štvrtok 5. júna 2014

Kozmetické produkty, ktoré nepoužívam

Inšpiráciu pre dnešný článok som našla na blogu Na vlastní kuži. O kozmetike, ktorú používam (alebo chcem používať) píšem stále, tak pre jeden raz to môžem zmeniť a povenovať tomu, čo by ste na tomto blogu hľadali márne. (I keď nikdy nehovorím nikdy a ako hovoria Francúzi "len hlupák nemení názor" a teda nemôžem ich používanie v budúcnosti úplne vylúčiť).

zdroj: http://static.someecards.com/someecards/usercards/MjAxMy02ZTA0YzgxNjAyYTc0OTgz.png

Doplnková vlasová starostlivosť  - kondicionéry, balzamy, masky,  ...
Pretože si myslím, ze nič z toho nepotrebujem. Nejaké pokusy boli, ale - kondicionér mi zaťažuje vlasy a rýchlejšie sa mastia; u masky nevidím zmysel, lebo nemám ani rozštiepené ani suché vlasy; skúsila som masku na farbené vlasy, ale efekt nula bodov... (Jedinou výnimkou sú také tie mini balzamy predávané spolu s farbami na vlasy, tie použijem ako záverečnú starostlivosť po farbení a potom ešte dva-tri razy, ako výjde.) Inak bežne si vystačím so šampónom a nejakým stylingom. A mám doma vzorku vlasového oleja Redken, tak sa na ňu chystám a určite sa podelím o svoje dojmy (ale keby som ju nedostala ako darček k nákupu, určite by neupútala moju pozornosť).

Laky na vlasy
Keď už sme pri stylingu... penové tužidlo áno, gél a vosk tiež, ale čo nemusím, je lak na vlasy. Doma žiaden nemám a u kaderníčky vždy odmietnem. Mám rada, keď je môj účes vzdušný a vlasy sa nelepia. OK, určite existujú laky na vlasy x-tej generácie, ktoré nevytvoria na hlave helmu, ale nejako sa mi ich nechce skúmať.

Suchý šampón
Milujem pocit čerstvo umytých vlasov, moje krátke mi uschnú do 15 minút. Z toho vyplýva, že si vlasy radšej každý druhý deň umyjem, akoby som si mala do nich aplikovať niečo, aby som vyvolala dojem čistých vlasov. 

Bronzer
Ako hrdá majiteľka farby pleti s odtieňom "bidet" nevidím dôvod, aby som si pleť umelo stmavovala (ten lepší prípad) alebo oranžovila (umpa lumpa, anyone?). To by som si musela "nabronzovať" aj krk, aj dekolt, aj ruky.... no way! Niekto by mohol namietať, že by som bronzer mohla použiť aspoň na kontúrovanie tváre. Mohla, ale nechcela. Nie som fanúšikom contouringu a nikdy ma nelákal. Páči sa mi jedine na umeleckom líčení  (reklamné kampane, prehliadky haute couture), ale reálne ho málokto okrem profesionálov vie pekne urobiť a tie amatérske pokusy, čo občas vidím, sú tristné.

Samoopaľovací krém
Súvisí s predchádzajúcim bodom. Na mne vyšlo do oranžova aj obyčajné telové mlieko s efektom postupného opálenia. Takže ďakujem, neprosím. 

Telové oleje
Snažila som sa ich niekoľko krát pridať do mojej starostlivosti o telo, ale nefungovalo to medzi nami. Mala som taký ulepený pocit a to aj so suchými olejmi (napr. NUXE), ktoré údajne nelepia. Ďalšie pokusy som vzdala.

Micelárna voda
Doteraz som skúsila len jednu a pri tom aj ostávam. Určite preferujem iné formy odličovania ako tento.

Odličovacie obrúsky
Jedine v prípade najväčšej núdze. Mám s nimi dve skúsenosti, nula pozitívnych. Prvá so značkou Bourjois (ktorú mám inak rada) - katastrofa, po odlíčení som mala červené fľaky na tvári, pálilo to ako čert, takú prudkú reakciu som snáď na žiadnu kozmetiku nemala. Putovali rovno do koša. Druhá skúsenosť je nedávna, z pôrodnice - všetko sa zbehlo veľmi rýchlo, odličovanie bola posledná vec, na ktorú som (ne)myslela. Potom som takmer 24 hodín (stále nalíčená) ležala na pooperačke a už som mala taký ten "ulepený" pocit na tvári... jediné, čo som mala v dosahu boli vlhčené obrúsky Bioderma ABCDerm pre bábätko. Keďze na obale som sa dočítala, že obsahujú micelárnu vodu a sú vhodné na tvár, jeden som si "požičala". Žiadna alergická reakcia sa nedostavila, mala som aspoň pocit osvieženej pleti, na obrúsku ostali stopy make-upu, tak som mala dojem, že som aj odlíčená.... ale len pokým som sa postavila na nohy a dostala sa k svojim normálnym odličovadlám, a hlavne k zrkadlu, pri ktorom som zistila, že na tvári mi ešte kopec makeupu ostal.  

Rúže
Chcem tento článok zakončiť pozitívne. Toto je totiž typ produktu, ktorý nepoužívam ZATIAĽ a chcela by som to zmeniť. Rúže na pery mám doma tri, ale k źiadnemu z nich ma to nejako extra neťahá. Snívam však o tom, že jedného dňa objavím TEN SVOJ, ako sa tomu pekne hovorí signature lipstick, ktorý bude ku mne patriť. Vôbec netuším, či bude nude, červený alebo iný, ale snáď tam niekde existuje a dopracujeme sa k sebe.


2 komentáre:

  1. Samoopaľovacie krémy tiež nepoužívam, radšej mám prirodzené opaľovanie alebo tónované telové mlieka. Ani odličovacie obrúsky nie sú moja silná stránka, doposiaľ som ich ešte nevyskúšala a ani sa na to nechystám. Čo ešte nepoužívam sú rôzne bázy pod make-up, ani BB krémy veľmi nepoužívam, zatiaľ som skúsila jeden a zázrak sa nestal. Inak veľmi pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som si nedavno kupila bazu od Garnier, ale pouzivam ju skor samostatne :) dakujem za pekny komentar.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.