štvrtok 22. júna 2017

Z aktuálnej cestovnej kozmetickej taštičky

V júni som sa trochu viac rozcestovala (aj tesne po zverejnení tohto článku vyrážam, a to služobne na stredné Slovensko), čo malo za následok, že som si musela ustanoviť cestovnú rutinu. Trochu som "nakúpila" vo svojich zásobách a vyskladala si základ, ktorý samozrejme podľa príležitosti vhodne dopĺňam ďalšími produktami.


Ako často opakujem, koncept micelárnej vody si ma nezískal. Aktuálne som urobila výnimku, pretože som skrátka inú pleťovú vodu v mini balení doma nenašla. Čistiaca micelárna voda Klorane Bébé ostala ako posledná z balíčka miniatúr, ktorý som kúpila cca pred rokom pre nášho chlapčeka. Ako by malé dieťa využilo micelárnu vodu, mi úplne jasné nie je. Ja ju používam na ranné osvieženie a odstránenie nočných "nánosov". Nie som úplne stotožnená s parfumáciou, ale to vytýkam aj ostatným produktom z tohto detského radu - je skrátka príliš výrazná. Ale ak si odmyslím túto drobnosť, na spomenutý účel mi vyhovuje. 

Pri micelárkach mám jednu zásadu - oplachujem. Na to používam Vichy Eau Thermale v malom balení, ktorou si prestriekam tvár a zvyšky odsajem vatovým tampónom.

Denný krém je z kategórie mojich dlhoročných obľúbencov - Moisture Surge Extended Thirst Relief. od Clinique. Na moje veľké šťastie sa jeho miniatúry zvyknú vyskytovať v cliniquovskch GWP-čkach a tak som prišla aj k tomuto exempláru. Je to hydratačná bomba pre moju pleť s príjemnou gélovou textúrou, ktorá sa dá v prípade potreby použiť aj ako SOS maska pre veľmi dehydrovanú pleť.


Z rannej časti starostlivosti o pleť prejdem k telovej kozmetike. Túto dvojicu som si priniesla vlani z Nice a zaradila sa medzi mojich veľkých favoritov. Až do tej miery, že si ich šetrím práve na občasné použitie na cestách, inak by sa už dávno porúčali medzi spotrebovancov. Šampón Klorane s podtitulom "ľahkosť a vitalita pre normálne vlasy s tendenciou rýchlo sa mastiť" obsahuje dužinu citronátu (cedrátu) a umýva naozaj skvelo, Vlasy sú čisté, ľahké, nadýchané a pokožka hlavy svieža a nesvrbí. Dokonca mi vlasy vydržia v prezentovateľnom stave o niečo dlhšie ako s inými šampónmi. Chcelo by to systematickejšie používanie, aby som sa presvedčila, ako to funguje v dlhodobom horizonte. Bohužiaľ sa tento šampón u nás nepredáva, a tak som odkázaná iba na nepravidelné používanie (a medzitým musím vyskúmať, ako sa dostať k plnému baleniu).

Sprcháč Rose de Vigne od Caudalie je pre mňa výnimočný kvôli svojej nesmierne autentickej vôni ruží. Inak si úprimne myslím, že by bol pomerne tuctovým a nezaujímavým kúskom. Ale práve jeho vôňa z neho robí pre mňa extra záležitosť. Ani sa po sprchovaní s ním ničím nenatieram, chcem si tú parfumáciu na pokožke užiť čo najdlhšie. Tento sprcháč je nesmierne jemný, pokožku mi nevysušuje, čiže nemám problém, že by ma svrbela koža.


Večerná rutina sa môže odohravať dvoma spôsobmi. Ak nie som nalíčená, iba tvár vyčistím tekutým Facial Soap Mild od Clinique. To sa deje napríklad počas víkendov u rodičov alebo svokry, kde nejaký full make-up nepestujem. Ale ak som mimo domu kvôli nejakej príležitosti, kde sa žiada make-up, je lepšie vybaviť sa regulérnym odličovadlom. Na tento účel som si uplynulý víkend kúpila miniatúru balzamu Take the Day Off tiež od Clinique. Mala som ho už v plnom balení (recenzia tu) a viem, že mi vyhovuje po všetkých stránkach. 

Donedávna som v mojom cestovnom arzenále nemala žiaden špecifický nočný krém a používala som Moisture Surge z rána, ale potom som dostala k nákupu produktov Clarins miniatúry. Jednou z nich bol aj Multi-Active Nuit, ktorý aktuálne používam v plnom balení vo svojej bežnej večernej rutine (písala som o ňom tu).


Ako som písala v úvode, toto je úplný základ, ku ktorému pridávam ďalšie produkty. V tomto období určite k rannej časti starostlivosti dodávam krém s SPF a balzam na pery tiež s UV filtrom (článok na túto tému nájdete tu). Samozrejmosťou je antiperspirant, beriem si ten, ktorý práve používam aj doma (od Biotherm, článok o telovej starostlivosti tejto značky bude čoskoro). Ak plánujem nejaké vlasové kreácie, určite nezabúdam na objemový sprej (tento od značky Alterna je skvelý a má aj praktickú veľkosť balenia). No a do večernej časti rutiny pridávam ešte očný krém (avokádový od Kiehl`s a balzam na pery, večer samozrejme bez SPF (takže tento od Avene).


2 komentáre:

  1. Vichy termálna voda je moja obľúbená a toto cestovné balenie je super. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam radsej Avene, ale akurat nemali male balenie, ale aj Vichy je OK, nestazujem sa :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.