štvrtok 17. novembra 2016

RECENZIA: Clarins Body Contouring Programme

Telovú kozmetiku chodím nakupovať do drogérie a keď sa chcem trochu rozšupnúť, zájdem do lekárne. Parfumérkové značky ma v tomto smere míňajú, nemám pocit, že by kvalita až tak úplne zodpovedala cene. Preto som privítala nedávny darček k nákupu krému Clarins - set troch miniatúr s názvom Contouring Programme, že si aspoň overím, či o niečo neprichádzam.


Produkty obsiahnuté v tomto sete by mali prispieť k zjemneniu pokožky tela a spevneniu siluety. Samozrejme, výrobca nezabudol pripomenúť, že bez adekvátneho pohybu a stravy to nikdy nebude úplne ono. Trochu alibistické, chce sa mi napísať (ale iba preto, že pravidelne necvičím a ani môj jedálny lístok by som si niekde do výkladu nedala).

Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin, teda telový peeling pre hladkú pokožku ma prekvapil svojou jemnosťou. Nevedieť, že je to produkt na telo, pokojne si s ním opeelingujem tvár. Obsahuje totiž úplne drobunké oranžové zrniečka (podľa popisu sa jedná o bambusový prášok) nachádzajúce sa v hustom svetloružovom kréme, na aké som zvyknutá skôr z pleťových peelingov.  A tá vôňa! Jednoznačne najlepšia z celého tria - decentná, relaxačná, upokojujúca. Jeho používanie je veľmi príjemné a malo by sa diať 1-2 razy do týždňa, ja uprednostňujem týždennú frekvenciu, aby mi dlhšie vydržal. Pokožka je po použití vyhladená a naozaj úžasne jemná (vynikajúci je napríklad aj na zrohovatelú pokožku na chodidlách). Keďže peeling nie je na olejovej báze, nezanecháva na tele žiaden hydratačný povlak, preto sa následne nakrémujem. Hlavne v chladnom počasí by sa mi vynechanie telového mlieka mohlo vypomstiť.

Sprchovací a kúpeľový koncentrát s bylinami (hamamel, horec) a esenciálnymi olejmi (rozmarín, pelargónia a mäta) s názvom Tonic ma svojou vôňou veľmi neoslovil. Bylinky a esenciálne oleje nikdy nepatrili do môjho okruhu obľúbencov. Toto akoby vypadlo z katalógu vôní Alverde. Drvivú väčšinu času som ho používala pri sprchovaní, ale 2x som si ho dala aj do kúpeľa (hoci to neobľubujem, pretože po piatich minútach vo vani sa tam začnem nudiť. Ale keď je chladno ako teraz, je to v podstate jediný spôsob, ako sa aspoň na chvíľu zohrejem). Dobrá správa je, že ako kúpeľový prípravok bol tento koncentrát úplne bez vône, avšak penu robil ina takú priemernú, do pár minút bola preč.


Telové mlieko Body Lift Cellulite Control určené na potlačenie vynikajúcej vznikajúcej aj existujúcej celulitídy má obal z pevného červeného plastu, ktorý je tak odolný, že sa nedá stlačiť a pri dávkovaní obsahu som sa musela spoľahnúť iba na gravitáciu. Momentálne vo flakóne ešte niečo je, ale neviem, to dostať von (a nechcem do neho vzhľadom na hrúbku ísť nožom). Ani jeho vôňa ma nejako neunáša, cítim v nej mentol spojený s alkoholom. Keď som si týmto prípravkom natrela stehná, mala som pocit, že mi okolo nich duje severák, chladivý efekt bol zaručený. Výrobca pridal do balíčka komplexný návod, ako si s týmto mliekom masírovať dolnú polovicu tela, aby sa dosiahla čo najväčšia účinnosť. Samozrejme som tento príklad nenasledovala, aj vzhľadom na množstvo som si ním natierala len miesta, kde mám viditeľnú celulitídu, a to zadok a stehná. Určitý optický efekt to malo, aspoň na pohľad bola pokožka po použití napnutejšia a pôsobila zjednotaným dojmom. Toto balenie mi vydržalo cca na 14 dní, takže dlhodobú účinnosť posúdiť neviem.

Štvrtou položkou tohto setu je kozmetická taštička v jednoduchom bielo-červenom dizajne. Na jednej strane čisto červená, na druhej s kresbou čiernych kvetov na bielom podklade. Bohužiaľ je plochá, takže aj napriek väčším rozmerom sa do nej vela vecí nezmestí. Ak by som mala tablet, viem si predstaviť použiť ju ako obal naň.

Contouring Programme od Clarins mi teda veľmi neulahodil. Najmenej ma zaujal sprchovací a kúpeľový koncentrát, nenachádzam na ňom nič výnimočné (okrem značky), čím by som zdôvodnila jeho príslušnosť k high-endu. Proticelulitídové mlieko dajme tomu, ale tam ma zase nebavil ten alkohol v zložení v kombinácii s mentolom, na moju suchú pokožku tela to naozaj nie je to pravé. Jediné, o čom by som možno uvažovala aj v plnom balení, je peeling, lebo spĺňa všetky požiadavky, ktoré na tento typ produktu mám a navyše krásne vonia.
 

2 komentáre:

  1. Ja som nevedela co s tou tastickou robit. Kvoli farbe a materialu sa mi na kozmetiku nehodila. Hned by bola od make-upu. Idem dat do nej tablet :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.