pondelok 15. februára 2016

RECENZIA: Marc Jacobs Beauty Le Marc Lip Creme

Tri veci z dekoratívnej kozmetiky, ktorú som si nechala priniesť z Ameriky, som už na blogu zdokumentovala a dnes sa pozriem na hviezdu toho nákupu, rúž Le Marc Lip Crème značky Marc Jacobs. Ako ste si na blogu možno všimli, začala som mierne ulietavať na rúžoch (ale všetko v medziach normy, aspoň dúfam), a chcela som svoju zbierku obohatiť o jeden, ktorý by niesol toto zvučné meno.


K obalu mám taký love-hate vzťah. Milujem jeho jednoduchosť a strohosť aj nezvyčajný sploštený tvar. Pri zatváraní jemne cvakne, lebo je vybavený magnetom a to cvaknutie je jeden z najkrajších kozmetických zvukov. Čo už mi vyhovuje menej, je jeho robustnosť, ktorá zapríčinila, že sa nezmestí do môjho stojanu na rúže a musí stáť vedľa sám (ako tĺk).

Odtieň som si vyberala dlho-predlho. Pozrela som stovky fotiek na internete, porovnávačky, videá a na základe tohto článku a tohto videa som sa rozhodla pre odtieň 216 Kiss Kiss Bang Bang (ďalšími favoritmi boli Infamous a Boy Gorgeous). Páčili sa mi aj niektoré z červených odtieňov, ale vybrať správnu červenú je veda aj osobne, nieto ešte na diaľku. Tento odtije podľa oficiálneho popisu charakterizovaný ako „baked rose“, pričom ja tam vidím tlmenú staroružovú s trochou malín a kvapkou fialovej, pomerne neutrálnu, ktorá pri umelom svetle má tendenciu ťahať sa do tehlova. Naživo bola úplne iná ako na všetkých tých fotkách, ale nebola som sklamaná, odtieň je síce výrazný, ale pre mňa bežne nositeľný.


Osobitý tvar rúžu - zaoblená špička s celkom malou plochou rezu spôsobujú, že aplikácia si vyžaduje trochu cviku a určite nebude záležitosťou desiatich sekúnd bez zrkadla. Tento rúž nijako špecificky nevonia. Teda, vonia ako rúž bez nejakých pridaných aróm, a za to má u mňa plusové body.

Nanášam ho vždy a bez výnimky na nabalzamované pery (o balzame od Bobbi Brown som písala tu). Konzistenciou sa rúž radí medzi krémové, je dosť hutný, ale napriek tomu sa na pery nanáša s ľahkosťou. Jeho výnimočne sýta pigmentácia spôsobuje, že stačí jedna tenká vrstva, len v strede hornej pery zvyknem niečo doladiť. Hoci na perách nie je pocitovo najkomfortnejší, nevysušuje ich ani nesťahuje, ale ako som písala vyššie, pred použitím treba pery hydratovať, lebo inak nemilosrdne zvýrazní každú šupinu či nedokonalosť. Efekt na perách je takmer matný, ale našťastie to nie je mdlá matná bez výrazu, ktorá by pôsobila jednoliato a fádne. 

U mňa je vždy kameňom úrazu výdrž a nebude tomu inak ani tento raz. Aj s Le Marc Lip Crème som dosiahla len priemerný výsledok - tradične malý snack s kávou zvláda, obed ako ktorý, ale väčšinou sa práve spolu s obedom tento rúž z mojich pier stratí. Aby ostal aspoň vo forme farebného nádychu, zvyknem ho aplikovať v dvoch vrstvách, najprv jednu tenkú vrstvu zapracujem štetcom (kúpila som si na tento účel „skladací“ štetec do kabelky) a potom druhú priamo rúžom. Tak viem trvácnosť rúžu aspoň trochu predĺžiť.

Tento rúž ma navnadil, aby som sa o značku Marc Jacobs Beauty zaujímala trochu intenzívnejšie a ak by bola dostupnejšia, určite by som šla prinajmenšom omrknúť „ňjudky“ a rúže Kiss Pop Lipstick. O tom, že by mala značka vstúpiť na český trh prostredníctvom parfumérií Sephora, kolujú "zaručené" informácie už nejaký čas, ale realita zatiaľ zaostáva. Najbližšie k nám je značka dostupná v spomenutej sieti parfumérií v Poľsku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.