pondelok 8. decembra 2014

RECENZIA: Rouge Sorbet od Marionnaud

V priebehu pár týždňov je toto už druhá recenzia na rúž (tú predchádzajúcu nájdete tu). Moje "predsavzatie" (iiii, nemám to slovo rada) nájsť pre seba ideálny rúž prešlo do fázy realizácie - kupujem, testujem ... a hodnotím. Že Marionnaud predáva pod svojou značkou okrem pleťovej a telovej kozmetiky aj dekoratívku som vedela, ale nikdy som sa pri nej zvlášť nepristavovala. (Raz som mala v ruke krémové očné tiene, ale žiaden ma svojou farbou nezaujal.) Sem-tam však nie som proti výjdeniu mimo zónu svojich overených značiek. Inšpiráciou k tomuto nákupu mi bol YouTube - týmto rúžom bola nalíčená jedna Francúzka (odkaz na video neviem dodať, lebo sa mi ho už bohužiaľ nepodarilo nájsť) a tak mi učaroval, že som ho rovno šla omrknúť. A pretože to bolo počas Dní Marianne (a teda so zaujímavou zľavou) od omrknutia k nákupu bol len malý krôčik.


Vonkajší papierový obal nestojí za zmienku, nie je to nič pri čom sa treba dlhšie pristavovať, ale svoj účel (niesť informácie o produkte) plní. Jediný zaujímavý detail na ňom predstavuje štylizované "M", ktoré je akoby nakreslené rúžom (evokuje mi to staré filmy, kde hlavná hrdinka napíše svojmu amantovi odkaz rúžom na zrkadlo predtým, než sa za úsvitu vytratí do neznáma). Vo vnútri nájdeme rúž v jeho lesklom striebornom puzdre, na ktorom sa opakuje motív "M", tento raz matne vygravírovaný. Celok pôsobí elegantne, nie je to nejaký "plasťák", ktorý by ste sa hanbili vytiahnuť na verejnosti - videla som už rúže s obalmi, ktoré by som radšej ani nebrala z domu (aj keď podľa bontónu by sa dáma mala upravovať v ústraní, že áno).


Na pohľad vyzerá sýta červená farba s ružovým podtónom v odtieni 02 Framboise eclat/ Dazzling raspberry výrazne až krikľavo. Ak by mala byť taká aj po nanesení na pery, veľmi pravdepodobne by som ju oželela. Našťastie som vedela z už spomínaného videa, že efekt na perách je iný. Ako primárna charateristika tohto rúžu je uvádzaný lesk a potom komfort. Odvodila som si z toho, že sa jedná o rúž hydratačný, ktorý bude mať ale tým pádom menej (vysušujúceho) pigmentu. A presne tak to je - tento rúž síce nekryje v jednej ani vo viacerých vrstvách (viď foto dole, vľavo som naniesla jednu vrstvu, vpravo tri), ale zato pery vďaka obsahu mangového masla výborne hydratuje a dodá im výnimočný lesk. V podstate taká stredná cesta medzi tónovaným balzamom na pery  a klasickým rúžom. Jeho výdrž je dosť slabá, zmizne aj pri rozprávaní, že by "prežil" jedlo a pitie, o tom ani nesnívam. Pozitívne je, že aj keď farba z pier zmizne, ostanú vláčne a vôbec sa nevysušia. Na druhej strane - tým, že je tak málo pigmentovaný, nie je problém si ho opraviť počas dňa aj bez zrkadielka. Rúž vonia (a chutí) po ovocí, neprekáža mi to, ale ani to nie je nič, čo by ma nedchýňalo.


Tento rúź by som odporučila tým, ktorým ide v prvom rade o hydratáciu a jemné tónovanie pier a hľadajú vyslovene "blbuvzdorný" rúž, ktorý je navyše aj za dobrú, takmer drogérkovú cenu (normálne stojí 12,90 EUR, ale v Parfumériách Marionnaud majú dosť často zľavové akcie práve na výrobky svojej privátnej značky).


6 komentárov:

  1. hydratacia a jemne tonovanie zneju fajn.. tych kriklavych drziakov mam uz vela, ale obcas vyhladavam presne nieco takéto..jemne :) Pozývam ťa k nám na nasu úúúžasnuuu suťaž.. urcite sa mrkni :) Výhra je naozaj hodnotná :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podla popisu a fotky mi tento ruz napadne pripomina Baby Lips balzam od Maybelline, len ten je oznaceny naopak ako hydratacny balzam, ktory farbi (cim viac vrstiev, tym vyraznejsia farba). Cena je ovela nizsia, tak sa oplati vyskusat ;-)

    Betty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked mne sa hrozne nelubi ten plastik Baby Lips obal, ten ma fakt odradza.... ale mozno ho niekedy skusim :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.