štvrtok 1. februára 2018

RECENZIA: Clarins Blush Prodige v odtieni 09 Golden Pink

Nový mesiac začínam na blogu recenziou lícenky, ktorá pred časom preletela Instagramom ako kométa a ktorá samozrejme neunikla mojej pozornosti. Jednoducho, zapáčila sa mi tak, že som ju zaradila na vianočný wishlist a potom som ju aj skutočne pod stromčekom našla.


Obaly Clarins vie, a tento je toho žiarivým (doslova) príkladom. Veľmi ma fascinuje to zamatové vrecúško, aj keď úžitková hodnota je nula bodov, ale ku kozmetike tejto kategórie to akosi patrí. Hoci "schránka" lícenky je plastová, jedná sa o veľmi kvalitný plast navodzujúci dojem kovu, všetko patrične na úrovni. Na hladkej až zrkadlovej vonkajšej ploche bohužiaľ vidno každý odtlačok. Vo vnútri sa okrem zlisovanej púdrovej lícenky nachádza aj zrkadlo a malý štetec (k nemu sa ešte vyjadrím).

Odtieň 09 Golden Pink je presne taký, ako by ste podľa názvu očakávali - ružový (ale dosť s výrazne oranžovým podtónom) a zlatými odleskami. Ja som sa tej zlatej trochu bála, lebo predsa len to nie je môj obľúbený kov (a ani farba). Ale zbytočne, farebná harmónia je dokonalá. Jednak ten súzvuk ružovej a oranžovej - sú perfektne vyvážené a potom zlatá, ktorá ich krásne dopĺňa. Nemôžem sa ubrániť porovnaniu s legendárnou lícenkou Orgasm od NARS cosmetics. Tú som si doteraz nekúpila, pretože ma na nej odrádzali práve veľmi výrazné zlaté trblietky. Ja všeobecne nie som milovník výrazných rozjasňovacích záležitostí a u tejto Blush Prodige sa teším tomu, že rozjasnenie, ktoré poskytuje, je veľmi decentné a lichotivé.


Na aplikáciu tejto lícenky som použila niekoľko druhov štetcov a najviac sa mi osvedčil skosený od značky Sephora (už sa bohužiaľ nevyrába), pretože naberá menej "hmoty" ako ostatné, a tak sa s ním dá veľmi dobre regulovať intenzita líčenia. Neodporúčam štetec s ostrejším štetinami (napríklad Stippling od Real Techniques), ktorý povrch lícenky mierne "rozryl" a ona potom zbytočne prášila. Nanášanie aj efekt na pleti síce boli fajn, ale to prášenie pri naberaní ma rušilo.

Výdrž lícenky nie je nijako závratná, tých 8 - 9 hodín v práci dá, ale ak by som potom mierila ešte niekde za zábavou, tak by som určite vrstvu obnovila. Hoci aj mini štetcom, ktorý je pri lícenke pribalený. Na nejaké artistické výkony úplne vyhovovať nebude, ale na takúto opravu a úpravu počas dňa bohato stačí.

Myslím, že ďalšie slová už sú zbytočné, túto lícenku som si zamilovala a odkedy ju mám, nepoužila som žiadnu inú. Odtieň 09 Golden Pink je bohužiaľ limitovaný (kolekcia jeseň/zima 2017), ale možno na nejaký zabudnutý kus niekde v parfumérii narazíte (a ak by nie, určite ho ešte majú na feelunique). A ktovie, možno po tom úspechu, aký ho sprevádzal, ho Clarins časom zaradí aj do permanentnej kolekcie.

2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.