streda 13. marca 2013

Hot lips




Balzamy na pery delím na dve kategórie: mobilné (alias cestovné alebo kabelkové) a fixné (tzv. domáce). Rozdiel je zjavný – spôsob aplikácie. Nie som žiaden obesesívny hygienik, ale neviem si predstaviť uprostred dňa nanášať na pery balzam prstom z téglika. To si nechám na domáce použitie – ráno pred odchodom do práce alebo večer pred spaním. 

Momentálne sa tejto úlohy zhostil Sanoflore Creme Nourricier. Už ho mám asi rok a ešte stále mu nie je vidieť dno. A to ho používam v priemere dva razy denne. Kúpila som si ho ako nahradu, keď bol v mojom obľúbenom e-shope nachvíľu vypredaný NUXE Reve de Miel Baume Levres Ultra-Nourrissant Ultra-Nourishing Lip Balm, ktorý zatiaľ ostáva mojim top. Ak by existovala jeho verzia v tyčinke, kupujem ju do konca života. Ale to by bolo príliš jednoduché. Z téglikových mám ešte obľúbený Sephora Baume lèvres nourrissant SPF 15, ktorý zanecháva na perách jemný lesk (ten od NUXE je totiž matný) a ako bonus obsahuje ochranný faktor 15. Nechávam si ho na slnečné dni.

Clinique Repairwear Intensive Lip Treatment dlho vyzeral, že by mohol byť „the one“. Bohužiaľ s príchodom zimy mu došiel dych a musela som ho aplikovať niekoľko krát denne, aby som nemala pery úplne vysušené. Z kategórie kabelkových sa presunul do domácich, keďže som ho spotrebovala až takmer „do dna“, ale na tom dne je ho ešte dosť, tak ho lovím a následne nanášam pomocou štetca. V kabelke teraz nosím Avene Cold Cream Lip Balm. Hydratuje dostatočne, ale nesedí mi vôňa, ani tá bielo perleťová vrstva, ktorú necháva na perách. Spolu s ním nosím so sebou ešte Sephora Baume Lèvres Révelateur de Couleur – balzam, ktorý reaguje na pH pier a prispôsobí sa ich farbe. Potiaľ je to OK, ale hydratácia opäť pokrivkáva (keď mám na perách šupinky alebo sú popraskané, ružová farba „namieru“ situáciu nezachráni, dokonca by som povedala, že ju vizuálne ešte zhorší).

A to je aj kameň úrazu pri farebných balzamoch ako sú Clinique Chubby Sticks (v odtieňoch Mega Melon a Whoppin Watermelon). Sú to kvalitné produkty v nádherných odtieňoch (Mega Melon som dokonca raz v čase núdze úspešne použila namiesto lícenky). V mojom prípade však stupeň hydratácie, ktorý perám poskytujú, nie je dostatočný. Preto ich používam až v druhom kroku, po aplikácii bezfarebného balzamu. 

Chystám sa časom vyskúšať balzamy Elizabeth Arden Eight Hour CreamLierac Hydra Chrono+. Ktovie, možno jeden z nich bude the one či to ono.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.