pondelok 1. decembra 2014

RECENZIA: Objemová pena Aerate 08 od Redken

Bolo to pred rokom a kúsok, čo som ostala v úžase zo stylingového prípravku Wool Shake 08 od Redken. Moja radosť však netrvala dlho, pretože sa začiatkom roka 2014 prestal vyrábať a predávať. Začala som preto hľadať adekvátnu náhradu. Pokúsila som sa dať druhú šancu stylingovému vosku Fekkai (jeden z mojich minuloročných faux pas), ale márne. A potom som nápovedu objavila priamo na stránke Redken.


Nachádza sa na nej totiž niečo, čo by sa dalo nazvať pomníčkom už neexistujúcich produktov, akýmsi "spomíname". Názov tomu zodpovedá - gone but not forgotten. Sympatické je, že v tejto galérii odídencov je za každý zrušený produkt navrhnuté náhradné riešenie. Aj Wool Shake 08 tu má svoje pamätné miesto a ako jeho náhradníka odporúčajú objemovú penu Aerate 08 All-Over Bodifying Cream-Mousse. Dala som si poradiť a zaobstarala som si ju. Priznávam, že s trochou nedôvery, pretože som si nevedela predstaviť akoby mohli byť dva tak odlišné produkty medzi sebou zastupiteľné.


Aerate 08 sa prezentuje v sivej dóze s trblietkami a ako už názov naznačuje, je to vzdušná našľahaná pena bielej farby. Mimochodom, z obalu sa mi podarilo zistiť, čo znamenajú čísla v názvoch jednotlivých produktov. Asi to nikoho neprekvapí - jedná sa o silu tuženia. 01-05 je slabé tuženie, 06-15 stredné a 16-20 silné. Čiže s 08 sme na rovnakej úrovni ako bol Wool Shake. A čo ostatné parametre? Z popisu produktu som sa dozvedela, že má dvojitý účinok - kombinuje vyživujúce prednosti krému a objemové vlastnosti peny. To prvé posúdiť neviem, žiadnu zmenu na vlasoch som si nevšimla a nikdy som si žiaden krém na vlasy s vyživujúcim účinkom nedávala, čiže to nemám ani s čím porovnať.

Vôňa sa dá zaradiť do kategórie "ako v kaderníctve". Existuje taká tá typická aróma stylingových prípravkov, farieb na vlasy a suchého vzduchu, ktorá vás obklopí hneď pri vstupe do kaderníctva. No a presne v tejto harmónii vonia aj Aerate 08.

Najdôležitejšie je však hodnotenie z hľadiska použitia a tu Aerate 08 bohužiaľ za svojím predchodcom zaostáva. Wool Shake 08 sa dal použiť na mokré aj suché vlasy, pričom ja som si obľúbila ten druhý spôsob. Na mokré vlasy som naniesla penové tužidlo pre objem a po vysušení som ich "nastajlovala" Wool Shake-om. (Ale napríklad na cesty som si brala iba Wool Shake 08 a používala ho najprv na mokré vlasy a potom aj na záverečný styling a fungovalo to). Aerate 08 naproti tomu výrobca odporúča používať po umytí, teda na mokré vlasy. Tak ako pri väčšine vlasových produktov aj tu do bodky platí staré známe "menej je viac"; dávkujem ho tak, že po povrchu prejdem prstami a to, čo mi na nich ostane aplikujem ku korienkom vlasov a tým vlasy po vysušení získajú žiadaný objem bez zaťaženia. V návode na obale nájdeme aj trochu (podľa mňa) alibistickú vetičku o tom, že pre "dosiahnutie plnosti účesu" (to je citát) je treba vlasy vyfénovať. Ehm, nie je to tak, že vlasy vysušené fénom majú vždy bohatší objem ako pri vysušení len tak, čiže na voľnom vzduchu? (Ja uprednostňujem ten druhý spôsob). 


Okrem toho som dobrodruh a rozhodla som sa ho vyskúšať aj na suché vlasy - a nie je to úplne márne. Ale v tomto prípade treba byť fakt opatrný na dávkovanie a použiť nové pravidlo "ešte menej je viac", inak hrozí zlepenie, zmastnenie a celkové znehodnotenie účesu. 

Takže u mňa Aerate 08 dopadol priemerne. Nie je to úplný prepadák ako Fekkai, ale od svojho predchodcu má poriadne ďaleko. Na suché vlasy, čo bol môj primárny zámer, ho môžem používať iba s najväčšou opatrnosťou a na matný efekt, ktorý mi na vlasoch zanechával Wool Shake 08, môžem tiež len spomínať. Ako "samostatný" produkt by Aerate 08 aj obstál, ale náhradou za Wool Shake 08 pre mňa v žiadnom prípade nie je.


5 komentárov:

  1. Odpovede
    1. no som zvedaf, co povies, dufam, ze ti bude vyhovovat a nebudes ma preklinat :)

      Odstrániť
    2. neboj, ja každú kozmetiku beriem len na vlastne nebezpečí :-D ale keďže máme podobný typ a farbu pleti a tuším aj kvalitu vlasov, tak väčšina (ak nie všetky) tvoje odporúčania mi sedeli.

      Odstrániť
  2. dnes došlo, po najbližšom umývaní vlasof idem na to :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.