pondelok 8. januára 2018

Lakotéka #23: Slávnostný Essence a RapiDry od OPI

Trochu to vyzerá, že dnešný lakovací článok prichádza oneskorene, pretože prezentovaný odtieň patrí medzi také typicky vianočné. Ja som si ho kúpila práve pri príležitosti firemného vianočného večierka, ale zapáčil sa mi tak, že som si ho do konca roka 2017 nalakovala ešte dva razy - na Vianoce a na Silvestra. A hoci vianočné a novoročné veselie je už za nami, možno niekoho inšpirujem na nadchádzajúcu plesovú sezónu.


Ako som sa k tomuto laku vôbec dostala? Pred vianočným večierkom som si dala pomerne náročnú úlohu - nájsť lak, ktorým by som doladila svoj strohý outfit (malé čierne šaty doplnené červenými strapcovými náušnicami). Mala som v mysli niečo trblietavé, najlepšie zlaté, ale nie príliš bling-bling (hlavne nie také to klasické žlté zlato) a ideálne z drogérie - aby veľa nestál (keďže som predpokladala, že ho využijem iba na túto jednu príležitosť). A už prvá návšteva drogérie bola úspešná, pretože som objavila The Gel Nail Polish od Essence v odtieni 44 On air! (ten výkričník patrí k názvu).

Poznáme biele zlato, ružové zlato, žlté zlato a ja si dovolím dnešným dňom zaradiť do všeobecného povedomia nový termín, a to béžové zlato. Pretože to je presne to, čo mi tento odtieň evokuje. Najlepšie na ňom je, že za denného svetla (prvá foto nižšie) je pomerne diskrétny a neupútava na seba zbytočnú pozornosť, ale úžasne to rozbalí pri umelom svetle (druhá foto), kedy metá odlesky na všetky strany. To je značka ideál, ak sa chystáte na večierok rovno z práce. 


Vďaka širšiemu a zaoblenému štetčeku sa lakuje jedna radosť; koncentrácia trblietok je pozoruhodná a asi by stačila aj jedna vrstva; ja som dala pre istotu vždy dve. Na nechtoch robí pieskový efekt. Trochu mi preto nesedí ten názov, nenachádzam na ňom nič gélové. Výdrž tohto laku je slušná, okolo štyroch dní (ak vezmeme do úvahy, že som ho pôvodne plánovala odlakovať už po večierku, tak je to vlastne nadpriemer). Jediná nevýhoda je, že keď sa rozhodol moje nechty opustiť, neurobil to jemným ošuchnutím na končekoch, ale rovno zliezol z polovice nechta. Raz sa mi to stalo ukazováku a 2x na palci. Tam už toho veľa nenaopravujete, treba to odlakovať a nalakovať nanovo. Odlakovanie mimochodom nie je žiadna veľká veda, napriek prítomnosti trblietok to ide celkom rýchlo a netreba zvláštne drhnutie ani alobalovú metódu.

K čomu sa neviem spoľahlivo vyjadriť, je doba schnutia laku, lebo som si zvykla používať rýchloschnúci nadlak. Aktuálne som do svojej lakovacej rutiny zaradila RapiDry Top Coat od značky OPI. Je asi 4x drahší ako môj obľúbený InstaDri od Sally Hansen, ale nedá sa povedať, že by bol o toľko lepší. Svoju funkciu plní, aj keď schne o niečo pomalšie ako spomenutý lacnejší konkurent. Ak máte na to, vyhodiť si trochu z kopýtka v tomto segmente, prečo nie, zatiaľ ale nie som presvedčená, že jeho cena zodpovedá kvalite. Uvidíme v dlhodobom horizonte - či a za aký čas do seba natiahne pigmenty z tmavších lakov, prípadne za ako dlho začne hustnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.