzdy sa po nom natrela...

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.