štvrtok 25. mája 2017

HAUL: On-line nákupy, narodeniny a iné májové pochabosti

Máj je pre mňa nielen lásky čas (ehm, aké klišé!), ale aj čas narodenín a s nimi spojených kozmetických prírastkov. A pri pohľade na fotky môžem skonštatovať, že som sa naozaj činila a na najbližšie týždne si ordinujem nákupný oddych.


Objednávka z Feelunique patrí technicky do apríla, lebo som ju zadala ešte 23.4. Neviem ako vy, ale ja sa objednávaniu z tejto stránky skôr vyhýbam odkedy zaviedli poštovné na objednávky do 40 EUR a nakupujem tam iba tie položky, ktoré neviem inde zohnať. Nedbala by som, keby sa s úpravou cien poštovného zvýšila aj kvalita dopravných služieb. To sa ale nedeje, zásielka ku mne prišla za dva a pol týždňa (v minulosti to bývalo okolo osem dní), teda takmer v polovici mája. Objednala som si tam dve záležitosti z môjho jarného wishlistu. Vyčíhať make-up Bourjois Healthy Mix Serum v najsvetlejšom odtieni 51 Light Vanilla bolo skúškou mojej trpezlivosti, lebo býva veľmi často vypredaný. Samoopaľovací booster Radiance-Plus Golden Glow od Clarins som zas márne hľadala v našich parfumérkach, buď ho mali vypredaný, alebo vôbec netušili, čo od nich chcem.


S týmto slimačím tempom dodania kontrastuje rýchlosť vybavenia a doručenia objednávky z Lookfantastic. To si tak raz v sobotu večer čistím mailovú schránku a nachádzam tam newsletter obsahujúci zľavový kód na 20%. Produkt, na ktorý som si ho chcela uplatniť, som mala vyhliadnutý už dávno. Šampón vo forme soľného peelingu určený na citlivú a mastnú pokožku hlavy od profi kaderníckej značky Christophe Robin ma zaujal pred časom u francúzskych blogeriek, ale cena za plné balenie ma spoľahlivo odradila. Až som jedného dňa objavila v ponuke LF menšie balenie za cenu, ktorá sa mi zdala prijateľná, obzvlášť, keď som z nej mohla ešte ubrať spomenuté percentá. V skratke - v sobotu som objednala, v nedeľu mi prišlo potvrdenie o odoslaní zásielky (v pondelok bol voľný deň) a v stredu prišiel balíček. Doručený kuriérom! A spomenula som vlastne, že som neplatila žiadne poštovné? Myslím, že ďalší komentár už netreba.

Nezaháľala som ani v návštevách kamenných obchodov s kozmetikou. Ako som spomenula, boli narodeniny, tak mi prišli rôzne vábničky tam, kde som zaregistrovaná vo vernostných programoch. Najvýhodnejšie som nakúpila vo FAnn. Poslali mi darčekové šeky na 10 a 15 EUR. Pre mňa je zaujímavejší vždy ten desaťeurový, lebo pri ňom neexistuje obmedzenie, na aké značky je možné ho uplatniť. Síce ho treba použiť na nákup nad 40 EUR, ale s tým nemám žiaden problém. Vyhliadla som si nočný krém Multi-Active Night od Clarins. Denný som dopoužívala nedávno a zožal u mňa úspech a následne som si vypýtala aj vzorku nočného. Aj ten ma z tých pár použití nadchol, takže som sa rozhodla ísť do plného balenia. Nielenže som si naň uplatnila zľavu, ale časť som platila vouchermi (Ticket Compliments), ktoré som dostala ako darček od zamestnávateľa. Ako neočakávaný bonus k nákupu mi dali taštičku s troma miniatúrami (peeling, nočný a očný krém). A to všetko de facto iba za 18,80, ktoré som doplácala zo svojho. Ak toto nie je nákup roka, tak už neviem, čo ním bude. (Plus dostala som aj letnú kupónovú knižku, kde sa nachádza tiež pár zaujímavých zliav.)


V Marionnaud nie je narodeninová ponuka ani zďaleka tak štedrá. V deň narodenín a dva dni po nich si môžete uplatniť zľavu 15% na nákup, za ktorý sa vám na vernostnú kartu pripíše dvojnásobok bodov. Tie body sú fajn, to uznávam, ale zľava by mohla byť pokojne aj 25%, nech to má nádych výnimočnosti. Keď si uvedomím, že "dvacku" mávajú pri hocijakej príležitosti, 15% raz do roka a pre verných klientov vyznieva dosť komicky. Tento raz som sa cez to preniesla, išla som primárne po bodíkoch, ktorých mi ešte pár chýbalo, aby som sa dostala na stovku, po dovŕšení ktorej dostanem šek na 10 EUR. Kúpila som si hydratačnú masku Thalgo, na ktorú ma namotala Teta z Prahy v jej recenzii. Darček k nákupu bol tento raz veľmi skromný, jedna vzorka make-upu. OK, je to Chanel, ale zas v pre mňa bizarnom odtieni 40 (normálne mám u nich 10-ku, aj to s výhradami).

Posledná narodeninová zastávka sa udiala v butiku L`Occitane. Kedysi mávali perfektný darčekový program - zľava 50% na jeden ľubovoľný prípravok v mesiaci vašich narodenín. To sa ale pred pár rokmi zmenilo a teraz je to darček k nákupu nad určitú čiastku. Pred rokom bol limit 20 EUR a darčekom krém na ruky s maslom karité. Tento rok sa limit zvýšil na 23 EUR a ako darček sa dá vybrať z dvoch variantov sprcháčov - verbena alebo čerešňový kvet. Ja som si išla kúpiť odličovací olej so slamienkou, ktorý som dávnejšie skúšala vo vzorkách, no ale ako na potvoru stál "iba" 22. Chýbajúce euro som doplnila šumivou tabletou s parfumáciou olivy. Ako často spomínam, na kúpanie vo vani úplne nie som, ale prípadne ju použije manžel (preto som aj zvolila takúto neutrálnu vôňu). Z darčekových sprcháčov som si vybrala verbenu, ktorú môžeme prípadne tiež používať obaja - čerešňa bola na môj vkus príliš sladká.


A ešte nekončíme! Na záver tu mám také tie "bežné" nákupy alias doplnenie zásob. Fotku nákupu z Marionnaud som už dávala na FB. Celulózové hubky som objednávala cez e-shop, a keď som si ich bola vyzdvihnúť v predajni, využila som to a rovno som si zobrala hydratačnú masku z bio celulózy, ktorá sa osvedčila, vatové tyčinky napustené odličovačom (aby som ich mohla porovnať s tými od Sephory) a set troch mini masiek, to všetko z ich nového radu Pick and Go. Vo FAnn ešte do konca mesiaca prebieha Májový festival krásy, kedy môžete kúpiť produkty rôznych značiek so zľavou. Ja som sa dozásobila antiperspirantami (to sa pred letom hodí dvojnásobne) Biotherm a Bourjois a zaujal ma nadlak ešte zo starej kolekcie L`Oréal, kde v transparentnom laku plávajú drobné ružové "konfety" v tvare kvietkov. Sama som zvedavá, ako to bude vyzerať na nechtoch.

Symbolickou bodkou a prísľubom ďalších nákupov a noviniek u mňa doma, je darčeková karta do parfumérií Douglas, ktorú som dostala k narodeninám od mojich sestier a švagrov. Veľmi pekne ďakujem a určite v zdraví užijem. Zatiaľ som obe bratislavské predajne navštívila raz a iba platonicky, ale nejaké tipy samozrejme mám. Ako som ale písala v úvode, po máji som zásobená dosť a aj z priestorových dôvodov si od nákupov dávam na pár týždňov pauzu.


2 komentáre:

  1. Nakupy paradne, a FANN parfumeria teda zahviezdila :-) seky prisli aj mne a uvazujem co si obstarat :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.