štvrtok 15. februára 2018

Tri novinky z kúpeľne: Durance, Ren a Yves Rocher

Po nejakej dobe nastal čas na môj nepravidelne sa vyskytujúci formát článku na tému troch produktov telovej kozmetiky, ktoré aktuálne používam.


Ten prvý, marseillské mydlo na ruky od Durance, je už na mojom blogu dosť známy, rozplývam sa nad ním, kde  sa dá. Pred Vianocami som navštívila bratislavský butik a okrem dvoch sviečok (obe ste videli v nekozmetických obľúbencoch) som si kúpila aj túto vec, tento raz v parfumácii verbena. Ako tak rátam, nevyskúšala som už iba tri - ružu, levanduľu a broskyňu. Ale naspäť k verbene; ak ju milujete, nie je nad čím váhať, mne sa zdá ešte vydarenejšia ako tá od L`Occitane a to už je čo povedať. Vôňa ostáva na rukách ešte dlho po umytí a celkovo je toto tekuté mydlo skvelé, veľmi jemné, nevysušuje, ale navyše mám po ňom aj pocit ošetrenej pokožky.

Telový peeling od REN som si kúpila vďaka jeho názvu a ingredienciám, pretože ak niečo obsahuje riasy z Atlantiku a horčíkové soli proti únave, tak je celkom zrejmé, že mi to skôr či neskôr skríži nákupné chodníčky. Pri tomto produkte musím nadovšetko vychváliť obal. Pretože téglik s odklápacím viečkom, to je unikát a musí byť dostatočne zdôraznený. Vo vnútri sa nachádza biela hustá hmota plná kryštálikov. Tie nie sú veľmi hrubé ani ostré, a tak produkt bude vyhovovať hlavne tým, ktorá a ktoré uprednostňujú jemnejšiu exfoliáciu. Napríklad na zhrubnuté chodidlá sa neoplatí dávať si ho vôbec, tam neúčinkuje. Hoci sa tento peeling vôbec nespráva ako olejový, na tele po použití a opláchnutí zanechá jemnú ošetrujúcu vrstvu, podobnú tej, keď sa natriete telovým mliekom, ale bez mastného či dokonca olejového pocitu. Okrem toho, že je na mňa tento produkt príliš jemný, nesadla mi ani vôňa, zaradila by som ju medzi svieže a čisté, ale chýba jej výraznejší morský tón a naopak obsahuje nejakú voňavú nôtu, ktorá mi tam až tak úplne nesedí.


Na natieranie sa po sprche momentálne používam obnovujúce telové  mlieko s karité od Yves Rocher. K nákupu ma motivovala zľava 50%, ktorú som dostala vďaka vernostnému programu. Za plnú cenu, teda asi 16 eur, by som sa presvedčiť nenechala. A to by bola chyba, toto telové mlieko je veľmi výživné, ale nie je ani tuhé ani lepkavé; do pokožky sa vpíja veľmi rýchlo a ešte aj pekne (neutrálne) vonia. Samé plusy, ku ktorým musím pridať aj perfektne fungujúcu pumpičku (nebýva to veru pravidlom). Je určené pre veľmi suchú pokožku (v zime úplne môj prípad) a u Yves Rocher si dali tento raz aj pozor na zloženie; neobsahuje minerálne oleje ani farbivá. Ešte asi stojí za zmienku pôvod masla karité (z organického hospodárstva a navyše fair-trade) a eco-friendly obal (25% pochádza z recyklovaného plastu).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.