štvrtok 14. januára 2016

Rúže Rimmel - najlepšie z drogérie?

Zvykne sa to tvrdiť, a to dokonca aj na blogoch, ktoré s touto značkou nemajú žiadnu spoluprácu a / alebo kozmetický rozhľad ich autoriek siaha ďalej ako po najbližšiu drogériu. Moja skúsenosť s dekoratívkou od Rimmel London je minimálna a aj tá trocha, čo som od nich vyskúšala, boli absolútne prepadáky. Navyše, vôbec ma neoslovuje komunikácia značky ani reklamné kampane a Kate Moss sa mi páčila oveľa viac ako múza Calvina Kleina. Keď mi v DMke dali k nákupu kupón na zľavu 35% na jeden produkt dekoratívnej kozmetiky, ani som ho najprv neplánovala využiť, v drogérii veľmi dekoratívku nepozerám a keď, je to výlučne trio L`Oréal, Maybelline a Bourjois. Dôvod, prečo som sa nakoniec rozhodla pre Rimmel, bol čisto blogerský - zdalo sa mi to ako dobrý námet na článok. Samotnému nákupu predchádzalo rešeršovanie blogov a videí, aby som sa dopátrala k tomu, čo by som od tejto značky mala bezpodmienečne vyskúšať. A keďže v tom období začalo moje pátranie po dokonalom rúži, rozhodovanie bolo nakoniec celkom krátkou záležitosťou.


Ako prvý som si vybrala rúž z radu Moisture Renew. Rúže s hydratačnými vlastnosťami uprednostňujem a ani mi neprekáža, že je to veľmi často na úkor výdrže. Odtieňov existuje asi pätnásť (?)... no, možno som si trochu nadsadila, ale o veľa asi nie. Skrátka farebné spektrum je ozaj pozoruhodné. 180 Vintage Pink spĺňa moje požiadavky na "takmer" nude rúž. Je to pre mňa ideálny mix béžových a ružových tónov s trochou fialovej, len o niečo tmavší ako moja prirodzená farba pier. Rúž sa nanáša s neuveriteľnou ľahkosťou, na perách sa priam roztápa, avšak bez toho, že by sa rozmazával mimo ich kontúr. Hoci hydratáciu tieto rúže majú v názve, nejaké pozoruhodné efekty nemôžem potvrdiť. Ak mám pery v dobrej kondícii, rúž to určite nezhorší, ale ak sú šupinaté alebo popraskané, rúž takúto situáciu v žiadnom prípade nezachráni. Čiže "moisture" dajme tomu, "renew" nie. Nič to však nemení na tom, že krémová textúra rúžu je na perách veľmi príjemná a komfortne sa nosí. Plusom je pre mňa osobne aj sotva postrehnuteľná vôňa. Skrátka a dobre, tento rúž som si veľmi obľúbila (odpúšťam mu aj ten nepekný obal... čo by sme chceli za tú cenu, všakže)  a trochu som spytovala svedomie, či som to s tým negatívnym naladením voči Rimmel-u neprehnala.


Užasnutá týmto objavom (a vyzbrojená ďalším kupónom), rozhodla som sa šťastie skúsiť po druhý raz a zabrúsila som do radu Lasting Finish by Kate, k (vraj) najviac na svete cool a hromadne ospevovanému odtieňu 107, tlmenej červenej s podtónmi bobuľovitého ovocia. O tom, ako veľmi je žiadaný, som sa presvedčila na vlastných nohách, keď som ho našla nie v najbližšej, ani v tej ďalšej, ale až v tretej drogérii. Už z kraja hovorím, že som si tú cestu mohla ušetriť.

Odkiaľ začať? Čuchový dojem - veľmi silný a veľmi zlý. Smrdí akousi umelinou, pravdepodobne to bol pokus o ovocnú vôňu, ktorý nevyšiel, a používanie rúžu mi dosť znepríjemňuje. Ale cez to sa nejako prenesiem. Nanášanie je ďalší boj. Konzistencia rúžu je totiž veľmi tuhá, urobiť súvislú čiaru na chrtbe ruky kvôli fotke bola výzva, no a na perách ani nehovorím. "Zadrháva" sa, odskakuje a urobiť ním jedným ťahom súvislú vrstvu je takmer nemožné. Tým pádom je vylúčená rovnomerná aplikácia a na výsledku je to bohužiaľ poznať. Dá sa to "obísť" jedine ak použijem na nanášanie štetec, čo je nie vždy riešenie. O nejakom komfortnom pocite nemôže byť reč, už po chvíli mám dojem, že namiesto pier mám dve sušené slivky. A to napriek predchádzajúcej silnej vrstve balzamu (nie som taký dohrodruh, aby som si tento typ rúžu dávala na suché a nevyživené pery). Výdrž mu nemožno uprieť, bez jedla a pitia dal až štyri hodiny (potom šiel dole, lebo to pnutie sa nedalo vydržať), bohužiaľ nevytrácal sa rovnomerne, hrudkoval, a hornú peru som mala tmavšiu ako spodnú, čiže neplánovane mi vytvoril aj ombré lips. No, premýšľam, čo pochváliť... odtieň je fakt sýty a pekný a aj obal tento raz celkom ujde. Ostatnými vlastnosťami u mňa pohorel a nestojí ani za tých pár drobných, ktoré som zaň dala. Absolútne som nepochopila ten humbug okolo neho.

Odpoveď na otázku z nadpisu teda vôbec nie je jednoznačná. Mňa Rimmel presvedčil na 50 %. Rúžom Moisture Renew si síce u mňa aspoň čiastočne vylepšil renomé, ale zároveň je tento produkt jediným, ktorý môžem od tejto značky odporučiť. A to je trochu málo.


8 komentárov:

  1. Tak to som riadne prekvapená, ja považujem matné Rimmel za to najlepšie v tejto cenovej hladine =) + ešte matné Astor pastelky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som bola prekvapena, kedze ten Moisture bol super, ale tak nemoze kezdemu vyhovovat vsetko.

      Odstrániť
  2. Rimmel ruze tiez nepatria k mojim oblubenym

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mna zatial 50/50, teraz registrujem buzz okolo novych The One, ale osobne po nich netuzim.

      Odstrániť
  3. Ja mam Rimmel ako znacku coraz radsej aj makeupy sa snazia dovazat svetle aj pre bledulky, ich BB krem mam tiez rada aj riasenky a paradoxne som si na silvestra kupila ten moisiture ruz a je skvely aj odtien sa mi velmi paci spala by som s ním

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ten Moisture ruz sa podaril a ocenujem snahu vozit svetle makeupy, v drogerii je to stale vynimocny pocin.

      Odstrániť
  4. Kate mám doma dvě a jednu z nich dokonce v úplně stejném odstínu jako ty. Mám je moc ráda, na rtech je necítím a vydrží opravdu dlouho.

    Začínám s blogem a každá podpora ve formě komentáře, či odběru přes GFC potěší :)). fancy-ss.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S vydrzou som bola spokojna, ale to bolo asi vsetko... na blog sa pozriem, dakujem za tip :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.