pondelok 17. apríla 2017

Tri novinky z kúpeľne - Eos, L`Occitane a Cottage

Do mojej starostlivosti o telesnú schránku sa vkradli nejaké tie novinky a dnes zhodnotím, ako som nimi spokojná. 


Krémy na holenie EOS som si obľúbila; najviac vanilkový variant. Bohužiaľ moje zvyčajné zdroje vyschli, už ho nedostať ani na Elnino ani na Beautybay. Narazila som naň ale v e-shope iHerb, z ktorého som v poslednej dobe objednávala prevažne rôzne pochutiny. To je dobrá správa, horšie je, že tento e-shop upravil ceny poštovného do SR smerom nahor nehoráznym spôsobom (až o niekoľko stoviek percent) a nákupy sa tam už nie veľmi oplatia. Oni síce argumentujú, že si viete vyskladať nákupný košík tak, aby bolo od určitej sumy poštovné zadarmo, ale tá suma zase presahuje úroveň, od ktorej sa platí DPH. Ja som mala nazbierané nejaké kredity za predchádzajúce nákupy, ktoré mi znížili cenu produktu tak, že sa to aj s cca osem eurovým poštovným ešte oplatilo, ale som presvedčená, že toto je na dlhú dobu môj posledný nákup na tomto e-shope. 

V ponuke som našla okrem kombinácií vôní, s ktorými už mám skúsenosti, aj jednu (pre mňa) novinku - parfumáciu tropického ovocia. Neviem, čo ma v tej chvíli opantalo, tento typ vône nepreferujem a ani nevyhľadávam, prisudzujem tento svoj výber mojej túžbe po lete a teplom počasí. V nádobke produkt vonia po kokose, čo sa ešte dá zvládnuť, ale keď ho rozotriem po pokožke, jasne z neho cítiť aj zmes ovocia, vonia mi to ako cukríky Bonpari, s ktorými sa mieša ten kokosový podtón a to už je na mna trochu divoký mix. Pri každom použití si hovorím, prečo som si radšej nevzala Pištu Hufnágela tú vanilkovú verziu, keď som s ňou bola tak spokojná. Inak nemôžem na tento holiaci krém povedať nič zlé, funkciu plní, na pokožke je príjemný a tá ostáva po použití hladká a hydratovaná. Pre niekoho, kto vyhľadáva exotické ovocné vône to bude zásah do čierneho, ja ho nejako so sebazaprením spotrebujem a potom sa vrátim k vanilke a už ju nikdy neopustím (jedine, že by v Eose vymysleli novú vôňu a ja som mala naliehavú potrebu ju vyskúšať).


Umývanie rúk sa v našej domácnosti spája už niekoľko rokov s tekutými marseillskými mydlami. Najradšej mám to od L`Occitane, ale ako vieme, nie vždy ho dostať. Z hlbín skladov vychádza na svetlo sveta akurát počas výpredajov (kedy sa snažím dozásobiť), čo nie je nejako mega často. A tak hľadám alternatívy. Jedným takýmto pokusom bola kúpa čistiaceho mydla na ruky s verbenou taktiež od L`Occitane. Názov mi pripadá trošku nešťastne zvolený, nie je predsa každé mydlo vo svojej podstate čistiace? (Je.) Čo rozhodne stojí za pochvalu, je vôňa. Verbenu ja môžem, pôsobí na mňa povzbudivým a osviežujúcim dojmom. Inak mi ale toto tekuté mydlo pripadá dosť obyčajné, práve v porovnaní s tým marseillským mu pár vlastností chýba. Hoci ruky vyslovene nevysušuje, nezanecháva ich ani vláčne a ošetrené ako jeho marseillský kolega. A ani zloženie (v porovnaní s marseillským) nie je žiadna hitparáda. V ponuke je základné balenie s pumpičkou, ako aj náhradná náplň.

Na záver som si nechala tú najmenej dostupnú vec, aspoň v našich končinách, ale zase si myslím, o chvíľu je tu leto, bude sa viac cestovať a možno niekde narazíte na sprcháče Cottage. Konkrétne tento krémový sprchovací gél je s vôňou kvetu pomarančovníka, ale značka má v ponuke aj mnohé iné, napríklad karamel, biela broskyňa, dula + vanilkové mlieko, jahoda + mäta, fialka, ... Zložením sú to klasické drogérkové sprcháče, ktoré sa odlišujú práve zaujímavými vôňami alebo ich kombináciami. Mňa uchvátil opäť kvet pomarančovníka. Ešte vždy ma dokáže prekvapiť koľko podôb môže mať. V tomto sprcháči nájdeme veľmi decentnú, jemnú, púdrovú a ženskú vôňu strednej intenzity, až si hovorím, že by mohla byť trošku silnejšia, ale ktovie, či by ma potom neomrzela. Bohužiaľ neviem povedať, či tento sprchovací gél vysušuje, lebo ja sa po sprchovaní vždy krémujem.


PS: Nakupujete na iHerb? Všimli ste si nárast poštovného? Ako to riešite? Budem rada, keď podiskutujeme v komentároch. Mňa to dosť štve, lebo je pár veci, ktoré by som si odtiaľ ešte chcela objednať, ale v súčasnej situácii by sa mi to výrazne predražilo, či už vďaka poštovnému alebo následnému colnému dlhu. 


2 komentáre:

  1. Cottage sprchace som kupovala pred par rokmi na Korzike tam som ich objavila a su fakt krasne vonave zaujimave kombinacie za skvelu cenu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niektore tie kombinacie boli pre mna az moc divoke (hruska v cokolade a podobne), ale celkovo je mi ta znacka sympaticka a za super cenu ;)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.