štvrtok 18. augusta 2016

HAUL: Nice is nice

O mieste našej tohtoročnej letnej dovolenky som sa vopred veľmi nerozširovala ani v bežnom živote ani na sociálnych sieťach. Nie že by sme boli nejaké celebrities, ale chcela som sa vyhnúť zbytočnej polemike. Som si vedomá toho, že bezpečnostná situácia vo Francúzsku nie je ideálna, dlho sme sa o tom doma rozprávali, zvažovali sme alternatívy a nakoniec sme sa rozhodli predsa len ísť. A neľutujeme, napriek nedávnej tragédii je Nice úžasné mesto s pravou južanskou atmosférou a krásnymi zákutiami, do ktorého sa ešte aspoň raz v živote chcem vrátiť. A nebola by som to ja, keby som si z takéhoto pobytu nepriniesla zopár prevažne kozmetických suvenírov.


Moje nákupy rozdelím do dvoch skupín - lekáreň a drogéria. Hlavne tá lekárenská kozmetika mi dala zabrať, kým som všetko zohnala, prešla som tuším tri parapharmacies, ale nakoniec som kúpila všetko, čo som si zaumienila (aj nejaké drobnosti navyše... samozrejme). Primárne som išla po produktoch a značkách, ktoré u nás (aspoň oficíalne) nedostať a ktoré sa mi v blízkej budúcnosti zídu, lebo ich aktuálne používané ekvivalenty sa mi už míňajú.

Nákup v lekárni by sa dal pomenovať aj "I love Caudalie". Telový peeling Crushed Cabernet som si kúpila, keďže som ho chcela porovnať s tým druhým od nich, ktorý aktuálne použivam a kde som už narazila na dno. Hydratačnú hroznovú vodu v spreji v limitovanom obale (normálne je hodený do zelených tónov) som si zobrala ako alternatívu k tradičným "minerálkam". Olej ma uchvátil vo vzorke a keď som našla toto cestovné balenie, nezaváhala som (normálne sa predáva vo veľkostiach 50 a 100 ml a to sa mi zdalo zbytočne veľa). No a v stojane s miniatúrami sa nachádzal aj sprcháč s vôňou ruže, ktorému sa nedalo odolať (plné 200 ml balenie som z kapacitných dôvodov nechcela kupovať).


Od značky A-Derma z ich radu Sensifluid ma zaujal micelárny gél na oči, ktorý by si mal poradiť aj s vodeodolným make-upom. Po dvojfázových odličovačoch, balzamoch a olejoch tak vyskúšam ďalší spôsob odličovania. Rogé Cavailles gél na intímnu hygienu som si kúpila preto, že ten aktuálny od Lactacyd mi už dochádza a tento mi jednoducho prišiel sympatický.

Vlasovú kozmetiku zastupujú tri šampóny - vyrovnávajúci Phytopanama od Phyto Paris na rýchlo sa mastiace vlasy v plnom balení a potom dve miniatúry (lebo sú jednoducho roztomilé) od Klorane. už dobre známy jemný šampón s ovseným mliekom a potom jeden, ktorý som videla po prvý raz - s výťažkom z dužiny cedrátu (čo je citrusový plod), určený na vlasy s tendenciou rýchlo sa mastiť.


Nákup v drogérii sa tiež niesol pod heslom dopĺňania zásob. Potrebujem si čoskoro zafarbiť vlasy, takže som si kúpila farbu, síce známej značky L`Oréal, ale pre mňa doteraz nepoznaný druh - Préférence Mousse Absolue. Zaujala prísľubom jednoduchej aplikácie a aj tým, že sa balenie dá použiť na viac krát. Mám určité očakávania, lebo stála neuveriteľných 16 eur (takmer polovicu toho, čo som platila ze celý drogérkový nákup... ehm). Odličovací olej Mixa bol nutný už len preto, že olej a že Mixa. Odličovacie tampóny Demak`up som si kúpila pred necelým rokom vo Viedni a teraz bola znovu príležitosť, tak prečo ju nevyužiť. Minerálku v spreji Evian asi netreba predstavovať. O sprcháči značky Cottage predpokladám, že nebude ničím vynimočný, ale vonia kvetom pomarančovníka, takže ten som brala bez zaváhania. A značka, ktorá mne osobne je vo francúzskej drogérii veľmi sympatická, je Le Petit Marseillais. Ich telové mlieko s výťažkami z bavlníka, makového kvetu a mandle sa u mňa doma isto nestratí a to isté sa dá povedať o tekutom mydle na ruky s vôňou olív, ktoré som si kúpila vo forme náhradnej náplne.

Pozrela som aj pár obchodov s oblečením, ale letné výpredaje sa už končili a výber bol tým pádom hrozne slabý a na nákup jesenného oblečenia nie som ešte mentálne nastavená, to budem riešiť až tak o mesic cca. Z nekozmetických vecí som si kúpila akurát aktuálne číslo ELLE s mojou milovanou Ines na obálke (pôvodne som ho chcela preto, že bol k nemu darček - jednorazová maska od Sephory, ale potom som na to úplne zabudla a kúpila som si verziu časopisu bez darčeka... no trúba). Nemohli chýbať nejaké tie pochutiny čokoládového charakteru a na letisku v novinovom stánku som narazila na zatiaľ poslednú knihu od mojej obľúbenej autorky Fred Vargas, tak som doplnila zbierku. Mimochodom, letisko v Nice má asi najkrajšie Duty Free, aké som doteraz videla. Nemyslím len zastúpením naozaj exkluzívnych značiek, ktoré nenájdete na každom druhom letisku, ale aj celkovým usporiadaním a estetickou stránkou pripomína skôr luxusný obchoďák typu Selfridges. Čo-to som tam poovoniavala, niečo som poswatchovala, ale nakoniec som už žiadne nákupy nezrealizovala, myslím, že nateraz mám dosť.


6 komentárov:

  1. JJ, v Nice som sa tento rok ocitla hneď dvakrát. Ten druhý raz 10 dní po útokoch. Lekárne som plienila na Korzike, zacielila som na značku URIAGE a už teraz vidím, že som mala nakúpiť zo všetkého po 2ks. Na tohtoročných cestách som ešte prepadla obchodu KIKO Milano. Aj Tvoja zbierka je utešená ;o) Isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Korzika bol jeden z nasich planov B, tak snad nabuduce. Uriage som tiez skumala, ale prednost dostali ine produkty a dekorativke som sa pre istotu vyhla uplne, nejako ma ohromil ten velky vyber :)

      Odstrániť
  2. Ešte mám otázočku: z ktorej francúzskej lekárne zvykneš objednávať? Uriage budem asi musieť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som objednavala naposledy z Easy Parapharmacie, mam tu na blogu aj clanok http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2016/05/nakupny-tip-easy-parapharmacie.html

      Neviem, ci chodis do CR, mozno ano, tam sa Uriage predava exkluzivne v sieti Dr. Max, ale neviem ci uplne cely sortiment.

      Odstrániť
  3. A ešte doplňujúce info: My sme mali ísť pôvodne na dovolenku do Nice. Manžel sa na poslednú chvíľu rozhodol pre Korziku a dobre urobil. Keby sme sa držali pôvodného zámeru, pricestovali by sme do Nice 15.7. :o(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to mal celkom dobry "tusak"... 15. jula by som do Nice necestovala ani ja.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.